SoulReapeR Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Ας πούμε ότι έχω μια μητρική κάρτα με PCI-e slot παλιού version, και θέλω να βάλω μια νέα κάρτα γραφικών που μπαίνει σε PCI-e 2.0 version. Υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας (όπως να μη την δέχεται καθόλου, κυρίως αυτό με ενδιαφέρει να ξέρω) ή το μόνο που επηρρεάζεται είναι η απόδοση των γραφικών; Ευχαριστώ!
nemesiskp Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Προβλημα ασυμβατοτητας δεν θα εχεις.Και εγω την 8600 την υπογραφης μου την εχω στο mobo με pci 1.0 και δεν ειχα προβλημα.Τωρα αν σε κοβει σε αποδοση δεν το γνωριζω.Περιμενε καποιον που ξερει.
probe Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα υπάρχει συμβατότητα προς τα πίσω. Ωστόσο με κάποια συγκεκριμένα παλιότερα chipset της nvidia υπάρχουν προβλήματα με κάρτες ati σειρά 5χχχ. Κοίτα τι μητρική έχεις και ψάχτο λίγο στο internet. Να σε κόβει από άποψη bandwidth to pcie 1 πολύ αμφιβάλλω.
SoulReapeR Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Το σκέφτομαι γιατί έχω μια σχετικά παλιά μητρική με PCI-e 1.0 και μέχρι να αλλάξω σύστημα (αφού δεν υπάρχει πρόβλημα) μπορώ να επενδύσω σε μια καλή κάρτα γραφικών την οποία μπορώ να κρατήσω και στην συνέχεια Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας guys
phanispal Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Αν υπάρχει μείωση στην απόδοση, είναι αμελητέα. Μη δίνεις βάση, μια χαρά θα είσαι. Περισσότερο σημαντικό είναι να τσεκάρεις ενδεχόμενο bottleneck, αλλά αφού λες ότι θα την κρατήσεις για καιρό, αλλάζεις μητρική και επεξεργαστή (αν χρειάζεται) και είσαι κομπλέ.
nemesiskp Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα υπάρχει συμβατότητα προς τα πίσω. Ωστόσο με κάποια συγκεκριμένα παλιότερα chipset της nvidia υπάρχουν προβλήματα με κάρτες ati σειρά 5χχχ. Κοίτα τι μητρική έχεις και ψάχτο λίγο στο internet. Να σε κόβει από άποψη bandwidth to pcie 1 πολύ αμφιβάλλω. Εγω ειχα ακουσει οτι γενικα υπαρχει προβλημα με τις ati και τα chipset της nvidia.Αργει να bootαρει.Δεν ξερω αν ισχιει δεν το εχω δοκιμασει ποτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.