Προς το περιεχόμενο

δικτυο υπολογιστων για μαθητες

kavatzoulas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στη παρέα του φόρουμ που πάντα είναι έτοιμη να βοηθήσει σε τυχόν απορίες κ προβλήματα.

Ανέλαβα να φτιάξω ένα project που η λειτουργία του είναι η εξής>

Είναι μια αίθουσα μαθημάτων που θα έχει αρχικά 6 υπολογιστές για τους μαθητές και εν συνεχεία θα φτάσει ένα μάξιμουμ 25 υπολογιστών συν έναν κεντρικό που θα είναι συνδεδεμένος με όλους τους υπόλοιπους κ ένα προτζεκτορα.

Με ενδιαφέρει να μπορώ από το κεντρικό υπολογιστή να μπορώ να ελέγχω τι κάνει ο καθένας από τους υπόλοιπους υπολογιστές και να μπορώ να το δείχνω στο προτζεκτορα ώστε κ οι υπόλοιποι μαθητές να σχολιάζουν και να βλέπουν το συγκεκριμένο σημείο του μαθήματος, το μάθημα έχει να κάνει με προβολή εικόνων που έχουν ληφθει από ηλεκτρονικά κ οπτικά μικροσκόπια και έχουν τάξη μεγέθους η κάθε εικόνα από 1γιγα έως και 12 γιγα. Οι υπολογιστές δεν θα μπαίνουν καθόλου ιντερνέτ μόνο τις φωτογραφίες θα βλέπουν, απλά βιντεακια ανατομίας κ άνοιγμα βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή pdf.

Οι ερωτήσεις λοιπόν είναι οι εξής>

1. Για κεντρικό υπολογιστή τι επεξεργαστή, μνήμη, σκληρό δίσκο( 4 γιγα μνήμη 500γιγα σκληρός δίσκος….

2. Ποιο πρόγραμμα για να ελέγχω το δίχτυo.

3. Για τους υπολογιστές των μαθητών ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν. ( σκεπτόμουν κάτι σε ατομ υλοποίηση η αλλιώς κάτι σε AMD για να κρατήσουμε το κόστος σε λογικά επίπεδα, 2γιγα μνήμη κ 500γιγα σκληρός δίσκος, κάρτα γραφικών πιστεύω ότι μια onboard maximum μια ΙΟΝ κ ΑΤΟΜ υλοποίηση θα κάνει δουλεία)

4. Τι άλλο hardware θα χρειαστεί να αγοράσω, πχ switch 8 θέσεων για αρχή, τι καλώδια διχτύου

5. Οι οθόνες θα είναι όλες 22 ιντσών ανάλυσης 1680χ1050 η 1920χ1080.

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια ειδικά σε συνδεσμολογία κ επιλογή προγράμματος έλεγχου (πιστεύω κάτι σαν πρόγραμμα ιντερνέτ καφέ)

Δημοσ.

καλησπέρα για τα πιο πολλά που ρωτάς θα πρότεινα να πας σε καμια εταιρία αφού το θες και για επαγγελματικούς σκοπούς.

Νο 1 . Εισαι οκ

Νο 2 . Δες το http://italc.sourceforge.net/download.php

Νο3 . Αν δεν ανοίγουν τις φωτο και δεν θες και ιντερνετ κτλ , παρε οτι πιο φτηνο υπάρχει

Νο 4. Ενα switch 16αρι 1000αρι για αρχή θα έλεγα, και απλά καλώδια utp cat 6

Αν οι φωτογραφίες είναι στο μέγεθος που λες νομίζω θα έχεις αρκετή καθυστέρηση κατα το άνοιγμα τους.

Δημοσ.

Εννοείται ότι θα έχει καθυστέρηση κατά το άνοιγμα των φωτογραφιών αν μιλάμε για τέτοιας τάξης μεγέθους!

Εγώ θα πρότεινα να πάρεις πιο μεγάλο switch γιατί όπως και να έχει θα "φας" το κόστος στο μέλλον. Κάντο από τώρα να ξεμπερδεύεις.

Όσο για τα pc των χρηστών (ή αλλιώς τα "απλά" pc) δεν νομίζω να επεξεργάζονται φωτογραφίες 1-12 giga, γιατί τότε δεν σου φτάνει ούτε η 2 giga που θα τους βάλεις! Σκέψου καλά μήπως μπορεί να γίνει κάτι με τις φωτογραφίες (συμπίεση jpeg ή κάποιο άλλο πρότυπο) διότι το κόστος ανεβαίνει ραγδαία! Άν ο κεντρικός υπολογιστής επεξεργάζεται και αυτός τέτοιου είδους αρχεία, τότε πρέπει να αλλαχθούν και σε αυτόν οι προδιαγραφές. Όσο για τα video και τα pdf, αυτά μπορούν να "παιξουν" και σε "απλά μηχανάκια".

