Προς το περιεχόμενο

Φθηνό internet στο iPhone ?!?!

CyberWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους!

Ψάχνοντας για να βρω κάποιον φθηνό τρόπο για να συνδέομαι απ 'όπουδήποτε στο internet με το iPhone έπεσα πάνω στην εξής συσκευή :

COSMOTE Internet On The Go Pocket Wi-Fi ZTE MF30

Είναι η πιο ακριβή από όσες παρέχονται στο πακέτο "COSMOTE Internet On The Go" αλλά απ'ότι βλέπω στοιχίζει μόλις 59 ευρώ αν κανείς επιλέξει το πακέτο του 1Gb ανα μήνα με πάγιο στα 20,67ευρώ.

Αν κατάλαβα καλά, δίνω 59ευρώ για να αγοράσω τη συσκευή και κάθε μήνα άλλα 21ευρώ και απολαμβάνω υπηρεσίες internet σε όσα σημεία υπάρχει κάλυψη 3G, σωστά; Η συσκευή συνδέεται στο 3G δίκτυο και μεταδίδει ως access point τα δεδομένα wireless οπότε λογικά συνδεόμενος μέσω του wi-fi του iPhone θα έχω πρόσβαση σε internet, τα λέω καλά; Αυτό δεν εννοεί ή υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβα;

Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει κάτι τέτοιο (με κάποιο laptop, κινητό ή ακόμα καλύτερο ένα iPhone);

Και στην περίπτωση που δεν κατάλαβα καλά, γνωρίζετε μήπως αν υπάρχει κάποια συσκευή που να κάνει αυτό που φαντάζομαι; Ευχαριστώ πολύ! :-)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το γρήγορο reply.

COSMOTE έχω και μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ cosmoκάρτα (το πακέτο είναι παλιό - είναι αυτό που μιλάς με 2 αριθμούς COSMOTE της επιλογής σου με χρέωση 1λεπτό το λεπτό). Έχω υπολογίζει ότι χαλάω 22,7 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο. Το μόνο πακέτο που (νομίζω) με συμφέρει είναι το "Μy Way 20", αλλά και για αυτό δεν είμαι σίγουρος αφού αν χρησιμοποιήσω και τα 245MB που μου δίνει σε data, μετά δε θα έχω καθόλου περιθώριο σε ομιλία και μηνύματα και άρα θα πρέπει να χρησιμοποιήσω δεύτερη SIM, σε άλλο πακέτο.

Ωστόσο δε δεσμεύομαι από την cosmote παρα μόνο επειδή έχει καλή κάλυψη 3G στην περιοχή μου. :whistle:

Έχω ήδη παραγγείλει από το εξωτερικό ένα sim card read/writer και μια κατάλληλη SIM που χωράει τα data περισσότερων (24 συνολικά) SIM. Οπότε μπορώ αν χρειαστεί να αλλάξω provider (πχ με κάποιο φθηνό πρόγραμμα όπως πχ της Q ή της WIND) στην περίπτωση που καταφέρω να ενοποιήσω τις δύο SIM σε μια. Τέτοιες πατέντες βέβαια αποτελούν την έσχατη λύση και θέλω να τις αποφύγω (άλλωστε δεν είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν) και γι'αυτό ψάχνω για να βρω κάποιο πακέτο έστω και σε συμβόλαιο αλλά τουλάχιστον να αξίζει η ογκοχρέωση τα χρήματά της. Έτσι κατέληξα και στη συσκευή που ρωτώ πως χρησιμοποιείται για να δω αν με συμφέρει να την αγοράσω... :rolleyes:

Δημοσ.

