Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών και HDD ή SSD

horsepower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Ήρθε η στιγμή να κάνω μια ψηλοαναβάθμηση στο PC επικεντρωμένη σε κάρτα γραφικών και σκληρό δίσκο.

Αυτή την στιγμή το rig αποτελείται από:

Case: HAF 932

Mobo: MSI P55-GD65

CPU: Intel I5-750

RAM: Corsair 2x2Gb 1333 DDR3

GPU: GeForce 8800GTS 512

PS: Zalman 600W

HDD: 3x1TB Seagate (σχετικά καινούργιοι για storage), 250Gb WD(αυτόν που θέλω να αντικαταστήσω γιατί είναι σίγουρο πως αργά η γρήγορα θα με πουλήσει)

Το Pc χρησιμοποιείται κυρίως για Autocad και games. Επίσης δεν ενδιαφέρομαι για επεξεργασία video. Μέτα από πολύ ψάξιμο/διάβασμα δεν μπόρεσα να αποφασίσω αν με συμφέρει να αγοράσω εναν SSD, με προβληματίζει η μικρή χωρητικότητα που μπορώ να afford σε σχέση με το ποσοστό διαφοράς σε επιδόσεις πoυ θα παρατηρήσω με έναν φθηνό και μεγάλης "σχετικά "(64-80GB) χωρητικότητας SSD. Νομίζω πως είναι καλύτερα να αγοράσω έναν HDD με κινητά μέρη (γιατί αυτός που χρησιμοποιώ είναι λίγο αρχαίος) που θα με καλυπτει και απο πλευρας χωρητικοτητας(σκεφτομαι μεχρι 500GB για OS,Autocad, 2-3 games και temp downloads που τα μεταφέρω μετά στους άλλους σκληρούς). Σωστά το σκέφτομαι ή θα με βοηθήσει περισσότερο ένας SSD για τις ανάγκες μου? Επίσης δεν ξέρω τι είναι καλύτερο από Sata 3, κάποιοι έχουν λέει 3-6Gb/s κλπ κλπ.Τα υποστηρίζει η μητρική μου και επίσης αξίζει η αναβάθμιση από τον Sata 2 σε κάτι από αυτά ή πρέπει να πάω σε SSD?

Ακόμη σημαντικότερο είναι να αλλάξω την κάρτα γραφικών. Σκέφτομαι για την GTX 460 1GB. Αξίζει η αναβάθμιση από την 8800GTS 512 σε αυτήν η όχι? Παίζω σε αναλύσεις μέχρι 1920χ1080 και η 8800 καλή αλλά έχει αρχίσει να κλωτσάει. Μπορώ να διαθέσω μέχρι 300€ με το ζόρι λίγα παραπάνω και για τα δυο.

Τέλος δεν θέλω να περιμένω(άντε μέχρι ένα μήνα στην καλύτερη) για την αγορά, ξέρετε μήπως πέσουν τιμές, βγει κάτι καινούργιο, τρελαθεί ο Πλαίσιος και χαρίζει κάρτες γραφικών και γλειφιτζούρια γενικά ποτέ δεν περιμένω σε αγορές ηλεκτρονικών νομίζω είναι ανούσιο αφού δεν πάω για ότι πιο high-end κυκλοφορεί.Ακούω προτάσεις λοιπόν.

Δημοσ.

1. Η μητρική σου δεν υποστηρίζει Sata III, ούτε USB 3.0 (πληροφοριακά).

2. Σίγουρα θα δεις διαφορά αν πας στον ταχύτερο (ή έστω έναν απ' τους ταχύτερους) HDD αυτή τη στιγμή στα 500GB, ή και στο 1TB.

Δημοσ.

