Προς το περιεχόμενο

αρχαιο μηχανημα δεχεται win7 αλλα οχι winxp!!

equi1908

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μου το εδωσε ενας φιλος να του ριξω ενα format γιατι το ειχε ξεσκισει.. εχει πανω μια msi 649 neo-v για mb και κατι ram ddr 512mb της κακιας ωρας.. τελος παντων, δεν εχει φραγκο να δωσει για καινουριο και το χρησιμοποιει για τα τυπικα οποτε ειπαμε να το καθαρισουμε και να το κρατησει ετσι. το γυρισα σε safe mode γιατι ουτε που ξεκιναγε και το επανεφερα σε παλιοτερες ρυθμισεις και καταφερα να ξεκινησει για να κρατησω τα αρχεια του και εβλεπε κανονικα τον δισκο

το προβλημα: στο bios βλεπει κανονικα τον δισκο αλλα μου τον βγαζει σαν raid:maxtor κτλ.. αυτο το μηχανημα δεν ειχε ποτε πανω 2ο δισκο οποτε προφανως ειναι ενεργοποιημενο το raid λογω mb?? (πιθανο να λεω και μ....)

ξεκιναω να κανω format με ενα cd win xp pr 2003. Αφου φορτωνει τα πρωτα και μου ζηταει να πατησω enter για φορματ, r για διορθωση εγκαταστασης κτλ παταω enter και μου βγαζει μηνυμα: ¨setup didnt find any hard disk drives installed in your computer...¨ και μου λεει να πατησω f3 για επανεκκινηση.

δοκιμασα και εγκατεστησα κανονικα win7 32bit αλλα το μηχανημα δεν την παλευει οποτε πρεπει να του περασω xp για να εχει μια ικανοποιητικη ταχυτητα. δοκιμασα και με αλλο cd win xp home edition αυθεντικο και παλι τα ιδια

πειραξα ολα τα πιθανα και απιθανα στην mb μεσω bios, την εκανα reset με τα jumper αλλα τιποτα. ενω ο δισκος φαινεται παντου κανονικα, στην εγκατασταση των xp δεν μου τον εμφανιζει

-του κολλησα εναν εξωτερικο και πηγε να συνεχισει κανονικα την εγκατασταση

-του εβαλα αλλον σκληρο εσωτερικο, τον εβλεπε κανονικα στο bios, μου τον εμφανιζε και αυτον σαν raid:hd... αλλα παλι στην εγκατασταση των windows μου ελεγε οτι δεν υπαρχει διαθεσιμος σκληρος στο συστημα

-εχει και sis raid utility πανω (ctrl+s) και ενω μπηκα μου ελεγε no raid αλλα μου εδειχνε τον δισκο και στο raid type εγραφε single

και ρωταω: ολο αυτο προκαλειται λογω raid? υπαρχει τροπος να τον χρησιμοποιησω σαν απλο sata?

Δημοσ.

και δεν αγοράζει μια μεταχειρισμένη μνημή 1 Gb με κανενα 20€ να κανει τη δουλειά του με τα 7. Δοκιμασε να βγαλεις το δισκο, να τον βαλεις σε άλλο υπολογιστη που έχει κανονικα εγκατεστημενο os και να του κάνεις πληρες φορματ μέσα απο το os όπως θα έκανες το φλασακι σου. Επειτα ξαναβαλτον και ξεκινα εγκατασταση.

Δημοσ.
και δεν αγοράζει μια μεταχειρισμένη μνημή 1 Gb με κανενα 20€ να κανει τη δουλειά του με τα 7. Δοκιμασε να βγαλεις το δισκο, να τον βαλεις σε άλλο υπολογιστη που έχει κανονικα εγκατεστημενο os και να του κάνεις πληρες φορματ μέσα απο το os όπως θα έκανες το φλασακι σου. Επειτα ξαναβαλτον και ξεκινα εγκατασταση.

αυτο εψαχνα και εγω αλλα δεν μπορεσα να βρω ddr πουθενα.. εχεις τιποτα κατα νου?

Δημοσ.