Όταν λες "έλεγχο δικτύου" εννοείς για το πώς θα φέρνεις τις οθόνες των μαθητών στον κεντρικό για να τις προβάλεις στον projector; Αυτό πιστεύω γίνεται και με το RealVNC ( http://www.realvnc.com/ ) το οποίο είναι και δωρεάν (για monitoring μόνο). Αν θες specific εργασίες (όπως file transfer, chat κτλ κτλ) υπάρχει και η Enterprise έκδοση αυτού της εφαρμογής. Επιπλέον τσέκαρε και αυτό: http://www.netop.com/

Καλή εφαρμογή, ειδικά για σχολεία.

Καλώδια δικτύου, αυτά που προανέφερε ο συμ-φορουμίτης και είσαι οκ.

Μέχρι τι κόστος πρέπει να φτάσει το όλο project, αν επιτρέπεται;

Δημοσ.

Δυσκολο πολυ καθως για να ανοιγεις μια φωτογραφια μεγεθους 6GB κατα μεσω ορο με την 1Gbps συνδεση (120ΜΒ/s στην καλυτερη) σχεδον ενα λεπτο με αποτελεσμα το μαθημα να καθυστερει πολυ. Για τετοια μεγεθη πας σε οπτικες ινες αλλα το κοστος εκτοξευεται... Επισης το ανοιγμα και μονο 6GB φωτογραφιας θελει αρκετα δυνατο μηχανημα. Οι Ατομ μου ακουστηκα δεν φτανουν για κανενα λογο. Κοιτα πρως ΑΜD athlon X3 για κατι ποιο οικονομικο με 4GB μνημη το λιγοτερο...

Δημοσ.
Και βέβαια 1000αρι switch. δεν ξέρω πόσο έχουν, αλλά για 24 θέσεις θα είναι κάμποσο....

Και μην σου πω και CISCO για να γλυτώσει τα άπειρα resets σε ένα άλλο οποιοδήποτε switch :P

+++ @euklidis

Δημοσ.
Και μην σου πω και CISCO για να γλυτώσει τα άπειρα resets σε ένα άλλο οποιοδήποτε switch :P

+++ @euklidis

Καλα για την αυξημενη κινηση και τις απαιτησεις εννοειτε Cisco... ;) Tωρα αν δεν σε ενδιαφερει να μοιραζεις τις φωτογραφιες μεσω δικτυου και απλα να τις βλεπεις απο τα τερματικα... Logmein Pro και οτι βλεπει o μαθητης στην οθονη του το βλεπεις και εσυ στην δικη σου με την διαφορα οτι δεν σου στελνει ολη την φωτογραφια (και τα 1-12GB) παρα μονο την οθονη του αλλου (οτι φαινεται εκει) και σου δινει και ελεγχο στον υπολογιστη του αλλα θελει internet αλλιως απομακρισμενη βοηθεια μεσω δικτυου. Το ενεργοποιεις απο τα windows και σε αφηνει να το τρεξεις fullscreen σαν να καθεσαι εσυ στο pc... Στην δευτερη περιπτωση το κοστος ειναι πολυ μικρο γιατι ουσιαστικα ενα απλο switch 100mbps φτανει ;) Aπλα ξεχνας την μεταφορα φωτογραφιων απο το ενα pc στο αλλο. Αυτο μπορεις να το κανεις με εναν εξωτερικο δισκο πριν το μαθημα και να περνας της φωτογραφιες σε ολα τα τερματικα απο πριν αλλα αυτο θελει χρονο ;)

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παρά πολύ για τις απαντήσεις σας κ τη βοήθεια σας.

Το στήσιμο του συστήματος είναι καθαρά για εκπαιδευτικό σκοπό μπας και αξιωθούν και μας δώσουν καμία επιδότηση για να κάνουμε κάτι σωστό. Το όριο είναι τα 5000ευρω που έχω στη διάθεση μου για τα μηχανήματα και με την ερευνά που έκανα μπορώ να αγοράσω τα 6 μηχανήματα για τους φοιτητές με AMD Athlon II X2 255 3,1 Ghz socket AM3 με 2γιγα μνήμη και 500αρη σκληρό και έναν AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3,4 Ghz με 4γιγα μνήμη και 1000αρη σκληρό δίσκο και σε όλους 22αρες οθόνες ανάλυσης 1920χ1080, ένα switch 25 ports και έναν προτζεκτορα.

