Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με καρτα γραφικων

Dragonheart

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους! Εχω ενα λαπτοπ lenovo n500 το οποιο δυστυχως ειναι εκτος εγγυησης. Το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι πως που και που (σπανια προς το παρον μια φορα τη μερα ισως) η οθονη σαν να ξεκιναει να αναβοσβησει και πεταει καποια artifacts του στυλ πολυχρωμες γραμμες στη σειρα σε καποια κοματια τις οθονης σε ακυρες στιγμες παντα.

Απο την λιγη εμπειρια που εχω νομιζω πως ειναι καρτα γραφικων και οχι προβλημα οθονης. Το θεμα ειναι πως η καρτα γραφικων στο συγκεκριμενο λαπτοπ ειναι ενσωματωμενη (GMA 4500M) οποτε υποθετω πρεπει να αλλαξει ολη η μητρικη. Δεν το συζηταω καν να το στειλω στη lenovo γιατι αν ειναι μητρικη κατω απο 300 ευρω δεν θα πεσει σιγουρα.. Εψαξα στο ebay για μητρικη αλλα δυστυχως δεν βρηκα κατι, μονο οθονες βρηκα!

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Υπαρχει καποιος τροπος για να ειμαι σιγουρος οτι φταιει η καρτα γραφικων και οχι η οθονη η το αντιστροφο; Εχω ανοιξει ενα δυο λαπτοπ οποτε δεν με νοιαζει να παραγγειλω το ανταλλακτικο απο νετ και να το βαλω μονος μου απλα θελω να σιγουρευτω πρωτα τι ζημια ειναι. Γιατι αν ειναι τελικα οθονη θα την βγαλω πολυ φθηνα (απ'οτι ειδα σε τιμες στο ebay) ενω αν ειναι μητρικη δεν ξερω καν αν συμφερει και αν τελικα βρω να αγορασω. Παντως απο το να δωσω 300 ευρω στη lenovo για ενα λαπτοπ που εκανε 500 χιλες φορες να παω να παρω ενα αλλο!

Δημοσ.

Δεν μου περασε καν απο το μυαλο μου μεσα στο αγχος μου! Το θεμα ειναι ομως οτι δεν το κανει συνεχεια, μπορει δηλαδη μεσα σε μια ολοκληρη μερα να το κανει μονο μια φορα. Πρεπει δηλαδη να κατσω πανω απο το λαπτοπ μεχρι να δω αν το κανει ετσι; Αν περιμενω λιγο καιρο να δω αν επιδεινωθει το προβλημα λετε να παθει τιποτα χειροτερο η να ψαξω να το φτιαξω τωρα που ειναι νωρις;

Το λεω αυτο γιατι σκεφτομαι να το χρησιμοποιω το λαπτοπ μεχρι να τα φτυσει τελειως με το προβλημα που εχει και μετα να βαλω το χερι στην τσεπη! Ποια ειναι η αποψη σας;

Δημοσ.

Αυτο να κανεις, εφοσον δεν σε εμποδιζει στη δουλεια σου. Κρατα το οσο περισσοτερο μπορεις ... και μετα αγοραζεις καποιο σχετικα χαμηλης τιμης, αλλα ποιοτικο και 'αξιοπιστης' εταιρειας

Δημοσ.
Αυτο να κανεις, εφοσον δεν σε εμποδιζει στη δουλεια σου. Κρατα το οσο περισσοτερο μπορεις ... και μετα αγοραζεις καποιο σχετικα χαμηλης τιμης, αλλα ποιοτικο και 'αξιοπιστης' εταιρειας

Αν δεν παθεις δεν θα μαθεις λενε. Οτι και να διαβαζεις στο νετ αν εσυ ο ιδιος δεν δουλεψεις διαφορες εταιριες δεν καταλαβαινεις τι ακριβως συμβαινει. Την επομενη φορα καλυτερα να δωσω κατι παραπανω για μια πιο αξιοπιστη μαρκα και με δυο χρονια εγγυηση παρα να γλυτωσω 50-100 ευρω και μετα να εχω το αγχος αν παθει τιποτα κτλ. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Δημοσ.
Αν δεν παθεις δεν θα μαθεις λενε. Οτι και να διαβαζεις στο νετ αν εσυ ο ιδιος δεν δουλεψεις διαφορες εταιριες δεν καταλαβαινεις τι ακριβως συμβαινει. Την επομενη φορα καλυτερα να δωσω κατι παραπανω για μια πιο αξιοπιστη μαρκα και με δυο χρονια εγγυηση παρα να γλυτωσω 50-100 ευρω και μετα να εχω το αγχος αν παθει τιποτα κτλ. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Και στις καλύτερες οικογένειες συμβαίνουν αυτά, το να σκάσεις φράγκα δεν σημαίνει και

