Etherovamon Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Θα ήθελα τη βοήθειά σας, παιδιά. Είμαι εκπαιδευτικός και έχω εδώ και καιρό την εξής απορία. Αναρωτιέμαι (και μη γνωρίζοντας πώς να ψάξω για αυτό στο internet) εάν υπάρχει τρόπος ώστε όταν πάω να σαρώσω ένα συμπληρωμένο φύλλο με βαθμούς των μαθητών μου (σε συγκεκριμένο μάθημα) στο πολυμηχάνημά μου, οι βαθμοί αυτοί να αντιγράφονται (μέσω ocr ίσως) αυτόματα και στα κατάλληλα κενά σε μια ολόιδια με το προς σάρωση φύλλο, κενή φόρμα του excel (την οποία εκείνη τη στιγμή έχω ανοιχτή) από την οποία φυσικά προέρχεται και το συμπληρωμένο προς σάρωση φύλλο. Είναι πάρα πολλοί οι βαθμοί ώστε να τους περνάω έναν έναν και μια τέτοια εφαρμογή που να συνεργάζεται με το πολυμηχάνημά μου θα με γλίτωνε από μεγάλη ταλαιπωρία. Μέσω τέτοιας αυτοματοποίησης θα μπορέσω γρηγορότερα και να επεξεργαστώ περαιτέρω τους βαθμούς αυτούς σε δεύτερα και τρίτα φύλλα του ίδιου excel (π.χ. διαγράμματα, μέσοι όροι κ.τ.λ.). Κατατοπίστε με παρακαλώ εάν υπάρχει κάποιο software που να βοηθά σε κάτι τέτοιο χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι δωρεάν. Λειτουργώ vista (32 bit), office 2007 και το πολυμηχάνημά μου είναι canon. Ευχαριστώ προκαταβολικά
micos000 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Για OCR αυτό που ξέρω είναι ότι σου επιτρέπει να κάνεις για τυπωμένη σελίδα σε απλό κείμενο. Δεν έχω ακούσει ποτέ για κάτι που να αναγνωρίζει την θέση των γραμμάτων και των αριθμών ούτως ώστε να τα προσαρμόζει αυτόματα σε αντίστοιχα πεδία. Φοβάμαι ότι δεν θα γλυτώσεις την πληκτρολόγηση.
pc_admin Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 το πιο καλο ocr που εχω δουλεψει ειναι το abby fine reader Η εκδοση 10 ειναι και στα ελληνικα και μπορεις να κανεις εισαγωγη απο το σκανερ σε excel http://www.plaisio.gr/Computers/Software/Programmes/Office-programmes/Abbyy-Fine-Reader-10-Pro-Edition-101010100020.htm http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=PCF.01278 128 ευρω
Etherovamon Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 το γνωρίζω το abby fine reader.Θα κάνει όμως ακριβώς τη δουλειά που θέλω εγώ; Δε θέλω απλώς μετατροπή εικόνας σε φύλλο excel, αλλά να παίρνει στοιχεία από την εικόνα που σαρώνεται (π.χ. τους βαθμούς) και να τους αντιγράφει σε συγκεκριμένο άλλο φύλλο excel που έχω ήδη ανοιχτό και σε συγκεκριμένες θέσεις
achillesgr Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 δέν μπορεί να αναγνωρίσει χειρόγραφα στοιχεία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.