Οι φωτογραφίες θα είναι φορτωμένες σε κάθε υπολογιστή ξεχωριστά στο σκληρό δίσκο, είναι όλες σε tiff format γιατί χρειάζονται να κάνουν μεγεθύνσεις της τάξης του χ100, ο κεντρικός χρειάζεται μόνο για να βλέπω στην οθόνη ότι βλέπει ο κάθε φοιτητής ξεχωριστά και να μπορώ να επιλεγώ κάθε φορά ποιο θα προβάλω στο προτζεκτορα ώστε να το συζητάμε και να το αναλύουμε με τα παιδιά.

Για λειτουργικό μάλλον παντζούρια xp αλλά αν υπάρχει και κάποια ανάλογη λύση σε λινουξακι ακόμα καλυτέρα.

Μετά από μια μικρή δυστυχώς έρευνα βρήκα ένα πρόγραμμα που μου καλύπτει τις ανάγκες μου http://www.netsupportschool.com/index.asp

αν έχετε κάτι ανάλογο υπόψη σας ευχαρίστως να το ψάξουμε περισσότερο.

Περιμένω τη κριτική για τα κομμάτια των υπολογιστών ελπίζω να μας καλύπτουν.

Δημοσ.
Σας ευχαριστώ παρά πολύ για τις απαντήσεις σας κ τη βοήθεια σας.

Το στήσιμο του συστήματος είναι καθαρά για εκπαιδευτικό σκοπό μπας και αξιωθούν και μας δώσουν καμία επιδότηση για να κάνουμε κάτι σωστό. Το όριο είναι τα 5000ευρω που έχω στη διάθεση μου για τα μηχανήματα και με την ερευνά που έκανα μπορώ να αγοράσω τα 6 μηχανήματα για τους φοιτητές με AMD Athlon II X2 255 3,1 Ghz socket AM3 με 2γιγα μνήμη και 500αρη σκληρό και έναν AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3,4 Ghz με 4γιγα μνήμη και 1000αρη σκληρό δίσκο και σε όλους 22αρες οθόνες ανάλυσης 1920χ1080, ένα switch 25 ports και έναν προτζεκτορα.

Οι φωτογραφίες θα είναι φορτωμένες σε κάθε υπολογιστή ξεχωριστά στο σκληρό δίσκο, είναι όλες σε tiff format γιατί χρειάζονται να κάνουν μεγεθύνσεις της τάξης του χ100, ο κεντρικός χρειάζεται μόνο για να βλέπω στην οθόνη ότι βλέπει ο κάθε φοιτητής ξεχωριστά και να μπορώ να επιλεγώ κάθε φορά ποιο θα προβάλω στο προτζεκτορα ώστε να το συζητάμε και να το αναλύουμε με τα παιδιά.

Για λειτουργικό μάλλον παντζούρια xp αλλά αν υπάρχει και κάποια ανάλογη λύση σε λινουξακι ακόμα καλυτέρα.

Μετά από μια μικρή δυστυχώς έρευνα βρήκα ένα πρόγραμμα που μου καλύπτει τις ανάγκες μου http://www.netsupportschool.com/index.asp

αν έχετε κάτι ανάλογο υπόψη σας ευχαρίστως να το ψάξουμε περισσότερο.

Περιμένω τη κριτική για τα κομμάτια των υπολογιστών ελπίζω να μας καλύπτουν.

To ΗW για να κανεις την αρχη θα σε καλυψει λογικα αν και θα προτιμουσα παραπανω μνημη καθως οι φωτογραφιες που θελεις ειναι τεραστιες. Στα μηχανηματα αυτα μπαινουν και win7 ανετα (και αν καταφερεις να βρεις 240 ευρω παραπανω για 2GB extra σε καθε pc ακομα καλυτερα). Αν ο κεντρικος υπολογιστης δεν κανει κατι πιο βαρυ απο τα τερματικα και δεν λειτουργει σαν σερβερ για τα υπολοιπα, τοτε δεν υπαρχει λογος να ειναι τοσο δυνατο μηχανημα. Για το προγραμμα που ανεφερες εκ πρωτης φαινεται καλο αλλα δυστυχως αν δεν το δουμε στην πραξη δεν μπορουμε να πουμε τιποτα. Εχει 30 μερες trial οποτε μπορεις να το δοκιμασεις και να κρινεις μονος σου ;)

