Προς το περιεχόμενο

Ήχος υψηλής ευκρίνειας (HD) σε pc. Τι χρειάζομαι?

ggelhsva

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήδηξα και εγώ στο HD/Blu-ray βαγόνι, κάνοντας το πρώτο βήμα - αγόρασα ένα full hd monitor 26" για το pc μου. Αν δεν απατώμαι, το θέμα hd video θεωρείται λήξαν με αυτή την αγορά.

Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι: τι γίνεται με το hd audio;;; Τι hardware χρειάζεται ο υπολογιστής μου για να μπορεί να "εξάγει" τον LPCM ήχο που είναι στάνταρ σε όλες τις Blu-ray ταινίες? Πέτυχα κάτι παλιά (2008) άρθρα στο ίντερνετ που μίλαγαν για πανάκριβες κάρτες ήχου της Asus καθώς επίσης και για ενισχυτές/ηχεία. Έχει αλλάξει καθόλου το τοπίο εν έτη 2010?

Εγώ αυτή τη στιγμή δεν έχω surround ηχεία (5.1, 7.1) όχι λόγω κόστους αλλά λόγω του ότι δεν έχω το κατάλληλο χώρο για να τα αξιοποιήσω πλήρως! Το να έχω 5 ηχεία μπροστά στα μούτρα μου το θεωρώ πεταμένα λεφτά. Εάν, παρόλα αυτά, αποφασίσω να επενδύσω σε ένα set, χρειάζεται να πάρω κάποια που να είναι φτιαγμένα για hd audio ή και τα z-5500 της logitech θα κάνουν δουλειά?

Πάντως, ακόμα και το κόστος των ηχείων να βγάλουμε στην άκρη, αν το όλο εγχείρημα, το να απολαμβάνω hd audio στο pc μου δηλαδή, μου κοστίσει παραπάνω απ' όσο η οθόνη (300Ε) τότε δε νομίζω να το προχωρήσω. Θα χρειαστεί να συμβιβαστώ με stereo ή DD/DTS ήχο...

Τα φώτα σας!

Δημοσ.

Καλημέρα.

Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω και αν κάνω κάπου λάθος ας βοηθήσει κάπιος πιό έμπειρος.

Το 1ο βήμα είναι να "πάρεις" το ν ήχο απο τον υπολογιστή σου.

Για να μην κουραζόμαστε με λεπτομέρειες για το αν οι συνδέσεις μπορούν ή όχι τελικά , καταλήγουμε οτι χρειάζεσαι μια κάρτα γραφικών με έξοδο HDMI 1.3 .

Αν και μια 5450 είναι θεωρητικά αρκετή , προσωπικά κατέληξα σε μια Gigabyte 5550, η οποία το γράφει πάνω στο κουτί της οτι είναι 1,3 το HDMI.

Το 2ο βήμα είναι να "μοιράσεις" τον ήχο στα ηχεία.

Χρειάζεσαι εναν ενισχυτή που να μπορεί να διαχειρηστεί το σήμα.

Αν θες DTS-HD κλπ , η πιό οικονομική λύση μάλλον είναι κάτι σε ONKYO.

Δες εδώ. http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Home-Cinema-Systems/RadioReceivers/Onkyo-HT-S-3200-Black-Set-Home-Cinema-Radioreceiver-Speakers-5-1-HTS-3200.htm

Το γράφει πάνω οτι μπορεί να παίξει DTS-HD και τα λοιπά ψηφιακά φορμάτ.

Τσεκάρισέ το πρώτα καλύτερα. Εγώ πάντως αυτό έχω βάλει στο μάτι.

Τα συνδέεις όλα με ανάλογα καλώδια HDMI 1,3 και μάλλον είσαι έτοιμος.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου! Είχα αρχίσει να απογοητεύομαι...

