Moderators stormrain Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Η γνωμη μου ειναι πως η συγκεκριμενη περιοδος ειναι εμπορικα η χειροτερη για να ανοιξει καποιος μια νεα επιχειρηση. Ειναι σαν να δινεις μπουνια στο μαχαιρι... Τα ηδη υπαρχοντα εμπορικα καταστηματα κλεινουν το ενα μετα το αλλο, ενω οσα ανοιγουν εχουν απογοητευμενους ιδιοκτητες μετα απο εναν με δυο μηνες. Μια βολτα στο κεντρο θα πεισει τον οποιοδηποτε. Καταστηματα τα οποια εβλεπες ανοιχτα πριν δεκα μερες εχουν βαλει τωρα λουκετο. Αναφερομαι στο κεντρο επειδη το γνωριζω απο πρωτο χερι, αν και δεν διαφερει σε αλλες περιοχες. Οποτε να ανοιξεις μια νεα επιχειρηση τωρα, το βρισκω αυτοκαταστροφικο. Αν εχεις κεφαλαιο βρες τροπο να το διατηρησεις μεχρι να αλλαξει (αν αλλαξει) η κατασταση οποτε να μπεις δυναμικα στον χωρο. Μια επιχειρηση απο την στιγμη που θα ανοιξει (καλα δεν συζηταω τα χρηματα που φευγουν ΓΙΑ να την φτιαξεις σωστα), εχει παγια εξοδα τα οποια πρεπει να ειναι προφανως λιγοτερα απο τα εσοδα. Αν το καταφερεις αυτο σε μια περιοδο που το εν δυναμει αγοραστικο κοινο παιρνει μισθους της ξεφτυλας και του ερχεται το ενα εξοδο μετα το αλλο, απλως πες μου πως το εκανες (σοβαρα)... Κατα πως το βλεπω εγω, οι επιχειρησεις που θα επιβιωσουν θα ειναι κυριως τα πολυκαταστηματα. Αυτα απο καποιον που εχει (θεωρητικα καλο και ποιοτικο) καταστημα στο κεντρο και δεν ξερει για ποσο ακομα.
chill Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Χαρτοπαικτική λέσχη, φρουτάκια κτλ. Ο κάθε απελπισμένος θα παίζει τον πενιχρό του μισθό και εσύ θα πλουτίζεις. Ναι τώρα που νομιμοποιήθηκαν/θα νομιμοποιηθούν είναι καλή μόντα. Πιτσιρικάς - μια δεκαετία πριν - δούλευα σε επιχείρηση φίλου και το βράδυ που έκλεινα το μαγαζί του παρέδιδα εκατομμύρια κυριολεκτικά. Να φανταστείτε ότι μπορούσα να δίνω και μέχρι 200.000 δραχμές (κατόπιν εντολής) στα junkies κάθε ημέρα. Έπαιζαν τόσα πολλά που πραγματικά αναρωτιόμουν. Και δεν μιλάω για κανένα super duper μαγαζί αλλά για μαλακία της σειράς..... Εν καιρώ κρίσης το μόνο έξοδο που σίγουρα μπορεί να μειώσει κάποιος είναι το φαγητό. Τα μόνα που δεν κλείνουν είναι αυτά τα βρώμικα που λες! Γνωστά γυράδικα με πολλές παραβάσεις και ακόμη δουλεύουν. Το φαστφουντ μόνο αν είναι φθηνό έχει κάποιες ελπίδες να αντέξει. Αλλά και πάλι είναι γεμάτη όλη η Ελλάδα με τέτοια μαγαζιά. Σίγουρα ο κύκλος μου δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα αλλά το μόνο που παρατηρώ πως δεν έχει κόψει είναι το φαγητό. Εξόδους για καφέδες και ποτά, όχι απλά τις έχουμε περιορίσει αλλά τις έχουμε κόψει μαχαίρι. Αντίθετα οι έξοδοι για φαγητό συνεχίζουν...με ακόμα μεγαλύτερη ένταση από πριν. Αν δεν βγούμε μια φορά την εβδομάδα για το τρίπτυχο ζυγούρι/τζόλια/τυροπιτάρι (Μαγούλα/Μάνδρα) δεν αντέχουμε. Επιπλέον τα μαγαζιά junkfood δουλεύουν στο full. Ίσως φταίει και το ότι η περιοχή εδώ είναι εργατική και λόγω της αύξησης των ωρών εργασίας, το μαγειρευτό πάει περίπατο και όλοι παραγγέλνουν από έξω. Από μέρους μου junkfoodάδικα δεν πλησιάζω εδώ και χρόνια λόγω σιχαμάρας.......Απορώ πως κάποιος τρώει κάτι που έχει αγγίξει το χέρι κάποιου άλλου.ΑΗΔΙΑ
strat92man Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 υπάρχουν διάφορα σιτε που εχει ολα τις εταιριες φτανσαϊζ...Το μόνο σίγουρο ειναι μην επιχειρήσεις να ανοιξεις καταστηνα που θα προσφέρεις προϊοντα "πολυτελειας"...