Από την στιγμή που έχεις 4 HDD, ποιός ο λόγος να πάρεις και 5ον (ακόμα και αν θα αντικαταστήσει τον έναν); Απο χωρητικότητα δεν έχεις θέμα (3χ1TB), οπότε αν οι 3εις 1τέρα δεν είναι τύπου Green (της WD- δεν θυμάμαι αν έχει αντίστοιχο η Seagate), τότε δεν θα δεις διαφορές σε ταχύτητα. Οπότε πήγαινε σε SSD. Απλά περίμενε μέχρι την έλευση των νέων SSD από την Intel που θα έχουν διπλάσια χωρητικότητα από τους τωρινούς σε ίδια τιμή (80GB->160GB κτλ.).

Και για την κάρτα γραφικών θα πρέπει να περιμένεις λιγάκι γιατί σε λίγο θα βγουν νέες κάρτες από ATI (AMD) και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση τιμών.

Πότε ακριβώς θα γίνουν όλα αυτά δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά αν θυμάμαι καλά οι νέες κάρτες έρχονται σε κανά μήνα και οι SSD με το νέο έτος.

Δημοσ.

Οι νεες καρτες της ΑΤΙ ( που δεν τις λες και νεες αφου ειναι απλα λιγακι αναβαθμισμενες εκδοσεις των ηδη υπαρχων και οχι καθεαυτου νεο τσιπ ) θα βγουν τελη του μηνα, μεχρι να ερθουν εδω και να πεσουν και οι τιμες μπορει να περασει ενα διμηνο. Απο εκει και περα και μια 460 θα σε καλυψει μια χαρα. Γενικα αν σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια περα απο την μειωση της ωρας που κανει να φορτωσει ενα παιχνιδι δεν θα δεις καμια αλλη διαφορα με εναν SSD. Εγω στην θεση σου θα εβαζα μια GTX460 και αλλα 2χ2GB DDR3, τωρα οι σκληρη οι απλοι ειναι πολυ φτηνοι, με 80ε παιρνεις 1TB.

Δημοσ.
Οι νεες καρτες της ΑΤΙ ( που δεν τις λες και νεες αφου ειναι απλα λιγακι αναβαθμισμενες εκδοσεις των ηδη υπαρχων και οχι καθεαυτου νεο τσιπ ) θα βγουν τελη του μηνα, μεχρι να ερθουν εδω και να πεσουν και οι τιμες μπορει να περασει ενα διμηνο. Απο εκει και περα και μια 460 θα σε καλυψει μια χαρα. Γενικα αν σε ενδιαφερουν τα παιχνιδια περα απο την μειωση της ωρας που κανει να φορτωσει ενα παιχνιδι δεν θα δεις καμια αλλη διαφορα με εναν SSD. Εγω στην θεση σου θα εβαζα μια GTX460 και αλλα 2χ2GB DDR3, τωρα οι σκληρη οι απλοι ειναι πολυ φτηνοι, με 80ε παιρνεις 1TB.

Δυο μήνες δεν θέλω να περιμένω οπότε πάω για την GTX460 1GB ετσι?Ξέρω πόσο έχουν οι 1TB απλά προτιμώ να δώσω 80 για κάτι μικρότερης χωρητικότητας άλλα πιο γρήγορο. Ωραια και αφου λες οτι δεν θα δω κάτι το δραματικό σε επιδοσεις τον αφηνω τον SSD.

Από την στιγμή που έχεις 4 HDD, ποιός ο λόγος να πάρεις και 5ον (ακόμα και αν θα αντικαταστήσει τον έναν); Απο χωρητικότητα δεν έχεις θέμα (3χ1TB), οπότε αν οι 3εις 1τέρα δεν είναι τύπου Green (της WD- δεν θυμάμαι αν έχει αντίστοιχο η Seagate), τότε δεν θα δεις διαφορές σε ταχύτητα. Οπότε πήγαινε σε SSD. Απλά περίμενε μέχρι την έλευση των νέων SSD από την Intel που θα έχουν διπλάσια χωρητικότητα από τους τωρινούς σε ίδια τιμή (80GB->160GB κτλ.).

