Προς το περιεχόμενο

Buried

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Επιπλεον δε θα εχεις τα 14χρονα να γελανε..

Και μόνο για αυτά τα αγάμητα μαλακισμένα αξίζει να κάτσεις σπίτι σου και να το δεις. Και με ανοιχτούς προβολείς σε στάδιο ποδοσφαίρου να το δεις, περισσότερο θα την νιώσεις την ταινίας απο το να έχεις δίπλα σου 14χρονο που νομίζει ότι είναι αστείο και πρέπει να ξεδιπλώσει το χιούμορ του στην αίθουσα.

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλά την είδα και μου άρεσε πάρα πολύ...

φοβερή ανατροπή στο τέλος και επειδη ήταν σχετικά μικρή σε διάρκεια δεν βαρέθηκα καθόλου όπως με αντίστοιχες του είδους της!!Ασε που παίζει να ήταν και η πιο φτηνή παραγωγή ένας ηθοποιός σε μια κάσα :-)

Δημοσ.

Καλά την είδα και μου άρεσε πάρα πολύ...

φοβερή ανατροπή στο τέλος και επειδη ήταν σχετικά μικρή σε διάρκεια δεν βαρέθηκα καθόλου όπως με αντίστοιχες του είδους της!!Ασε που παίζει να ήταν και η πιο φτηνή παραγωγή ένας ηθοποιός σε μια κάσα :-)

Δημοσ.
Εμεις οι κλειστοφοβικοι μην παθουμε καμια ζημια...

Εγώ έχω οριζόντια κλειστοφοβία... :lol::lol::lol: Τύπου κάτω απο κρεβάτι - μέσα στην "κούτα" (φτου φτου φτου φτου φτου).... Θα κάνω μια δοκιμή με το trailer...

Δημοσ.
Εμεις οι κλειστοφοβικοι μην παθουμε καμια ζημια...

Εγώ έχω οριζόντια κλειστοφοβία... :lol::lol::lol: Τύπου κάτω απο κρεβάτι - μέσα στην "κούτα" (φτου φτου φτου φτου φτου).... Θα κάνω μια δοκιμή με το trailer...

Δημοσ.
Και μόνο για αυτά τα αγάμητα μαλακισμένα αξίζει να κάτσεις σπίτι σου και να το δεις. Και με ανοιχτούς προβολείς σε στάδιο ποδοσφαίρου να το δεις, περισσότερο θα την νιώσεις την ταινίας απο το να έχεις δίπλα σου 14χρονο που νομίζει ότι είναι αστείο και πρέπει να ξεδιπλώσει το χιούμορ του στην αίθουσα.

Πραγματικά ήθελα να σκοτώσω μια παρέα 15χρονα που γελούσαν συνέχεια στο Orfanato.

Ωραία, θεωρείτε το άκουσμα των ισπανικών αστείο και μόλις ανακαλύψατε ότι η Belen Rueda είναι τούμπανο, αλλά μπορείτε να σκάσετε επιτέλους;;; :mad:

Δημοσ.

Πραγματικά ήθελα να σκοτώσω μια παρέα 15χρονα που γελούσαν συνέχεια στο Orfanato.

Ωραία, θεωρείτε το άκουσμα των ισπανικών αστείο και μόλις ανακαλύψατε ότι η Belen Rueda είναι τούμπανο, αλλά μπορείτε να σκάσετε επιτέλους;;; :mad:

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σινεμα παω πλεον σπανιοτατα κυριως λογω των οσων αναφερατε πιο πανω.

Τη συγκεκριμενη λογω ακριβως του αντι-σινεμα κονσεπτ που σου δινει την εντυπωση οτι εχει, ειπα να την δω σα στοιχημα περισσοτερο και με την διαισθηση οτι αξιζει το εισιτηριο για καποιο λογο.

Το "στοιχημα μου"λοιπον το κερδισε, στο διαλειμα(...επαρχια γαρ) βγηκα τρεχοντας εξω.

Βγηκα εξω απο το σινεμα τελειως...

Στο σπιτι δυσκολα θα εχεις αυτην την αισθηση που ειναι και ο κυριος λογος να την δεις για να ειμαι και απολυτως τιμιος στην κριτικη μου.

Ευτυχημα το οτι ειμασταν 3 ατομα στην αιθουσα(...ειπαμε, επαρχια γαρ).

Δημοσ.

Το βλεπω υποτιθεται αυτη τη στιγμη αλλα βαρεθηκα και ανοιξα ταυτοχρονα τον υπολογιστη.. μες το φερετρο τοση ωρα με τα ιδια πλανα και ετσι κι ετσι διαλογους δε θα την παλεψω.

edit: Τελικα γουσταρα, ανεβηκε πολυ. Απο τοτε που

εφτιαξε τη διαθηκη του και μετα

ηταν ολα τα λεφτα. Αλλα το καλυτερο σημειο ηταν το τελος. Και απροοπτο και καλοφτιαγμενο.

Ενα 7.5/10 του βαζω.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αφου καταφεραν και εφτιαξαν τετοιο εργο με εναν ηθοποιο και ενα φερετρο ,μπραβο τους.Πολυ καλη ταινεια και περναει παρα πολλα μυνηματα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τρομερο φιλμ! Οπως μου ειχε κερδισει το ενδιαφερον το στορυ απο το phone booth και αξιζε πολυ. Αυτο ειναι σκαλες ανωτερο (οντως ολη η ταινια σε μια κασα - πραγματι πρεπει να ητανε μικρο το κοστος αλλα δεν σε χαλαει. Αντιθετως, μαγκια τους που ειναι τοσο ευρηματικα καλογραμμενο που η μιαμιση ωρα περασε νερακι. Πολυ σφιχτη σκηνοθεσια, απιστευτη ενταση.