Το είχα διαβάσει κ γω αυτό για την έκδοση 1.3 του HDMI. Οπότε είναι σα να μου λες πως άμα έχουμε κάρτα γραφικών με αυτή την έκδοση του HDMI δεν χρειαζόμαστε dedicated sound card, σωστα?

Κοίταξα το λινκ σου και και δε μπορώ να δω πουθενά να λέει πως υποστηρίζει HD Audio. Βλέπω μόνο DTS, Dolby Digital & Dolby Pro Logic. Ενώ αυτός έχει αποκωδικοποιητές DTS-HD & Dolby True HD και ΜΟΝΟ ο ενισχυτής κοστίζει περίπου όσο και ο ONKYO ΜΑΖΙ με τα ηχεία!

Οπότε πάμε στο επόμενο ερώτημά μου που είναι: μπορώ να συνδέσω ηχεία 5.1 υπολογιστή (πχ τα Logitech που ανέφερα πιο πάνω) στον ενισχυτή?

Δημοσ.

Ναι , σωστά.....

Ο ενισχυτής που λες , απο το πλαίσιο , δεν πιστεύω να υπάρχει ακόμη διαθέσιμος.

Αν και είναι ωραιότατος.....

Το σωστό σετάκι είναι αυτό http://www.eu.onkyo.com/products/HT-S3305.html

Το θέμα είναι που θα το βρείς.... η τιμή του στην Ελλάδα είναι γύρω στα 500 , και δεν υπάρχει και σε πολλά καταστήματα ακόμη.

Όσον αφορά τα Logitech 5500 , είναι πάρα πολύ καλά , αλλα δεν πιστεύω οτι υποστηρίζουν τα τελευταία φορμάτ.

Εγώ έχω αποφασίσει πάντως για το σετάκι της Onkyo , θεωρώντας οτι οταν είναι σεταρισμένο απο την μαμά του με αυτά τα ηχεία , θα είναι τουλάχιστον σωστό.

Δημοσ.

Ναι τα ηχεία της Logitech από τη μάνα τους δεν τα υποστηρίζουν αυτά τα φορμάτ αλλά για κάποιον που είναι ήδη κάτοχος δε θα ήταν πιο οικονομικό να πάρει έναν ραδιοενισχυτή ο οποίος να αναλαμβάνει την αποκωδικοποίηση των φορμάτ και απλά να συνδέσει τα ηχεία σε αυτόν? Δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο... Βέβαια και να γίνεται, μπορεί με αυτά τα ηχεία να μην δεις σημαντική βελτίωση σε σχέση με DTS/DD.

Δημοσ.

Φιλε μου αμα θες να δωσεις τοσα λεφτα για να φτιαξεις ενα σωστο ηχοσυστημα με ενισχυτη ειναι καταστροφη να πας σε ηχεια logitech.Ασε που δεν νομιζω να μπαινουν στον ενισχυτη (εξαρταται απο τα ohm).Τωρα για hd ηχο οπως λες και σωστα επισυμανες πρεπει ο ενισχυτης να υποστιριζει τα προτυπα dolby true hd και dts hd master audio.Επισης θα πρεπει να του στειλεις μεσω hdmi σημα ή απο την καρτα γραφικων ή (ακομα καλυτερα για εμενα) απο καμια xonar της asus με hdmi.Τελος οι ενισχυτες που λετε ειναι εκθεσιακα κομματια και με αυτα που εχω διαβασει εδω μεσα για το πλαισιο δεν ξερω αν θα τα βρεις σε αυτην την τιμη.

Δημοσ.

ΟΚ το έπιασα το νόημα. Πάντως δε σκοπεύω να κάνω μία τέτοια επένδυση για τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον αφού έχω άλλες προτεραιότητες. Αφήστε που το μέγεθος της οθόνης μου (26") είναι μάλλον μικρό για την απόσταση (2,5 - 3 μέτρα) από την οποία θέλω να βλέπω HD content.

Ευχαριστώ πάντως για της απαντήσεις σας. Ενημερώθηκα πλήρως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...