Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 >OpenFile.FileName = Nothing αφού δε του δίνεις όνομα αρχείου...
eNs_99 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 >OpenFile.FileName = Nothing αφού δε του δίνεις όνομα αρχείου... >Private Sub save_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles save.Click Dim SaveFile As New SaveFileDialog() SaveFile.Filter = "Media Tools Playlist Files |*.MyPlaylist" SaveFile.FileName = Nothing SaveFile.ShowDialog() Dim WriteFile As New System.IO.StreamWriter(SaveFile.FileName) Dim Count As Integer = ListBox1.Items.Count - Val(1) For i As Integer = 0 To Count WriteFile.Write(ListBox1.Items.Item(i) & ";") 'the “;” is used to separate the items WriteFile.Write(ListBox2.Items.Item(i) & ";") Next WriteFile.Close() End Sub Private Sub load_play_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles load_play.Click Dim OpenFile As New OpenFileDialog OpenFile.Filter = "Media Tools Playlist Files (*.MyPlaylist)|*.MyPlaylist" OpenFile.FileName = Nothing Dim ReadFile As New System.IO.StreamReader(OpenFile.FileName) Dim Playlist As String = ReadFile.ReadToEnd Dim SplittedFase() = Playlist.Split(";") Dim Count As Integer = SplittedFase.Count - Val(1) Dim i As Integer = 0 Do Until i = Count ListBox1.Items.Add(SplittedFase(i)) i += Val(1) ListBox2.Items.Add(SplittedFase(i)) i += Val(1) Loop ReadFile.Close() End Sub Όπως βλέπεις, στο save_click θα αποθηκέυσει το τρέχων playlist , και στο load_play_click θα ανοίξει ένα playlist που έχει αποθηκεύσει. Σαν τί να βάλω στο filename?
Evgenios1 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Πω πω τι χαλια γλωσσα... Τεσπα, δες εδω >OpenFile.FileName = Nothing Dim ReadFile As New System.IO.StreamReader(OpenFile.FileName) Ο StreamReader τι περνει? Nothing, η καλυτερα null, οτα ο streamreader εχει ως input ενα null τι κανει? Πεταει ενα exception ArgumentNullException btw βγαλε τα Nothing σε αυτα που εχεις ποσταρει, ειναι αχρηστα.
panospc Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Πρέπει να καλέσεις το OpenFile.ShowDialog() ώστε να ανοίξει το OpenFileDialog για να επιλέξει ο χρήστης το αρχείο που θέλει. Τώρα έτσι όπως το έχεις το OpenFile δεν έχει λόγο ύπαρξης αφού δεν το καλείς να εμφανιστεί με αποτέλεσμα ο StreamReader να παίρνει κενό FileName.
eNs_99 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Το πρόβλημα λύθηκε!Ευχαριστώ όλους για τισ απαντήσεις σας.Συγνώμη που σας κούρασα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.