άσχετο με το service pack(δεν ξέρω για το 3) θέλεις ειδικά xp με σάτα οδηγούς.Υπάρχει περίπτωση στην μητρική να μπορείς τον σάτα να τον αναγνωρίζει το λειτουργικό σαν ide.Ψάχτο λίγο

Δημοσ.
άσχετο με το service pack(δεν ξέρω για το 3) θέλεις ειδικά xp με σάτα οδηγούς.Υπάρχει περίπτωση στην μητρική να μπορείς τον σάτα να τον αναγνωρίζει το λειτουργικό σαν ide.Ψάχτο λίγο

το βρηκα και αυτο που λες και ειχε μια παρομοια επιλογη στην μητρικη αλλα και παλι δεν ειχε καποια διαφορα αφου το πειραξα

Δημοσ.

Μπες στο Bios και πανε στο μενου intergrated peripherals,καπου εκει θα εχει επιλογη για το mode του sata controller,αλλαξε το σε Ide και ξαναπροσπαθησε.....

Εδω εχει τους raid drivers που πρεπει να φορτωσεις με το F6 οταν βαζεις τα xp,σε περιπτωση που δεν εχει επιλογη το bios για αλλαγη σε IDE(το SP3 δεν εχει ολους τους drivers γι αυτη τη περιπτωση),θα χρειαστεις ομως floppy γι αυτη τη δουλεια!

Δημοσ.
μηπως τα windows xp ειναι χωρις service pack και δεν εχουν drivers για sata?

...γιατί, έχουν τα (native) SPs SATA drivers;

equi1908, κρίμα την ταλαιπωρία σου, μιας και δε ρώτησες σε fora πριν (είναι "παλιά" και γνωστή ιστορία το "φαινόμενο" που αντιμετώπισες).

Mην παιδεύεσαι άλλο όμως - την απάντηση στην έδωσε ο panospc (διότι απλά τα XP δεν υποστηρίζουν natively SATA drives).

Κι αν δεν έχεις floppy drive, η άλλη λύση (λίγο πιο μπελαλίδικη, αλλά είναι ένας κόπος που αυτή τη φορά αξίζει) είναι να φτιάξεις ένα νέο CD των XP με τον SATA driver του disk controller σου (θα τον βρεις απ' το CD της μητρικής σου, μέχρι το site της) ενσωματωμένο. Πώς; Με τη βοήθεια του προγράμματος nLite. Δε χρειάζεσαι καν οδηγίες, το πρόγραμμα είναι self-explanatory.

Δημοσ.
αυτο εψαχνα και εγω αλλα δεν μπορεσα να βρω ddr πουθενα.. εχεις τιποτα κατα νου?

για μεταχειρισμενα δες στις αγγελίες. υπάρχουν πάρα πολλές αλλα κάποιοι τις ζητάνε σε παραλογες τιμές... Παρε μια ιδεα για καινούργια http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554764 και να ξέρεις ότι πάνω απο 25 δεν πρεπει να σου πουν.

Δημοσ.
...γιατί, έχουν τα (native) SPs SATA drivers;

equi1908, κρίμα την ταλαιπωρία σου, μιας και δε ρώτησες σε fora πριν (είναι "παλιά" και γνωστή ιστορία το "φαινόμενο" που αντιμετώπισες).

Mην παιδεύεσαι άλλο όμως - την απάντηση στην έδωσε ο panospc (διότι απλά τα XP δεν υποστηρίζουν natively SATA drives).

Κι αν δεν έχεις floppy drive, η άλλη λύση (λίγο πιο μπελαλίδικη, αλλά είναι ένας κόπος που αυτή τη φορά αξίζει) είναι να φτιάξεις ένα νέο CD των XP με τον SATA driver του disk controller σου (θα τον βρεις απ' το CD της μητρικής σου, μέχρι το site της) ενσωματωμένο. Πώς; Με τη βοήθεια του προγράμματος nLite. Δε χρειάζεσαι καν οδηγίες, το πρόγραμμα είναι self-explanatory.

η επομενη προσπαθεια θα ειναι αυριο πρωι με τις οδηγιες σου.. εννοειται πως θα ψαξω και καμια ραμ γιατι ετσι και αλλιως χρειαζεται. θα ενημερωσω για τα αποτελεσματα

ευχαριστω ολους

Δημοσ.

βρηκα ram 1gb οποτε του κολλαω και win7 premium που τρεχουν ακομα και σε netbooks απροβληματιστα και ειναι αρχοντας..

ευχαριστω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...