Και για την κάρτα γραφικών θα πρέπει να περιμένεις λιγάκι γιατί σε λίγο θα βγουν νέες κάρτες από ATI (AMD) και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση τιμών.

Πότε ακριβώς θα γίνουν όλα αυτά δεν ξέρω να σου απαντήσω, αλλά αν θυμάμαι καλά οι νέες κάρτες έρχονται σε κανά μήνα και οι SSD με το νέο έτος.

Κι όμως έχω πρόβλημα με την χωρητικότητα και τα 3 τερα σύντομα δεν θα μου φτάνουν.. Κυρίως αυτό με κάνει να μην θέλω τους SSD..

Από Sata 2 ποιον προτείνετε στα 500GB?O Samsung που αναφέρθηκε καλός είναι?

Δημοσ.

Οποτε παω για τον Spinpoint και την GTX 460. Παρατηρησα οτι η τιμη της GTX παιζει από 199 μεχρι 260+ αλλα εχουν καποιες διαφορες στις ψυκτρες και στα clocks.Δεν με ενδιαφερουν oc κλπ οπότε αυτη νομιζω ειναι η καλυτερη επιλογη ετσι?Ειναι και σε προσφορα....Θα περιμένω μόνο λίγο μήπως ακούσω και κάποια άλλη πρόταση. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδιά..

Δημοσ.

Τελικά με τα engine clocks τι παίζει? Κυμαίνονται από 675 μέχρι 725.

Επίσης αν γίνεται να μου προτείνεται έναν άλλο σκληρό 320-500Gb εξίσου κάλο με τον samsung γιατί αυτόν δεν τον βρήκα από μαγαζί που με βολεύει-εμπιστεύομαι, ξέρετε συνήθως οι μεταφορικές δεν είναι πολύ HDD friendly...

Δημοσ.

Ε μην υπερβαλουμε και εναν 7200.12 αν παρεις δεν θα δεις διαφορες στην χρηση του.

Απλα σε μετροπρογραμματα ο F3 βγαινει καλυτερος αυτο ειναι ολο.

Δημοσ.

O πιο ''γρήγορος'' δίσκος των 7200 στροφών,ο οποίος είναι λίγο ''αλμυρός'' , θεωρείται αυτός http://www.skroutz.gr/s/272438/Seagate-Momentus-XT-Solid-State-Hybrid-320GB.html ή ο ίδιος πάλι σε μεγαλύτερη χωρητικότητα http://www.skroutz.gr/s/272437/Seagate-Momentus-XT-Solid-State-Hybrid-500GB.html.

Κατά τα άλλα από προσωπική μου γνώμη και εμπειρία οι διαφορές των '''συμβατικών'' sata II δίσκων των 7200 στροφών,όσο αφορά την ''γρηγοράδα'',στην πραγματικότητα είναι από ελάχιστες εώς μηδαμινές,γι΄αυτό όπως είπε και ο Nik.K, πάρε τον Seagate 7200.12 500GB αφού σε βολεύει.

Δημοσ.
O πιο ''γρήγορος'' δίσκος των 7200 στροφών,ο οποίος είναι λίγο ''αλμυρός'' , θεωρείται αυτός http://www.skroutz.gr/s/272438/Seagate-Momentus-XT-Solid-State-Hybrid-320GB.html ή ο ίδιος πάλι σε μεγαλύτερη χωρητικότητα http://www.skroutz.gr/s/272437/Seagate-Momentus-XT-Solid-State-Hybrid-500GB.html.

Κατά τα άλλα από προσωπική μου γνώμη και εμπειρία οι διαφορές των '''συμβατικών'' sata II δίσκων των 7200 στροφών,όσο αφορά την ''γρηγοράδα'',στην πραγματικότητα είναι από ελάχιστες εώς μηδαμινές,γι΄αυτό όπως είπε και ο Nik.K, πάρε τον Seagate 7200.12 500GB αφού σε βολεύει.

Ειναι αλμυρος γιατι ειναι Hybrid και οχι απλος HDD.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...