Προς το περιεχόμενο

Κολληματα σε ταινιες HD

devill0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.Εχω ενα προβλημα με ταινιες που ειναι 1080p.Τις ταινιες γενικα τις βλεπω με το vlc player και καποιες φορες μου κολλαει η εικονα και μετα απο λιγο επαναφερεται.Πιστευω το προβλημα ειναι cpu C2C 6300 1.86GH.Μνημη εχω 2g και καρτα γραφικων 8600gt.

Μηπως χρειαζομαι τιποτα codecs ωστε να μην κολλαει?

Δημοσ.

Αν σου κολαει και σε VLC το μονο που μπορεις να κανεις αμεσα ειναι να βαλεις νεους οδηγους στην καρτα σου.

Το εχεις δοκιμασει ?

ΥΓ : Δεν εννοω απο Windows Update.

Δημοσ.

Χρησιμοποιείς την τελευταία έκδοση του VLC player; Έχουν ενσωματώσει δυνατότητα που εκμεταλλεύεται την κάρτα γραφικών για το video decoding. Αν και όχι τόσο επιτυχημένα όσο άλλοι players όπως ο Media Player Classic Home Cinema (στον οποίον υπάρχει DXVA decoding εδώ και αρκετό καιρό).

Δημοσ.
Αν σου κολαει και σε VLC το μονο που μπορεις να κανεις αμεσα ειναι να βαλεις νεους οδηγους στην καρτα σου.

Το εχεις δοκιμασει ?

εδω εχω ενα προβλημα οταν εβαλα τους νεους drivers και μετα επαιζα ενα game μου ελεγε οτι δεν αναγνωριζει τους drivers

---------- Προσθήκη στις 16:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:29 ----------

Χρησιμοποιείς την τελευταία έκδοση του VLC player; Έχουν ενσωματώσει δυνατότητα που εκμεταλλεύεται την κάρτα γραφικών για το video decoding. Αν και όχι τόσο επιτυχημένα όσο άλλοι players όπως ο Media Player Classic Home Cinema (στον οποίον υπάρχει DXVA decoding εδώ και αρκετό καιρό).

ναι τη τελευταια εκδοση χρησιμοποιω....θα δοκιμασω τον media player classic home cinema

---------- Προσθήκη στις 16:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:31 ----------

Επισης, δοκιμασε τον codec CoreAVC για την αποκωδικοποιηση του βιντεο...

τον εχω βαλει τον codec αυτον αλλα δε βλεπω να κανει τιποτα.....

---------- Προσθήκη στις 16:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:32 ----------

εκανα το media player classic εγκατασταση και μου ζητησε το τελευταιο directX για να παιξει.........πως γινετε αυτο?

Δημοσ.

1080p και επεξεργαστής κάτω από 2GHz, δεν τραβάει η φάση.

Η κάρτα γραφικών θα σώσει την κατάσταση αλλά μόνο αν κάνεις την αναπαραγωγή με κάποιο player που δουλεύει dxva.

Όπως είπε ο parsifal, βάλε το Media Player Classic Home Cinema.

Κατέβασε το ανάλογο για την έκδοση του λειτουργικού σου (32/64bit) και κάν' το setup.

Δες ΕΔΩ για το DXVA στον MPC.

EDIT:

Κατέβασε το τελευταίο DX από ΕΔΩ.

Δημοσ.

παιδια ολα οκ...οι ταινιες με τον media palyer classic δεν κολλανε και παιζουν μια χαρα....αλλα ειδα και μια διαφορα π.χ οταν βλεπω avatar 1080p παντα, το cpu usage ηταν 100% ενω τωρα ειναι 26% τι λετε για αυτο?

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και το ενδιαφερον σας.

Δημοσ.

ειναι στο 26% γιατι αντι να ζοριζεται τωρα ο επεξεργαστης σου, αναλαμβάνει την κωδικοποίηση του βίντεο η κάρτα γραφικών σου! Γι αυτο και εχει πεσι τοσο πολύ το ποσοστό του επεξεργαστή σου! :-)

Δημοσ.

Ωστοσο η ποιοτητα με τον Classic δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη, βεβαια στην περιπτωση σου δεν εχεις και αλλη επιλογη προφανως.

Δημοσ.
Ωστοσο η ποιοτητα με τον Classic δεν ειναι και η καλυτερη δυνατη, βεβαια στην περιπτωση σου δεν εχεις και αλλη επιλογη προφανως.

ναι οντως τα χρωματα ειναι καπως πιο σκουρα σε αντιθεση με τον vlc

Δημοσ.

Νομίζω ότι όταν επιλέγεις dxva δεν λειτουργούν οι ρυθμίσεις χρώματος του εκάστοτε προγράμματος.

Αν όμως θέλεις να βλέπεις 1080p τότε θα το ανεχτείς.

Αλλιώς μείνε μέχρι τα 720p.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...