Προς το περιεχόμενο

Διαρροή ρεύματος σε λάπτοπ

freedubus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα Toshiba U200 5ετίας. Όταν τα χέρια μου ακουμπούν το μεταλλικό πλαίσιο που βρίσκεται στις πλαινές μεριές αισθάνομαι τσίμπημα από ρεύμα. Στην αρχή το αισθανόμουν ελάχιστα, τώρα έχει αυξηθεί λίγο. Δε νομίζω να είναι θέμα εγκατάστασης/δικτύου/κακής γείωσης, γιατί όπου και να το βάλω γίνεται το ίδιο. Νομίζω φταίει το λάπτοπ. Ο φορτιστής είναι ιμιτασιόν κινέζικος των 10€ από ebay και επίσης η υποδοχή της τροφοδοσίας στο λάπτοπ σα να έχει χαλαρώσει κάπως και κουνιέται.

Τι πιστεύετε;

Δημοσ.
Θα σου πώ, αν κάνεις πιο λιανά τις δυό πρώτες προτάσεις.

Απ'όσο μπορώ να καταλάβω, μάλλον υπάρχει μια διαρροή ρεύματος στην είσοδο του λάπτοπ σου και λόγω κακής μόνωσης μεταδίδεται στα μεταλλικά σημεία.

Έλα, πες για το avatar.....:-D

Δημοσ.

Και στο ριμαδοdell που εχω εδω για repair που μου εχει σπασει τα νευρα οταν το εχω στο ρευμα (μαμα μετασχηματιστης της dell ) αμα ακουμπησω στις γωνιες τσιμπαει λιγο..ειδηκα στις πισω που ειναι και το inverter απο πανω...εγω πιστευω πως ειναι απο αυτο μιας και βγαζει υψηλη ταση...

Δημοσ.

Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη. Γενικά παίζει πρόβλημα αν το αφήσω έτσι; Πέρα από το σπαστικό τσίμπημα στους καρπούς;

Δημοσ.
Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη. Γενικά παίζει πρόβλημα αν το αφήσω έτσι; Πέρα από το σπαστικό τσίμπημα στους καρπούς;

Κατά 99.9% δεν θα έχει πρόβλημα αν το αφήσεις έτσι. Ο τρόπος (συνήθως) για να εξαλείψεις το φαινόμενο είναι μία μικρή λάμπα neon (αφού αφαιρέσεις την αντίσταση περιορισμού) παράλληλα στην έξοδο. Π.χ. κόβεις καλώδιο, βάζεις την λάμπα, το ντύνεις με θερμοσυστελλόμενο και είναι οκ.

Λάμπα νέον:

0033719262360360d849cac.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...