thanocaster Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Οι ερωτήσεις λοιπόν είναι οι εξής> 1. Για κεντρικό υπολογιστή τι επεξεργαστή, μνήμη, σκληρό δίσκο( 4 γιγα μνήμη 500γιγα σκληρός δίσκος…. 2. Ποιο πρόγραμμα για να ελέγχω το δίχτυo. 3. Για τους υπολογιστές των μαθητών ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν. ( σκεπτόμουν κάτι σε ατομ υλοποίηση η αλλιώς κάτι σε AMD για να κρατήσουμε το κόστος σε λογικά επίπεδα, 2γιγα μνήμη κ 500γιγα σκληρός δίσκος, κάρτα γραφικών πιστεύω ότι μια onboard maximum μια ΙΟΝ κ ΑΤΟΜ υλοποίηση θα κάνει δουλεία) 4. Τι άλλο hardware θα χρειαστεί να αγοράσω, πχ switch 8 θέσεων για αρχή, τι καλώδια διχτύου 5. Οι οθόνες θα είναι όλες 22 ιντσών ανάλυσης 1680χ1050 η 1920χ1080. Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια ειδικά σε συνδεσμολογία κ επιλογή προγράμματος έλεγχου (πιστεύω κάτι σαν πρόγραμμα ιντερνέτ καφέ) 1. Αν θέλεις να κάνει μόνο αυτή τη δουλειά, είναι ύπεραρκετά αυτά που παραθέτεις. Προσωπικά θα κοίταγα κάτι σε Core i3, MSI H55M-P31, G.Skill 4gb και ένα δίσκο 2tb Seagate. 2. Κάτι σε TeamViewer ή VNC θα καλύψει -πιστεύω- τις ανάγκες σου. Αν θέλεις να βλέπεις πολλά desktop παράλληλα, δεν έχω κάτι υπ' όψιν. 3. Το ίδιο με το 1, αλλά θα έβαζα μικρότερο δίσκο (500Gb - 1tb) 4. Με ένα τέτοιο είσαι κομπλέ. 5. Στις 22 ίντσες δεν θα έχεις μεγάλη διαφορά από 1680χ1050 σε full HD. Μια τέτοια νομίζω είναι ύπεραρκετή.
euklidis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 1. Αν θέλεις να κάνει μόνο αυτή τη δουλειά, είναι ύπεραρκετά αυτά που παραθέτεις. Προσωπικά θα κοίταγα κάτι σε Core i3, MSI H55M-P31, G.Skill 4gb και ένα δίσκο 2tb Seagate. 2. Κάτι σε TeamViewer ή VNC θα καλύψει -πιστεύω- τις ανάγκες σου. Αν θέλεις να βλέπεις πολλά desktop παράλληλα, δεν έχω κάτι υπ' όψιν. 3. Το ίδιο με το 1, αλλά θα έβαζα μικρότερο δίσκο (500Gb - 1tb) 4. Με ένα τέτοιο είσαι κομπλέ. 5. Στις 22 ίντσες δεν θα έχεις μεγάλη διαφορά από 1680χ1050 σε full HD. Μια τέτοια νομίζω είναι ύπεραρκετή. Σου εδωσε ενα περιθωριο ομως 5000 ευρω μαζι με το μηχανημα του δασκαλου και τον προτζεκτωρα. Δυσκολα βγαινειμε αυτα που δινεις εσυ... δεν εχεις υπολογισει κουτι, τροφοδοτικο, dvdrw κτλ. Για την δουλεια που τα θελει μια χαρα ειναι τα athlon X3 και πολυ πιο φθηνα A και φυσικα δεν τα περνεις απο skroytz αλλα απο ενα μαγαζι ολα για να μην τρεχεις και δεν φτανεις σε περιπτωση βλαβης. Τα εχω δει και ξερω τι σου λεω. Δεν ειναι υπολογιστης για το σπιτι που και να μεινεις και 2 βδομαδες χωρις μηχανημα δεν τρεχει τιποτα, ουτε μπορεις να βαλεις τον δασκαλο να ανοιγει μηχανηματα για να βρει γιατι εγινε η στραβη.
kavatzoulas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 να σας ευχαριστήσω όλους σας για την πολύτιμη βοήθεια σας, για αρχή ξεκινάμε με τους πρώτους 7 υπολογιστές και ένα switch * αύριο θα σας πω κ τα προγράμματα που βρήκα και δοκιμάζω αλλά ακόμα δεν έχω καταλήξει και τα καλά νέα είναι ότι πήραμε και την υπόσχεση για επέκταση σε σύνολο 24 υπολογιστών για τους φοιτητές και ένα για το καθηγητή. Με κάθε απάντηση σας γενάτε και ένα νέο ερώτημα και αυτή τη φορά έχει να κάνει με τη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από τους υπολογιστές των φοιτητών σε αυτό του καθηγητή και εξηγούμαι> Ο καθηγητής απλά θα βλέπει/ επιτηρεί τι βλέπουν στην οθόνη τους οι φοιτητές και ανάλογα θα διαλέγει το κάθε desktop δεν θα μεταφέρει δεδομένα βλέπε φωτογραφίες και για το φίλο που ρώτησε αν υπάρχουν φωτογραφίες σε τέτοια μεγέθη να του απαντήσω ότι έχω και μια φωτο 23γιγα βλέπετε τα ηλεκτρονικά οπτικά μικροσκόπια έχουν εξαιρετικούς σενσορες και επιτρέπουν πολύ υψηλές αναλύσεις και μεγεθύνσεις. Η ερώτηση τώρα έχει να κάνει με το switch είναι ένα απλό 8αρι 100mbit, είδα ότι μερικοί φίλοι προτείνουν 1000αρια ποιο είναι το πραγματικό όφελος και αν αξίζει να δώσω τα παραπάνω λεφτά για ένα γρήγορο switch η να τα επενδύσω σε κάτι άλλο. Ευχαριστώ για τη πολύτιμη συμβουλή σας.
tsakonas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Στο πανεπιστημιο που δουλευω, χρησιμοποιουμε το Netop School 6 Δε γνωριζω τιμες, παντως ειναι πολυ καλο. Το switch πρεπει να ειναι 1000αρι και καλυτερα να ειναι Cisco. 100 ειναι πολυ λιγα (για τα 24 pc).
nick#18 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 +1 στο netop School ειναι καλο και ευχρηστο προγραμμα μπορω να πω απο τις αρκετες φορες που εχω κατσει στο pc aka server του προφεσορα στο λυκειο που παω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.