Μπορείς κατ΄αρχήν να ενεργοποιήσεις το On the Phone 60 για Κοσμοκάρτα, με 3 ευρώ έχεις 60mb για ένα μήνα και μπορείς να τα ανανεώνεις πριν βγει ο μήνας. Μην τα βλέπεις λίγα, 60mb για κινητό είναι αρκετά για απλή πλοήγηση σε σελίδες και mail (εκτός αν κατεβάζεις αρχεία ή βλέπεις youtube, οπότε ούτε το 1g σου φτάνει). Είδα όμως ότι μάλλον είναι wap και όχι 3g, οπότε κάνεις και τις ανάλογες υποχωρήσεις. Προσοχή μην τελειώσεις τα mb γιατί δεν θα πάρεις χαμπάρι πότε θα σου φάει την κάρτα.

Η δεύτερη λύση είναι να βάλεις κάποιο από τα προγράμματα "COSMOTE ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ με internet". Επίσης προσοχή πού θα πάνε τα mb.

Θα πρότεινα να κάνεις το πρώτο μια φορά να δεις αν σε συμφέρει και αναλόγως. Πάντως αφού έχεις smartphone μπορείς να βάλεις κάποιο προγραμμα που να σου μετράει τα mb (όπως είναι το πάρα πολύ καλό 3g Watchdog για Android) . Μάλλον όχι απλά μπορείς, επιβάλλεται.

Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δυο σας για τις απαντήσεις! Το cosmote απεριόριστα μοιάζει καλό και απ'ότι είχα ρωτήσει εχτές και σε κατάστημα αν δε δεχτώ την επιδότηση έχει και μια μείωση στην τιμή του συμβολαίου κοντά στα 2.5ευρώ.

@ 11demian111 : Σε Vodafone θα δοκιμάσω όταν μου έρθει το SIM card read/writer αν ως τότε δεν έχω βγάλει άκρη με κάποιο καλύτερο πακέτο.

@ arxaggelos : Έχω ήδη εδώ και καιρό την κάρτα της WIND με τα 1500 MB/μήνα αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει αρκετά γιατί πρέπει να κουβαλώ δύο κάρτες μαζί μου και είναι σκέτο σπάσιμο. Είμαι σίγουρος πως αν την είχα εύκαιρη θα την είχα χρησιμοποιήσει πολύ περισσότερο. Γι'αυτό και στράφηκα όπως γράφω στην παραγγελία μιας συσκευής ενοποίησης των δύο (ή και περισσότερων) SIM καρτών.

Έχω ήδη βάλει προγραμματάκι (Download Meter) για να παρακολουθώ που πάνε τα MB του wi-fi και του 3G και εκτιμώ ότι τα περίπου 300MB τον μήνα μου είναι ικανοποιητικά. (Φυσικά αν είχα παραπάνω θα τα χρησιμοποιούσα σχεδόν όλα και σε πιο 'σπάταλες' δραστηριότητες αλλά τώρα συζητάμε για το ύψος τιμής και MB με το οποίο συμβιβάζομαι.)

Την κάρτα των 1500MB/μήνα θα την δώσω σε άλλον, 'πιο σπάταλο' χρήστη. Άλλωστε πρέπει να προνοήσω για το τι θα κάνω μετά το 2010 όταν πλέον η κάρτα της WIND δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Δημοσ.

Νομίζω ότι με εξαίρεση την κάρτα της Wind (που την έχω κι εγώ ;) ) τόσα mb που καις εσύ δεν υπάρχουν σε συμφέρον προγραμμα στην Ελλάδα με κάρτα. Η παίρνεις αυτό που ρωτάς στο πρώτο ποστ (που δεν είμαι σίγουρος πως δουλεύει, και θα πρέπει και να κουβαλάς μαζί σου την συσκευή) ή παίρνεις "απεριόριστα", που θα έχεις όμως λιγότερο όγκο δεδομένων.

Νομίζω όμως ότι αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά για τη συσκευή, συν τα 20άρια+ το μήνα για την παροχή, συν αυτά που θα δίνεις έτσι κι αλλιώς στις κάρτες για τις κλήσεις σου, στο 12μηνο συμφέρει περισσότερο να κάνεις ένα "απεριόριστα". Έτσι κι αλλιώς και η συσκευή αυτή με συμβόλαιο είναι (on the phone).

