Προς το περιεχόμενο

Ποιά κάρτα γραφικών έχω;

Tomahawk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει η μάνα μου ένα laptop με το οποίο εδώ και 2 μέρες αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον ήχο όταν συνδέω το συνδέω με τη τηλεόραση μέσω HDMI.

Πάω να αναβαθμίσω τους drivers της κάρτας γραφικών και δεν γίνεται (κατεβάζω τους radeon mobility 4500 series, αυτή μου εμφανίζει απο το CCC) γιατί λέει υπάρχει ασυμβατότητα υλικου/λογισμικού... :mad:

Κατέβασα και το gpu-z αλλα μου την εμφανίζει σαν 4500 series...

Ποιούς drivers να κατεβάσω ρε παίδες? :///

Το μοντέλο είναι Toshiba, ένα απο τα μοντέλα, L500/L505/L500D/L505D, μάλλον το L505 (δε ξέρω αν είναι το D ή όχι)...

Δημοσ.

Δυστυχώς στο link δε μπορώ να βγάλω άκρη γιατί παρότι βάζω το σωστό SN δεν το αναγνωρίζει, ούτε το auto detect με βοηθάει...

Παντού γράφει στο laptop οτι η κάρτα γραφικών είναι mobility HD 4500 series, πάω εγώ να κατεβάσω τους drivers απο το site της AMD/Ati αλλα μου λέει για την ασυμβατότητα που αναφέρω στο 1ο post...

Έκανα και κατάργηση των drivers που έχει η κάρτα απο τα windows και όταν τους ξαναεγκατέστησε παλι 4500 series έλεγε...

H hdmi θύρα συνεχίζει να μη δίνει ήχο, μόνο εικόνα.

Θα τρελαθώ... :/

Δημοσ.

Κι εκεί μου επαλήθευσε πως έχω κάποια απο τη series 4500...

Τι κάνω όμως τώρα που μου βρίσκουν ασυμβατότητα οι drivers που κατεβάζω απο το site της Ati;

Δημοσ.

Στο site του κατασκευαστή γράφει

Graphics Engine*

Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD

Πρέπει να κατεβάσεις drivers από την Intel και όχι από AMD\ATI όπως λέει και ο φίλος από πάνω

Δημοσ.

Το ότι έχεις Ati δε σημαίνει πως μπορείς να βάλεις τους generic drivers της Ati. Συνήθως τα laptops απαιτούν drivers απ το site του κατασκευαστή τους.

Δημοσ.

Ψαξε στο google, για το: ati mobility modder

ωστε να εγκαταστησεις τον driver

ή βρες καποιον mod driver που να ταιριαζει στα περισσοτερα laptop

Δημοσ.

Ποιά έκδοση του Ati Mobility Modder να κατεβάσω;

Αυτή που βρίσκω είναι η ATI Version v1.2.0.0 και λέει για August 2009 οπότε μου φαίνεται σχετικά παλιά έκδοση...

Αν και λέει:

Changes 1st August - added support for:

ATI MOBILITY RADEON HD 4330

ATI MOBILITY RADEON HD 4530

ATI MOBILITY RADEON HD 4570

Θα το δοκιμάσω και βλέπουμε...

Γιατί όμως χρειάζεται το modder για να εγκαταστήσεις απλούς drivers για gpu;

Δημοσ.

Έβαλα τους drivers κανονικα επιτέλους με το Modder...

Το θέμα είναι πως το πρόβλημα (εικόνα χωρίς ήχο) ακόμη υπάρχει...

Θα δοκιμάσω αύριο σε άλλη τηλεόραση και άλλο καλώδιο να δω αν φταίει κάτι απο αυτά τα δύο.

Έχετε να προτείνετε καμία άλλη λύση;

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Ναι, ας πούμε πως ισχύει αυτό, πως γίνεται όμως τόσο καιρό (6+ μήνες) να μην είχα πρόβλημα και ξαφνικά μια μέρα να έπαθε κοκομπλόκο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...