christian-ago Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Χαιρετω την ινσομνιο-παρεα! Εχω λοιπον ενα Access Point (dlink dap1160) και θελω να το χρησιμοποιησω ως WISP, δηλαδη ασυρματο Repeater. Μπαινω στο προγραμμα του Access Point και αφου εκανα τις βασικες ρυθμισεις για κωδικους, wpa, καναλια κλπ. φτανει η στιγμη που πρεπει να το ρυθμισω ως Repeater. Επιλεγω WISP απο το μενου που επιλεγεις τη χρηση του Access Point,επιλεγω το Ασυρματο Δικτυο που θελω να ενισχυσω και στην ενοτητα Wireless Settings πρεπει να επιλεξω DHCP ή PPPoE. Τι να επιλεξω και τι αλλες προσθετες ρυθμισεις πρεπει να κανω για να δουλεψει αυτο που θελω. Φυσικα διαλεξα και τα δυο εναλλαξ αλλα κανενα δεν δουλεψε. Για μια στιγμη φανηκε το ονομα του Δικτου που δημιουργησα αλλα χαθηκε. Πρεπει να βαφτισω ενα καινουριο δικτυο η να χρησιμοποιησω το ονομα ενος απο τα υπαρχοντα; Διαβασα το manual αλλα δεν ηταν πολυ κατατοπιστικο. Να σημειωσω οτι τα λαμπακια: power, status, lan και link/act είναι on όπως και το WEP/WPA και το Bridge/Repeater.
poulinos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 ekei που λεει access point κτλ τι αλλες επιλογες εχει.γιατι κανονικα Pppoe/dhcp θα πρεπε να υπηρχαν σαν access point.
christian-ago Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Στην ενότητα Wireless Network Settings , στο Wireless Mode εχωνα επιλεξω: Access Point, Ap Client, Bridge, Bridge with AP, Repeater, WISP Client Router και WISP Repeater. Εγω θελω το WISP Repeater για να ενισχυσω το σημα ασυρματα. Στο Wireless Network Name μπορω να βαλω δικο μου SSID η να επιλεξω ενα απο τα ηδη υπαρχοντα δικτυα. Στην ενότητα WPA επιλεγω κλειδι. Αυτο που με προβληματιζει ειναι το Cipher Type. Βαλω TKIP ή AES? Παιζει ρολο τι κλειδι εχει το δικτυο που θελω να ενισχυσω; Στην ενότητα WAN Settings εχω να επιλεξω Static IP, Dynamic IP (DHCP), PPPoE και PPTP. Μαλλον για μενα ειναι το PPPoE. Καταχωρω τα στοιχεια μου στα αντιστοιχα πεδια και ζηταει μετα MTU Size, DNS AUTO ή MANUAL και αν θελω να κανω Clone MAC Address. Στην επιλογη DHCP εχει ολα τα παραπανω εκτος απο τα στοιχεια συνδεσης μου (ISP). Οταν επιλεξω PPPoE παιρνω το εξης στο Status: >Connection : PPPoE Disconnected IP Address : 0.0.0.0 Subnet Mask : 0.0.0.0 Default Gateway : 0.0.0.0 + τη MAC address μου Οταν επιλεξω DHCP παιρνω το εξης στο Status >Connection : Getting IP from DHCP server... IP Address : 0.0.0.0 Subnet Mask : 0.0.0.0 Default Gateway : 0.0.0.0 + τη MAC address μου
poulinos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 εφοσον εχεις ηδη ενα adsl router Που παιζει θα βαλεις απλο repeater θα βρεις το αλλο σου δικτυο θα βαλεις τον ιδιο κωδικο wpa tkip aes οτι εχει και θα συνδεθεις.οχι Pppoe kai τετοια.
christian-ago Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Τοσο απλα; Το εκανα. Πως ξερω οτι οντως εχει ενισχυθει το σημα;
poulinos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 θα πας διπλα στο δευτερο ρουτερ και θα πρεπει να εχεις σημα excellent.η με το προγραμμα Inssider να βρεις 2 δικτυα.
Tekkenman Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Και γω παράγγειλα το D-link 1160, αλλά κάπου είδα ότι για να λειτουργήσει σαν client θα πρέπει και το access point που "δίνει" το Internet να είναι και αυτό d-link 1160, ισχύει? Πείτε μου για να μην το πάρω τζάμπα.
poulinos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2011 συνηθως οταν παιζεις με wds τοτε πρεπει να ειναι και η αλλη συσκευη πανω κατω η ιδια και να υποστηριζει wds.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.