έλλειψη προβλημάτων. Την επόμενη φορά που θα σου κάνει το πρόβλημα κούνα λίγο

την οθόνη πάνω κάτω να δεις τι θα γίνει. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι φταίει

στην περίπτωσή σου, μπορεί να είναι απλά το καλώδιο απ τη mobo στην οθόνη ή μπορεί και η ίδια η οθόνη νάχει πρόβλημα.

Δημοσ.
Και στις καλύτερες οικογένειες συμβαίνουν αυτά, το να σκάσεις φράγκα δεν σημαίνει και

έλλειψη προβλημάτων. Την επόμενη φορά που θα σου κάνει το πρόβλημα κούνα λίγο

την οθόνη πάνω κάτω να δεις τι θα γίνει. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τι φταίει

στην περίπτωσή σου, μπορεί να είναι απλά το καλώδιο απ τη mobo στην οθόνη ή μπορεί και η ίδια η οθόνη νάχει πρόβλημα.

Δεν διαφωνω σε αυτο που λες, σιγουρα και τα καλυτερα λαπτοπ χαλανε. Το θεμα ειναι τι ποσοστο ειναι αυτο σε καθε κατασκευαστει που μετραει. Αλλα αν ειναι να δωσω 50 ευρω παραπανω να εχω δυο χρονια εγγυηση και αν παθει κατι το λαπτοπ να ερχεται καποιος σπιτι μου να το παρει και σε μια βδομαδα να ειναι πισω εχει μεγαλη διαφορα απο αυτο που μου συνεβει (1.5 χρονο λαπτοπ). (τυχαιο παραδειγμα)

Βασικα δεν σκεφτηκα καθολου πως ειναι συνδεση καλωδιων διοτι δεν κανει απλο ¨τρεμοπαιγμα" οθονης, σαν να μην κανει επαφη δηλαδη, αλλα εμφανιζει και αυτες τις οριζοντιες γραμμες.

Τεσπα, θα το δουλεψω το λαπτοπ οσο γινεται και μετα οταν επιδεινωθει θα το συνδεσω σε μια εξωτερικη οθονη να δω αν με συμφερει να το φτιαξω η οχι. Ειναι παντως βλακεια γιατι μια οθονη τη βρισκεις με 60 ευρω ενω αν ειναι προβλημα μητρικη αστα να πανε..

Δημοσ.

Τα Lenovo ειναι παρα πολυ αξιοπιστα laptops και σκυλια!!!

Αυτο απλα ετυχε σε σενα μην κατηγορουμε αμεσως την μαρκα...

Εμενα στο Sony Vaio μου τρεμοσβηνει η οθονη σπανια και μερικες φορες σβηνει τελειως ενω το λαπτοπ ειναι ανοιχτο κανονικα και πρεπει να ανοιγοκλεισω το καπακι 2-3 φορες για να ξαναναψει και εσκασα και ενα ψοφο λεφτα για να το αγορασω και που λενε οτι τα sony ειναι τα πιο αξιοπιστα μαζι με τα Toshiba... ολα ειναι θεμα τυχης!

Της γυναικας μου εβγαλε 21 dead pixels εντος εγγυησης αλλαξαν οθονη και μετα παλι εβγαλε αλλα 2 dead σε πολυ λιγο χρονο και δεν το ξαναστειλαμε γιατι ξενερωσαμε...

PS. Ολα τα προιοντα που εισερχονται στην Ευρωπαικη ενωση βαση νομοθεσιας εχουν 2 χρονια εγγυηση και ας λενε οτι θελουν στα καταστηματα... Οταν πας με δικηγορο θα κανουν τουμπες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...