Προς το περιεχόμενο

Rs232 to UTP (ethernet)

MrWhite

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Χρειάζομαι βοήθεια σε ένα πρόβλημα. Έχω ένα παλιο μηχανιματάκι που λειτουργεί σαν Server. Αλλά δεν έχει έξοδο για ethernet. Αυτή την στιγμή έχει πάνω στην θύρα Rs232 έναν μετατροπέα που κάνει το Rs232-ethernet. Έχω καταφέρει και έχω συνδεθεί με το μηχάνικα με ένα Laptop με Windows 7. Αλλά με 3 μηχανίματα διαφορετικά που δοκίμασα (2xp & 1 Vista) δεν βρήκα άκρη, για την ακρίβεια δεν "μίλαγε"! "The Cable is unplaged".

Καμια ιδέα υπάρχει;

Άκουσα κάτι για drivers για τον μετατροπέα (μέγεθος φίλτρου τηλεφώνου 3-4 εκατοστα) αλλά πάνω δεν έχει ούτε ονομα ούτε τπτ.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

πιστέυω ότι μάλλον το μηχάνημα που το είδε είχε auto mdix θύρα ενώ τα άλλα δεν είχαν.

οπότε δοκίμασε να αγοράσεις ένα crossover utp καλώδιο και πιστεύω θα είσαι ΟΚ

Δημοσ.

θεωρω οτι με μια καρτα δικτυου θα τελειώνεις... Ολο και κάπου θα βρεις μια ISA (Λογικα θα ειναι πολυ παλιο για να το συνδεεις σε δικτυο μεσω σειριακής οποτε χλωμο να εχει και PCI)

Δημοσ.
Υπάρχει και ένα USB to ethernet. ΔΟκίμασε και αυτο!

Μιλάμε ότι πρέπει να είναι παλιό το μηχάνημα.. Δεν νομίζω ότι έχει USB και θα παιδευόταν με την σειριακή. :P

Δημοσ.

Καταρχάς το μηχανιματακι δεν ειναι καν υπολογιστης!! Δεν το λες υπολογιστη με την εννοια που ξέρουμε.

Ο "atreas" μου έδωσε την μαγική λέξη "auto mdix" δυστηχώς δοκίμασα με Cat5 καλώδια! και δεν βρήκα άκρη. Αλλά το switch δούλεψε μούρλια!!

Ευχαριστώ.

Το μόνο ενθαρυντικό, είναι πώς από την περιπέτεια έμαθα κάτι παραπάνω για δύκτια.

ΥΓ. Συγχωρέστε με για την Ορθογραφία μου!

Δημοσ.
..Ο "atreas" μου έδωσε την μαγική λέξη "auto mdix" ...ΥΓ. Συγχωρέστε με για την Ορθογραφία μου!

atrIas

σε συγχωρούμε :-):-)

• 5 μήνες μετά...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για δες αυτο http://www.meadow.net/pinouts.html#critical

Αν συνδιασεις τα σηματα απο το RJ45 με το RS232 θα παιξει,δηλ παρε τα σηματα απο το RJ45(αριστερη μερια) και βαλτα στα pins του RS232(που δειχνει απο κατω.)

Θα δουλεψει,μιας και εχω δουλεψει με τετοια καλωδια σε συσκευες οπως βιομηχανικα touch pc's τα οποια δεν εχουν σειριακες RS232 αλλα σειριακες με RJ45 ή RJ 10 pins.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...