Αρκετα πολιτική ταινια, καλα δεν ειναι και Gavras, αλλα στα ορια του Dog Day Afternoon. Οντως καπου "αμερικανιζει" αλλα το σωζει και πολυ εξυπνα μαλιστα.

Μπορει ο μινιμαλισμος στο σινεμα να εξιταρει και να μην συγκινει μονο το 0,5% του κοινου , δηλαδη προπονημενους σινεφιλ; Η απαντηση ειναι, μπορει αν υπαρχει οραμα.

90' με πλανα ενος πρωταγωνιστη σε μια ξυλινη κασα και καποιους ηθοποιους στην αλλη ακρη της γραμμης που μονο ακουγονται και τιποτε αλλο θελει πολλη μαστοριά για να κρατησει το ενδιαφερον. Επισης τρελο credit απο μενα στον σκηνοθετη που δεν κανει καθολου flashback πχ να σκεφτεται στιγμες με οικογενεια ή να δειχνει τους συνομιλητες για filler.

O Reynolds μετα τα waiting και chaos theory πλεον μου δειχνει οτι το εχει παρα πολυ. Βεβαια, κακα τα ψεμματα παντα θα τον θελουνε για ομορφοπαιδο σε ρομαντικες κομεντι να χαζευουνε οι γκομενιτσες. Οπως και Brad Pitt επειδη επαιξε τελεια σχεδον τα παντα (12 monkeys, Snatch, seven, fight club, basterds) για να μπορει να 'κονομαει απο κος & κα Smith, Ocean's 11,12,13, mexican και λοιπες π1π3ς - εχει απο μενα εναν Α σεβασμο και δεν κολλαω στις σαχλαμαρες του.

Δημοσ.
Μπορει ο μινιμαλισμος στο σινεμα να εξιταρει και να μην συγκινει μονο το 0,5% του κοινου , δηλαδη προπονημενους σινεφιλ; Η απαντηση ειναι, μπορει αν υπαρχει και μια mainstream σεναριακα προσεγγιση.

fixed.

Δημοσ.

mainstream σεναριακα προσεγγιση

fixed.

Προσοχη ταξη, ησυχια!

-Καλησπερα παιδια, σημερα θα μιλησουμε για το mainstream σινεμα. Ποιο παιδακι θα μας πει πως προσεγγιζουμε mainstream ενα σεναριο;

-Κυρια! Κυρια!

-Για πες Κωστακη.

-Εεεε, διαλεγουμε την χολυγουντιανη πεπατημενη, δηλαδη στο κειμενο θα εχουμε βαλει πολλες αφορμες για ωραιες εικονες, ακριβα σκηνικα και κοστουμια, οπως και πραγματακια που χαροποιουνε το αμαθο κοινο, δηλαδη γενικες αληθειες αλλα στυλιζαρισμενα. Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ΠΑΝΤΑ πρεπει να υπαρχει ρομαντζο, οπως επισης και ενα χαρουμενο τελος. Προσοχη, ομως αν ειναι δραμα, πρεπει να πεσει κλαμα (το μελο ευπροσδεκτο) αλλιως ο κοσμος θελει τα λεφτα του πισω. Επισης πρεπει να ξεχωριζουμε ποιοι ειναι οι καλοι και οι κακοι, και ο πρωταγωνιστης ειτε να ειναι role model και να θελουμε να γινουμε σαν αυτον, ειτε αστειος και να γελαμε. Γενικα ο σκοπος ειναι οχι να πρωτοτυπήσουμε αλλα να κανουμε κερδοφορα blockbuster ξαναμασωντας τα ιδια 20-30 σεναρια που ανακυκλωνονται παραλλαγμενα εδω και δεκαετιες.

-Μπραβο Κωστακη, παραδειγμα;

-Εεε, τα Rocky, Die Hard, Pretty Woman, Mr Bean, Rambo, Πειρατες, Spiderman, Τιτανικος, James Bond, buried

Προκαταβολικα συγγνωμη για το ολο υφος κατεβατο ΑΛΛΑ το

90' με πλανα ενος πρωταγωνιστη σε μια ξυλινη κασα και καποιους ηθοποιους στην αλλη ακρη της γραμμης που μονο ακουγονται και τιποτε αλλο

βρηκες να θεωρησεις mainstream; Παραιτουμαι!

Δημοσ.

Χαλαρωσε βρε, μιλησα για μια mainstream σεναριακα (δε προσεξες αυτη τη λεξη μου φαινεται) προσεγγιση, δεν ειπα 100% mainstream ολη την ταινια. Φυσικα και δεν ειναι εμπορικη η κινηματογραφιση, αλλα αν δεν ειχε τα στοιχεια Αμερικανος οικογενειαρχης, Ιρακ, τρομοκρατια, αλλα κατι πιο κουλτουρε ή ασυνηθιστο, θα γινοταν τοσο γνωστο στις μεγαλες αιθουσες; Θελω να πω οτι εχει μεν κατι τελειως μη εμπορικο, που ειναι ο τροπος που εχει γυριστει, και το εξισορροπει με μερικα καπως εμπορικα στοιχεια, ωστε να μπορει να εχει απηχηση στο ευρυ κοινο. Κατι σαν μερικες ταινιες της πιξαρ, που εχουν στοιχεια στο σεναριο μη εμπορικα (φυσικα δε μιλαω για 100% μη μεινστριμ σεναριο, αλλα παρε για παραδειγμα πχ το πρωτο μερος του Wall-E) ομως γινονται mainstream επιτυχιες επειδη ειναι υπεροχες οπτικα. Ε, το αντιθετο συμβαινει με το Buried.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...