Προς το περιεχόμενο

Best story

Balourdos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Το Planescape: Torment το προτείνω ανεπιφύλακτα. Μοναδικός τίτλος.

Και το Grim Fandango που ανέφερε ο Manuel νωρίτερα είχε πολύ έξυπνη ιστορία, το Day of the Tentacle ήταν επίσης εξαιρετικό.

Το Outcast είχε επίσης ενδιαφέρουσα ιστορία, όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη, αλλά όμορφα δοσμένη και ο κόσμος του είχε ενδιαφέρον.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Από ό,τι φαίνεται πρέπει να τσεκάρω σίγουρα το planescape: torment. Για κάποιο λόγο στο μυαλό μου το είχα συμψηφίσει με το Pathologic (άσχετο -ξέρω).

Εγώ θέλω να βρω χρόνο να το παίξω δεύτερη φορά. Γιατί κάποτε κάτσαμε και πιάσαμε συζήτηση με έναν φίλο μου για το παιχνίδι και τα σκηνικά που περιέγραφε μου φάνηκε ότι μιλάγαμε για άλλο πράγμα! Απίστευτη ποικιλία. Ο ορισμός του RPG πιστεύω και απόλυτα στηριγμένος από το σενάριο. Κάπου βγήκε και βιβλίο, αλλά δεν έκατσα να το διαβάσω πολύ.

Αυτό είναι το βασικό ελάττωμα του παιχνιδιού: θέλει χρόνο το άτιμο. :rolleyes:

Δημοσ.

Call of duty 1!!! :D

Τα Call of Duty εχουν και story? :P

On-topic: Planescape: Torment και το πρωτο Deus eX. Επισης "better" stories ολα τα adventure της Lucas Arts μεχρι και το Grim Fandango (πριν αρχισουν το μεθοδικο αρμεγμα του Star Wars :angry: ). Τα πρωτα 2 Journeyman Projects τελος, για καθαρα συναισθηματικους λογους (also, Arthur :) )

Δημοσ.

Μιλώντας ΑΥΣΤΗΡΑ για σενάριο και όχι ατμόσφαιρα κλπ.

Legacy of Kain series, Planescape Torment, System Shock, Deus ex, Knights of the Old Republic (ΑΥΤΟ ήταν το plot twist που σε άφηνε κάγκελο), Bloodlines, ΧΙΙΙ, I have no mouth and I must scream, The Dig, Grim Fandango, Syberia, Tex Murphy.

Δημοσ.

Μιλώντας ΑΥΣΤΗΡΑ για σενάριο και όχι ατμόσφαιρα κλπ.

Legacy of Kain series, Planescape Torment, System Shock, Deus ex, Knights of the Old Republic (ΑΥΤΟ ήταν το plot twist που σε άφηνε κάγκελο), Bloodlines, ΧΙΙΙ, I have no mouth and I must scream, The Dig, Grim Fandango, Syberia, Tex Murphy.

Μεγαλε τι μου θυμησες τωρα! Ξερεις τι αναμνησεις μου ξυπνησες? Διαφωνω ομως με το Knights of the old republic μιας και το "twist" το ειδα να ερχεται απο τις πρωτες 3 ωρες παιχνιδιου.

Δημοσ.

Post Mortem, still life, η σειρά Hitman είχε ωραίο στόρι, τα broken sword που τα ανέφεραν φίλοι πιο πάνω (αν δεν κάνω λάθος), the path (για πιο εναλλακτικούς). Το Syberia που λέτε πολλοί, εντάξει ωραίο στόρι δε λέω, αλλά και μόνο που θυμάμαι εκείνο το πήγαινε-έλα, ήταν σαν να το τραβάνε από τα μαλλιά (π.χ. Πανεπιστήμιο-τρένο) ή στο 2 που πάνω που ήτανε να μάθεις πώς τελειώνει, σου βάζει άλλον ένα γρίφο έτσι για να λύνεις βρε παιδί μου! Το sinking island του ίδιου δημιουργού (αν θυμάμαι καλά) μου φάνηκε καλύτερο.

Δημοσ.

Διαφωνω ομως με το Knights of the old republic μιας και το "twist" το ειδα να ερχεται απο τις πρωτες 3 ωρες παιχνιδιου.

Τότε έχεις μεγαλύτερη φαντασία από εμένα :lol: Εγώ μάζευα το σαγόνι μου από το πληκτρολόγιο, και ήμουν κάθε άλλο παρά πρωτάρης.

Τα παλιά adventures είχαν μερικά πολύ ώριμα σενάρια, αλλά δεν τα θυμάμαι. Μου έχει μείνει μια αόριστη θετική εντύπωση για τα Phantasmagoria και Black Dahlia, ενώ ας αναφέρω και το Beneath a Steel Sky και από κονσολοπαίχνιδα το Chrono Trigger. Το ...must scream πάντως είναι ακόμα και σήμερα εφιαλτικό.

Δημοσ.

Μια ψήφο και από εμένα στο Knights Of The Old Republic, που το ξέχασα νωρίτερα!

Επίσης, το Knights Of The Old Republic 2, αν και "ανολοκλήρωτο" είχε εξαιρετικό γράψιμο γενικότερα. Στους διαλόγους και τα διάφορα που συνέβαιναν.

Διαχωρίζω εδώ ότι καλό σενάριο εννοώ την έξυπνη κεντρική ιδέα και τον τρόπο που αναπτύσσεται, ενώ καλό γράψιμο εννοώ κάτι πιο λεπτομερειακό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...