Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για κάρτες γραφικών σε PCI-e

SoulReapeR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας πούμε ότι έχω μια μητρική κάρτα με PCI-e slot παλιού version, και θέλω να βάλω μια νέα κάρτα γραφικών που μπαίνει σε PCI-e 2.0 version. Υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας (όπως να μη την δέχεται καθόλου, κυρίως αυτό με ενδιαφέρει να ξέρω) ή το μόνο που επηρρεάζεται είναι η απόδοση των γραφικών;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Προβλημα ασυμβατοτητας δεν θα εχεις.Και εγω την 8600 την υπογραφης μου την εχω στο mobo με pci 1.0 και δεν ειχα προβλημα.Τωρα αν σε κοβει σε αποδοση δεν το γνωριζω.Περιμενε καποιον που ξερει.

Δημοσ.

Γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα υπάρχει συμβατότητα προς τα πίσω. Ωστόσο με κάποια συγκεκριμένα παλιότερα chipset της nvidia υπάρχουν προβλήματα με κάρτες ati σειρά 5χχχ. Κοίτα τι μητρική έχεις και ψάχτο λίγο στο internet. Να σε κόβει από άποψη bandwidth to pcie 1 πολύ αμφιβάλλω.

Δημοσ.

Το σκέφτομαι γιατί έχω μια σχετικά παλιά μητρική με PCI-e 1.0 και μέχρι να αλλάξω σύστημα (αφού δεν υπάρχει πρόβλημα) μπορώ να επενδύσω σε μια καλή κάρτα γραφικών την οποία μπορώ να κρατήσω και στην συνέχεια

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας guys :-D

Δημοσ.

Αν υπάρχει μείωση στην απόδοση, είναι αμελητέα. Μη δίνεις βάση, μια χαρά θα είσαι.

Περισσότερο σημαντικό είναι να τσεκάρεις ενδεχόμενο bottleneck, αλλά αφού λες ότι θα την κρατήσεις για καιρό, αλλάζεις μητρική και επεξεργαστή (αν χρειάζεται) και είσαι κομπλέ.

Δημοσ.
Γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα υπάρχει συμβατότητα προς τα πίσω. Ωστόσο με κάποια συγκεκριμένα παλιότερα chipset της nvidia υπάρχουν προβλήματα με κάρτες ati σειρά 5χχχ. Κοίτα τι μητρική έχεις και ψάχτο λίγο στο internet. Να σε κόβει από άποψη bandwidth to pcie 1 πολύ αμφιβάλλω.

Εγω ειχα ακουσει οτι γενικα υπαρχει προβλημα με τις ati και τα chipset της nvidia.Αργει να bootαρει.Δεν ξερω αν ισχιει δεν το εχω δοκιμασει ποτε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...