Toufas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 εχω μια τρομερη ιδεα για να επενδύσεις: θα μου δωσεις το κεφαλαιο σου, και εγω ή θα στο κανο 2πλασιο ή θα το χασω. Το μονο που θελω απο σενα ειναι να μου πεις αν προτιμας το κοκκινο ή το μαυρο
Bourdoulas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Όλα στο κόκκινο παρακαλώ! Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
kage Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 υπαρχουν ηδη πολλες αδειες για φρουτακια που περιμενουν να ψηφιστει το νομοσχεδιο... χαρτοπαικτικη λεσχη ηταν παρανομες και χλωμο να τις νομιμοποιησουν. τα ειδη πολυτελειας πανε καλα...
kaberis Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 εχω παρατηρησει πως στο τομεα του φαγητού όπως σουβλατζιδικα,γυραδικα,φαστ φουντ,κρεπερι,τοσταδικα επηζουν μια χαρα, και μερικα απο αυτα δεν εχουν δει καν κριση. τι λετε?
Toufas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 το θεμα ειναι να κανεις κατι που θα σου αποφερει χρηματα σε αυτον τον τομεα.
The_Judas Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Το ζήτημα είναι και τι μπορείς να κάνεις εσύ. Μην περιμένεις να ανοίξεις ένα κατάστημα και να σε συμβουλεύουν οι υπάλληλοι για την επιχείρηση ή άσχετοι σε φόρουμ. Πρέπει και εσύ να έχει κάποια γνώση σε αυτό που θα κάνεις. Μην νομίζεις ότι θα ανοίξεις ένα μαγαζί και θα περιμένεις να έρθουν τα χρήματα στην τσέπη σου.
capten- Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Mania που έχουν ορισμένοι gmt μου με τα εστιατόρια και καφέ στην Ελλάδα μας. Υπερβολή ρε. Τέσpα οποιος θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση να το μάθει πολύ καλά και κύριqς να του αρέσει.Kai na doulepsei poli sklira. Να ξέρετε pantos πολλά cafe πάνε ....για κηδείες διότι τα boss τους δεν γνωρίζουν τι εστί βερίκοκο.
bluesattack Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Mania που έχουν ορισμένοι gmt μου με τα εστιατόρια και καφέ στην Ελλάδα μας. Υπερβολή ρε. Τέσpα οποιος θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση να το μάθει πολύ καλά και κύριqς να του αρέσει.Kai na doulepsei poli sklira. Να ξέρετε pantos πολλά cafe πάνε ....για κηδείες διότι τα boss τους δεν γνωρίζουν τι εστί βερίκοκο. Δικαιολογημενη εως ενα σημειο η μανια.Μεγαλη αποδοση μικρη επενδυση( στην μικρη τους μορφη κυριως,οπου εστιατορια βλεπε fast food ,κανα τυροπιταδικο-μπουγατσαδικο, σουβλακια κλπ , και οπου καφε ,κανα φαστ καφε η σχετικη τρυπα ) Καπου ειναι και υπερβολη , και σιγουρα καποια θα την πατησουν.Αλλα κραταει ακομα ο κλαδος Απο κει και περα πολλα παιζουν ρολο , και ο st δεν εδωσε κανενα στοιχειο , απλως θελει να παρει καμμια ιδεα.Σε ποια πολη-περιοχη ειναι, τι μαγαζια υπαρχουν γυρω,αλλες ιδιαιτεροτητες (παρκινγκ , πλατειες , προσβαση) , η ηλικια του, αν εχει οικογενεια και τα σχετικα , αν εχει κυκλο γνωριμιων κλπ κλπ.
malcolm x Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Τι ειδους επιχειρησεις πιστευετε οτι μπορουν να επιζησουν τώρα στην οικονομική κριση? Αξιζει το ρίσκο για κάτι καινουργιο αυτη την περιοδο? Ιδιωτικό νεκροταφείο με οικογενειακούς τάφους καθώς και κλιβάνους
ikaruga24 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Mania που έχουν ορισμένοι gmt μου με τα εστιατόρια και καφέ στην Ελλάδα μας. Υπερβολή ρε. Τέσpα οποιος θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση να το μάθει πολύ καλά και κύριqς να του αρέσει.Kai na doulepsei poli sklira. Να ξέρετε pantos πολλά cafe πάνε ....για κηδείες διότι τα boss τους δεν γνωρίζουν τι εστί βερίκοκο. Δεν παει ετσι φιλε μου. Βλεπεις οτι στην Ελλαδα το φαγητο ειναι λεπτο ζητημα. Μπορει να ειναι το πρωτο πραγμα απο το οποιο μπορει να κοψει καποιος για να κανει οικονομια αλλα ειναι γενικα απιθανο και επειδη δουλευω στον κλαδο τα βλεπω μια χαρα. Τι να κανουμε, το φαγητο ειναι κατι που στην Ελλαδα δεν θα παψει ποτε να ειναι μια safe επενδυση δεδομενου οτι το προιον ειναι καλο-ποιοτικο. Υπερβολες και τετοια για εμενα δεν υπαρχουν αν βλεπεις οτι η ζητηση ακομα καλα κρατει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.