Προς το περιεχόμενο

Ασφάλεια σε τοπικό δίκτυο.Πως?


michailovits

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά!Στην δουλειά μου υπάρχει ιντερνετ μέσω ενος τοπικού δικτύου.Απλά στο γραφείο μου βάζω το καλώδιο δικτύου στην πρίζα που υπάρχει στον τοίχο και απο την άλλη κατευθείαν στην ethernet θύρα του υπολογιστή.Έτσι απλά και εύκολα έχω ίντερνετ.

Το πρόβλημα μου είναι οτι επειδή στον υπολογιστή μου έχω πολλά προσωπικά αρχεία τα περισσότερα εκ των οποίων σημαντικότατα θα ήθελα να ρωτήσω πως θα γίνει να έχω ασφάλεια στο pc μου ωστε να μη μπορούν οι υπόλοιποι που είναι στο δίκτυο να έχουν πρόσβαση στο pc μου.

Το να απενεργοποιήσω την κοινή χρήση προφανώς δεν μου αρκεί γιατί πολλά παιδιά εδώ πέρα έχουν πάααρα πολλές γνώσεις στους υπολογιστές.

 

Κάποιο firewall (πέρα των windows 7) θα βοηθούσε?

Τι προτείνετε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :-)

Δημοσ.

Υπάρχουν αξιόπιστα firewall προγράμματα όπως zonealarm. Αλλά και πάλι, αν τα άτομα αυτά έχουν πάααρα πολλές γνώσεις, δεν νομίζω ότι θα σταματήσουν εκεί :P

 

Ανάλογα τις γνώσεις βέβαια! Εγώ θα σου πρότεινα και προγραμματάκι που δημιουργεί φακέλους μέσα στο pc και με κωδικό, τους κλειδώνει τοπικά.

 

>http://www.folder-password-expert.com/
http://www.cleanersoft.com/hidefolder/free_hide_folder.htm
http://www.hide-folder.com/
http://www.computerhope.com/issues/ch000705.htm

Δημοσ.

Μάλιστα.Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!Τώρα κατεβάζω ένα απο τα προγραμματάκια που μου έδωσε ο de173.

Κανένα ελαφρύ και καλό firewall για το δίκτυο έχετε να προτείνετε?Το ZoneAlarm είναι καλό?

Δημοσ.

Για να μπουν μεσω δικτυου, αμα ξερουν κωδικο administrator θα πρεπει να κανεις αρκετες ενεργειες και παλι ποτε δεν ειναι σιγουρο οτι θα εισαι ασφαλης. Αν δεν τον εχουν ομως και δεν ειστε σε domain, θα ξεκινουσα βαζοντας ενα δυσκολο κωδικο admin. Επισης θα ετρεχα παντα απλος χρηστης και φυσικα οπως ειπες χωρις κοινη χρηση τιποτα. Μπορεις να κοψεις και τα administrative shares για παραπανω ασφαλεια.

Αν εισαι σε domain δεν μπορεις να φυλαχτεις απο τον domain admin. Αν θελει θα μπει οπως και να χει

 

Το δωματιο κλειδωνει? Γιατι αν μπορουν να μπουν μεσα οταν λειπεις, ακομα και να μην ξερουν τον κωδικο σου, ειναι σχετικα ευκολο να βρουν τα αρχεια σου. Αυτο θα πρεπει να σε ανησυχει περισσοτερο απο το δικτυο. Το λιγοτερο που πρεπει να κανεις ειναι να βαλεις κωδικο στο BIOS και να μην επιτρεπεις να μπουταρει απο δισκετα/CD/USB. Αλλα κακα τα ψεματα, δεν μπορεις να εισαι σιγουρος ποτε

Δημοσ.

Κακώς κρατάς προσωπικά αρχεία στην δουλειά σου. Οι κωδικοί στην εισαγωγή των windows σπάζουν εύκολα. Ο κωδικός στο bios ακόμη πιο εύκολα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...