Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έφτιαξα ένα pc, και το έχω στο γραφείο μου, του έβαλα pci wifi αλλά δεν πιάνει καλό σήμα λόγο των τοίχων, το ρούτερ βρίσκεται μέσα στο σαλόνι (10 μέτρα απόσταση). Σκέφτομαι για PowerLine, το έχετε δοκιμάσει; Αξίζει;

Δημοσ.

Εξαρτάται πολύ απο το τι περιμένεις. Κοίτα την απόσταση των καλωδίων ρεύματος, μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη απο 10 μέτρα. Επίσης πρέπει οι δύο μπρίζες να είναι στην ίδια φάση. Γενικά το powerline είναι για πολύ ειδική χρήση, και έχει και πολύ υψηλό κόστος. Επίσης από ταχύτητες μην περιμένεις καλύτερα αποτελέσματα από wireless, απλά είναι λίγο πιο σταθερό από μια κακορυθμισμένη wireless σύνδεση. Έχεις δοκιμάσει να κουνήσεις την κεραία του router και της pci κάρτας; 10 μέτρα δεν είναι μεγάλη απόσταση, ακόμα και 2 στιμεντένιους τοίχους να έχεις ανάμεσα.

Εμένα μου έχει σπάσει τα νεύρα γιατί προσπαθώ να μεταφέρω δίκτυο σε απόσταση δύο ορόφων αλλά αποσυγχρονίζεται (είναι λίγο παράλογη απαίτηση, αλλά είναι πολύ βαβούρα να περνάω καλώδια). Σε αποστάσεις μέσα σε ένα κοινό σπίτι είναι αρκετά καλά για διαμοιρασμό internet (πιάνει ~ 20-30Mbps) αλλά το κόστος είναι πολύ μεγάλο, και τις περισσότερες φορές με wifi καλύπτεσαι άνετα.

Δημοσ.

ε τότε δεν έχω καλή κάρτα δικτύου. Έχω δοκιμάσει να τα κουνήσω, αλλά δεν κάνει και τίποτα. Σταθερό στις 2 γραμμο΄'υλες και πιάνει τα 10 από τα 18

Δημοσ.

Μηπως το κουτί παρεμβάλλεται μεταξύ router και κεραίας της κάρτας; Γενικά οι PCI με κεραία χωρίς καλώδιο επέκτασης έχουν αυτό το πρόβλημα...

Δημοσ.

Παίζει να είναι και αυτό.. Δηλαδή τι να κάνω τώρα; Είδα στο πλαίσιο κάτι κεραίες αποσπώμενες για ρούτερ.. Αυτές λένε τίποτα ή δημιουργούν θόρυβο στο σήμα; Γιατί έχω ακούσει κάτι τέτοιο

Δημοσ.

Μερικά router όπως π.χ.τα φριτζ δέχονται ενισχυμένες κεραίες και πιάνουν πολύ πιο μακριά.

Δες και αυτή την λύση αν σε παίρνει.

Τα powerline είναι για τέτοιες περιπτώσεις αλλά είναι και ακριβούτσικα τα καλά.

Στο κατοστάρικο + παίζει το belkin με gigabit lan

Ψάξτο λίγο μην τυχόν και έχεις προβλήματα με παρεμβολές και ακτινοβολίες.

Αυτά είναι τα μείον τους.

• Super Moderators
Δημοσ.

gigabit ταχύτητες βέβαια δεν πρόκειται να δει ούτε σε εργαστηριακές συνθήκες :P

Δημοσ.

Σε ένα τεστ μέχρι 272 MBit/s έπιασε στην ίδια μπρίζα,δηλαδή απόσταση εκατοστών.

http://www.zdnet.de/mobiles_arbeiten_telekommunikation_telco_vernetzung_unter_strom_powerline_starterkits_im_test_story-20000104-41534182-4.htm

Είναι εις στην γερμανικήν γλώσσαν,αλλά μιλάνε οι αριθμοί.Και με gigabit router.

Από τα 20 μέτρα καλωδίου απογοητευτικά τα νούμερα.

Αλλά οκ.Άμα oi λύσεις είναι περιορισμένες....

Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει να πάρεις ένα wifi router, να το συνδέσεις στην κάρτα δικτύου, να το ανεβάσεις σε κάποιο γραφείο, να το θέσεις σε client mode και να το συνδέσεις με το wifi στο σαλόνι;

• 2 μήνες μετά...
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ως χρήστης ενός Netgear XAVB1004 (200mbps με switch) μπορώ να σου πω ότι αξίζει και με το παραπάνω. Πέρα του ότι δεν έχεις την όποια πιθανή βλάβη από διαρκής ακτινοβολία του ασύρματου και την όποια αστάθεια του, οι ταχύτητες του σε κανιούργια κατοικία (>2000) είναι ικανοποιητικότατες ακόμα και σε streaming 1080p. To router είναι στο γραφείο και στέλνω ιντερνετ και τοπικό δίκτυο σε δύο συσκευές στο σαλόνι. Ταχύτητα ιντερνετ είναι άψογη αλλά εκεί που πραγματικά σου δίνει λύση είναι το hd streaming. Προσοχή μόνο σε εμένα τα 8mbps δεν ήταν αρκετά για 1080p σε αντίθεση με τα 200mbps που δουλεύουν άψογα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...