το download meter υπολογίζει και του WiFi μαζί με του 3g; Βάλε καλύτερα ενα που να μετράει αποκλειστικά τα δεδομένα 3g, με το wifi πάντα καίμε κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

αν καταλαβα,θες να περασεις το data των δυο καρτων σε μια;

εχεις δει κατι παρομοιο και το δοκιμαζεις; κατα πασα πιθανοτητα θα δημιουργηθει conflict αναμεσα στα πακετα και θα τα κανεις αχταρμα.ψαξε για καποια αλλη λυση πρωτα και μετα αυτο

(μπορει να λεω και βλακειες βεβαια αλλα ποτε δεν ξερεις...)

Δημοσ.
αν καταλαβα,θες να περασεις το data των δυο καρτων σε μια;

εχεις δει κατι παρομοιο και το δοκιμαζεις; κατα πασα πιθανοτητα θα δημιουργηθει conflict αναμεσα στα πακετα και θα τα κανεις αχταρμα.ψαξε για καποια αλλη λυση πρωτα και μετα αυτο

(μπορει να λεω και βλακειες βεβαια αλλα ποτε δεν ξερεις...)

....χώρια που, αν δεν κάνω λάθος, οι κάρτες τελευταίας γενιάς έχουν πολύ ανώτερο encryption από τις παλιότερες, και δεν μπορούν να αντιγραφούν με φθηνό εξοπλισμό. Αν τα καταφέρεις βέβαια, ενημέρωσε κι εμάς :-)

Δημοσ.

Σχετικά με την εισαγωγή των data δύο (ή περισσότερων καρτών) SIM σε μια.

Ακριβώς αυτό θα ήθελα να κάνω (ελπίζω φυσικά να μη χρειαστεί) και ΝΑΙ, ενδέχεται να γίνουν και αχταρμάς. Οι κάρτες στην Ελλάδα ποικίλουν αρκετά αλλά ευτυχώς τυχαίνει να έχω κάποιες σχετικά παλιές versions, οπότε παίζει και να πετύχει. Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα το encryption να μη σπάσει οπότε και να μη διαβάσω τα data κάποιας εκ των δύο αλλά υπάρχουν τα εξής δύο ενθαρρυντικά στοιχεία :

1. Το έχει ήδη πετύχει (ακριβώς με την ίδια κάρτα και reader/writer που αγοράζω αλλά και με τα ίδια πακέτα που έχω) άλλος ένας 'Ελληνας χρήστης.

2. Το πραγματοποιεί (τουλάχιστον η Wind) στις κάρτες της ώστε να ενοποιήσει δικά της πακέτα (προφανώς με κατάλληλες κάρτες και ανάλογο συμβατό reader/writer).

Μπορεί το όλο θέμα να προϋποθέτει αρκετή τύχη αλλά ευτυχώς το εγχείρημα είναι φθηνό (περίπου 8 ευρώ κόστος,οπότε αξίζει). Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι ο 'Κινέζικος' reader να μη κάνει καμιά πατάτα και 'γράψει' επάνω στις κάρτες των providers). Σε κάθε περίπτωση προσπαθώ να αποφύγω τέτοιου είδους πειράματα... όπως είπαμε, το σχετικό εγχείρημα αποτελεί την έσχατη λύση! :-)

Σχετικά με το προγραμματάκι στο iPhone - Όχι, τα μετράει ξεχωριστά τα wi-fi από τα 3G data (όπως άλλωστε και τα περισσότερα από τα προγράμματα που κυκλοφορούν). Μόλις πριν λίγο δοκίμασα και το "DataMan - Monitor & Geotag Your Data Usage" που είναι ακόμα καλύτερο διότι προσφέρει περισσότερα στατιστικά και με (4 ρυθμιζόμενες ποσοστιαία) ειδοποιήσεις ενώ προσφέρει monitoring και στο background usage ώστε να σε γλιτώσει από 'απρόσεχτες' χρεώσεις εφαρμογών που ψάχνονται για data κατά τις on-line συνδέσεις. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...