για τα clients νομιζω οτι αυτα ειναι μια χαρα (με 2GB μνημη εκτος αν θες να παει στα 500 στρογγυλα, οποτε τα 6 μηχανηματα 3000 και μενουν αλλα 2000 για το κεντρικο και για τον προτζεκτορα, που λογικα θα σου μεινουν και για μνημες). Η προταση μου στο επισυναπτομενο.

post-22974-129063126649_thumb.jpg

Δημοσ.
To ΗW για να κανεις την αρχη θα σε καλυψει λογικα αν και θα προτιμουσα παραπανω μνημη καθως οι φωτογραφιες που θελεις ειναι τεραστιες. Στα μηχανηματα αυτα μπαινουν και win7 ανετα (και αν καταφερεις να βρεις 240 ευρω παραπανω για 2GB extra σε καθε pc ακομα καλυτερα). Αν ο κεντρικος υπολογιστης δεν κανει κατι πιο βαρυ απο τα τερματικα και δεν λειτουργει σαν σερβερ για τα υπολοιπα, τοτε δεν υπαρχει λογος να ειναι τοσο δυνατο μηχανημα. Για το προγραμμα που ανεφερες εκ πρωτης φαινεται καλο αλλα δυστυχως αν δεν το δουμε στην πραξη δεν μπορουμε να πουμε τιποτα. Εχει 30 μερες trial οποτε μπορεις να το δοκιμασεις και να κρινεις μονος σου ;)

για τα clients νομιζω οτι αυτα ειναι μια χαρα (με 2GB μνημη εκτος αν θες να παει στα 500 στρογγυλα, οποτε τα 6 μηχανηματα 3000 και μενουν αλλα 2000 για το κεντρικο και για τον προτζεκτορα, που λογικα θα σου μεινουν και για μνημες). Η προταση μου στο επισυναπτομενο.

Μήπως η VGA στην μητρική θα λίωσει με τέτοιου μεγέθους φωτογραφίες;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

βρηκα αρκετα προγραμματα κ δοκιμασα αυτες τις μερες μετα απο τις συμβουλες σας η τελευταια ελπιζω ερωτηση ειναι μηπως αντι για switch να χρησιμοποιουσα ενα wifi router κ καρτες wifi σε καθε υπολογιστη ωστε να μην γεμισω το χωρο με καλωδια...

Δημοσ.

αν θες κάτι σε λινουξ

http://users.sch.gr/alkisg/tosteki/index.php?topic=3005.0

το ubuntu έχει ενσωματωμένο λογισμικό για να βλέπεις επιφάνεια εργασίας κάποιου pc στο δίκτυο..

αν το κάνεις ασύρματο το δίκτυο μηπος είναι αργό για το σκοπό που το θες?

Δημοσ.
βρηκα αρκετα προγραμματα κ δοκιμασα αυτες τις μερες μετα απο τις συμβουλες σας η τελευταια ελπιζω ερωτηση ειναι μηπως αντι για switch να χρησιμοποιουσα ενα wifi router κ καρτες wifi σε καθε υπολογιστη ωστε να μην γεμισω το χωρο με καλωδια...

Οχι ασυρματο, ενσυρματο με τα 1000. Απλα φτιαξε σωστη καλωδιωση ωστε να μην ειναι χυμα στο πατωμα και στο μελλον αν παρεις την επιδοτηση που ελεγες περνας δομημενη καλωδιωση στον τοιχο. Το ασυρματο θα σε περιορισει πολυ απο τις ταχυτητες και δεν λεει.

Δημοσ.
Εισαι σιγουρος οτι οι φωτογραφιες ειναι 1-12 gb ?

12 gb φωτογραφια???

Μιλάμε πάντα για φωτογραφίες από μικροσκόπια.

Όπως και να έχει, είναι πιθανό να είναι εντός του range (1-12 gb) η φωτογραφία.

Όχι ασύρματο γιατί, εκτός του ότι δεν θα πετυχαίνεις ταχύτητες ενός 1000άρι δικτύου, θα πρέπει να πάρεις ακριβότερες συσκευές για να πετύχεις αξιοπιστία και ποιότητα δικτύωσης. Άσε που είναι και βλαβερό για την υγεία, με τόσα ασύρματα στον ίδιο χώρο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...