Προς το περιεχόμενο

Winrar CLI

Dawndeath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Winrar CLI

Έχω φτιάξει ένα bat στο οποίο έχω πει να πέρνει ένα αρχείο μέσα σε ένα φάκελο και να το κάνει rar αλλα θέλω να περνει το όνομα του αρχειου πχ pelates2010.doc kai na to kanei pelates2010.rar χωρίς να πρέπει να πω στο script pelates2010 i pelates2010.rar κάτι τέτοιο γίνετε? να περνει αυτόματα το filename και να το χρησιμοποιεί?

@echo off

"C:\Program Files\WinRar\Rar.exe" a pelates2010.rar -m0

a = φτιάχνει το archive

pelates2010.rar = το όνομα του archive που θα δημιουργηθεί αυτό είναι που θέλουμε και να διώξουμε

m0= απλή συγκέντρωση

έστω και με κάποια bat αν γινόταν να βάλουμε το όνομα του αρχείου σε κάποιο txt και να το παρουμε να το βάλουμε μετά στο σκριπτ και μετα να διαγράφαμε αυτόματα το txt θα ήταν μια χαρά ή κάτι τετεοιο

Δημοσ.

Αυτο σου κανει?

>del 3pelates2010.rar
ren 2pelates2010.rar 3pelates2010.rar
ren 1pelates2010.rar 2pelates2010.rar
ren pelates2010.rar 1pelates2010.rar
"C:\Program Files\WinRAR\WinRAR" u -r -m4 "c:\backup\pelates2010.rar" "c:\pelates2010.doc"

Το c:\backup\pelates2010.rar , ειναι ο προορισμος σου και το c:\pelates2010.doc ειναι το αρχειο που διαμορφωνεις :-)

Μπορεις εξαλλου να κρατας και το παλιο αρχειο κανοντας ren, μηπως και σου χρειαστει για 2-3 μερες, στην αρχη του κωδικα

Δημοσ.
Αυτο σου κανει?

>del 3pelates2010.rar
ren 2pelates2010.rar 3pelates2010.rar
ren 1pelates2010.rar 2pelates2010.rar
ren pelates2010.rar 1pelates2010.rar
"C:\Program Files\WinRAR\WinRAR" u -r -m4 "c:\backup\pelates2010.rar" "c:\pelates2010.doc"

Το c:\backup\pelates2010.rar , ειναι ο προορισμος σου και το c:\pelates2010.doc ειναι το αρχειο που διαμορφωνεις :-)

Μπορεις εξαλλου να κρατας και το παλιο αρχειο κανοντας ren, μηπως και σου χρειαστει για 2-3 μερες, στην αρχη του κωδικα

To θέμα είναι φίλε μου να γλιτώσουμε το filename Δεν θέλω να δηλώνω *.rar θέλω να το πέρνει αυτόματα απο το doc

Δημοσ.

Γίνεται το batch file να διαβάζει τα ονόματα αρχείων που υπάρχουν σε έναν κατάλογο και για κάθε .doc που βρίσκει (ας είναι και μοναδικό), να τραβάει το filename του και να καλεί το WinRAR με την κατάλληλη παράμετρο. Αυτό είναι εύκολο, κάτι τέτοιο θέλεις;

Δημοσ.
Γίνεται το batch file να διαβάζει τα ονόματα αρχείων που υπάρχουν σε έναν κατάλογο και για κάθε .doc που βρίσκει (ας είναι και μοναδικό), να τραβάει το filename του και να καλεί το WinRAR με την κατάλληλη παράμετρο. Αυτό είναι εύκολο, κάτι τέτοιο θέλεις;

Ας πούμε έχω ένα φάκελο Υ και μέσα σε αυτόν έχω ένα αρχείο της μορφής Χ.Ζ θέλω να πέρνει το Χ και να το βαζει Filename στα rar που θα φτιάχνει χώρις να πρέπει να το κάνω add σε κάποια λίστα ή κάτι τέτοιο.

Ας πουμε με GUI μόλις πατάς σε ένα αρχείο και πατάς Add to Archive βάζει απευθείας για filename το όνομα του αρχείου και δε σου ζητάει να βάλεις[προαιρετικά αν θες το αλλάζεις]

Δημοσ.

Να κάνω μια ερώτηση.

Πως τροφοδοτείς το bat με το αρχείο που θα συμπιέσει;

Το κάνεις μέσω συντόμευσης, με drag n drop, πως;

Εγώ έκανα ένα bat ως εξής.

>@echo off
"C:\Program Files\WinRAR\rar.exe" a -ep %1.rar %1

και το έκανα συντόμευση στο desktop.

Όταν πετάω πάνω του ένα αρχείο το συμπιέζει με το όνομά του και την κατάληξη .rar

Το ίδιο και αν το καλέσω μέσα από άλλο .bat ή μέσω συντόμευσης.

π.χ. το ονόμασα test.bat και αν το καλέσω ως

test.bat C:\docs\pelate2010.doc

θα μου ετοιμάσει ένα αρχείο pelates2010.doc.bat

EDIT:

Πρόσθεσα το path για το rar.exe και τον διακόπτη -ep για να μην αποθηκεύει το full path μέσα στο archive.

Δημοσ.
Να κάνω μια ερώτηση.

Πως τροφοδοτείς το bat με το αρχείο που θα συμπιέσει;

Το κάνεις μέσω συντόμευσης, με drag n drop, πως;

Εγώ έκανα ένα bat ως εξής.

>@echo off
rar.exe a %1.rar %1

και το έκανα συντόμευση στο desktop.

Όταν πετάω πάνω του ένα αρχείο το συμπιέζει με το όνομά του και την κατάληξη .rar

Το ίδιο και αν το καλέσω μέσα από άλλο .bat ή μέσω συντόμευσης.

π.χ. το ονόμασα test.bat και αν το καλέσω ως

test.bat C:\docs\pelate2010.doc

θα μου ετοιμάσει ένα αρχείο pelates2010.doc.bat

>
@echo off
"C:\Program Files\WinRar\Rar.exe" a takis.rar *.doc  -m0 -v25m -vn

εγώ θέλω να αφαιρέσω το takis.rar δλδ το να δηλώνω το Filename και να πέρνει αυτόματα το 1 και μοναδικό αρχείο που βρίσκετε μέσα στο φάκελο και να το κάνει rar με το Filename του αρχείου

το .bat που θέλω να δημιουργήσω θα τρέχει αυτόματα μόλις τελιώσει ένα πρόγραμμα μία διαδικασία

Δημοσ.

Κάντο απλά

>@echo off
"C:\Program Files\WinRar\Rar.exe" a %1.rar %1 -ep -m0 -v25m -vn

ονόμασε το π.χ. shrink.bat και κάνε ένα άλλο bat που να έχει

>@echo off
shrink.bat *.doc

και τρέξε αυτό.

Βάλε και τα paths που θέλεις.

Θα μπορούσε να γίνει και με enviroment variables (με την SET) και με την FOR αλλά βαριέμαι τώρα να το ψάχνω τόσο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...