kosegdit Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά, ενδιαφέρομαι κάποια στιγμή, λογικά όχι άμεσα, να αγοράσω καινούργιο τροφοδοτικό καθώς αυτό που έχω είναι κάπως μικρό και θορυβώδες. Δεν ξέρω αν με καλύπτει για το σύστημα που έχω τώρα, η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα, αλλα στο ενδεχόμενο μιας μελλοντικής αναβάθμισης σίγουρα θα μου χρειαστεί. Για την ώρα είμαι ανάμεσα στα εξής 2: α)http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Silent-Pro-Gold-800W-Modular-PSU-RS800-80GAD3-EU.htm β)http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-Professional-Series-Gold-AX850-850W-Full-Modular-PSU-CMPSU-850AXEU.htm Μπορώ να πω πως μου αρέσει περισσότερο το Corsair καθώς είναι και full modular, από την άλλη όμως είναι 45 ευρώ πιό πάνω από το Coolermaster και δεν είναι και λίγα. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας (ποιά χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω ας πούμε..). Πιστεύω πως με αυτά τα 2 καταλάβατε περίπου τι ζητάω, γιαυτό αν έχετε να μου προτείνετε και κάποιο άλλο ευχαρίστως να ακούσω κάθε άποψη. Αξίζει να δώσω τόσα χρήματα για ένα καλό τροφοδοτικό; Αυτή την στιγμή έχω ένα 460 Watt, χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάω από τα 3GB Ram στα 6GB, και να πάρω και κάποια καλύτερη κάρτα γραφικών(και γιαυτό θα χρειαστώ οπωσδήποτε περισσότερα Watt). Το σύστημά μου είναι το εξής: Processor: Intel® Core i7 CPU 920 @ 2.67GHz Motherboard: Gigabyte GA-EX58-UD3R Ram: Kingston 3GB (3x1GB) PC10666 1333Mhz triple channel GPU: Gainward NVIDIA GeForce 9800 GT 512MB Οθόνη: Samsung Syncmaster P2370H Τι έχετε να πείτε; Υπόψιν ότι με ενδιαφέρει πάρα πολύ να είναι και όσο το δυνατόν αθόρυβο!!
Bloodrage Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 το coolermaster σε 700watt εκδοση νομιζω θα σε καλυψει http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/CoolerMaster-Silent-Pro-Gold-700W-Modular-PSU-RS700-80GAD3-EU.htm
gregmits Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Το Cοrsair είναι πολύ..πολύ.. καλύτερο απ' το CoolerMaster. Ούτε λόγος. Αλλά 850 είναι overkill. Δες το ίδιο σε 750, το 700άρι gold της Enermax, αν πας in person σε κάποιο Πλαίσιο, ίσως βρεις κάποιο Μ12D της Seasonic ή αν θες να δεις από εξωτερικό κάποιο της σειράς X της Seasonic που στην ουσία είναι τα καινούρια Corsair.
kosegdit Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Το Cοrsair είναι πολύ..πολύ.. καλύτερο απ' το CoolerMaster. Ούτε λόγος. Αλλά 850 είναι overkill. Δες το ίδιο σε 750, το 700άρι gold της Enermax, αν πας in person σε κάποιο Πλαίσιο, ίσως βρεις κάποιο Μ12D της Seasonic ή αν θες να δεις από εξωτερικό κάποιο της σειράς X της Seasonic που στην ουσία είναι τα καινούρια Corsair. Σε ευχαριστώ για την απάντηση μήπως θα μπορούσες όμως να μου εξηγήσεις γιατι χαρακτηρίζεις ως overkill τα 850 Watt; Θα είναι τελείως περιττό; Δεν πρόκειται να μου χρησιμεύσουν πουθενά, έστω αργότερα;
phanispal Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Τι έχεις σκοπό να αναβαθμίσεις μελλοντικά; Ένας δίσκος καταναλώνει από 2 έως 10 watts και πολλά λέω, ένα dimm μνήμης λιγότερο από 5W, τα ανεμιστήρια τα ίδια, τα optical drives τα ίδια. Γενικότερα αν δεν πας σε αλλαγή κάρτας γραφικών ή σε καμια υδρόψυξη ή σε κανα peltier, δύσκολα θα χρειαστείς πολλή ισχύ. Γιατί και το 400άρι της Corsair που λέει ο λόγος σε καλύπτει άνετα. Μην ακούω για 800άρια γιατί μου 'ρχεται κάπως. Το σύστημά σου ζήτημα να φτάσει τα 250-300W σε full load. Aυτό που χρειάζεσαι είναι ένα ποιοτικό τροφοδοτικό με υψηλό efficiency που να δίνει σταθερές τάσεις και να είναι όσο το δυνατόν αθόρυβο.
kosegdit Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Τι έχεις σκοπό να αναβαθμίσεις μελλοντικά;Ένας δίσκος καταναλώνει από 2 έως 10 watts και πολλά λέω, ένα dimm μνήμης λιγότερο από 5W, τα ανεμιστήρια τα ίδια, τα optical drives τα ίδια. Γενικότερα αν δεν πας σε αλλαγή κάρτας γραφικών ή σε καμια υδρόψυξη ή σε κανα peltier, δύσκολα θα χρειαστείς πολλή ισχύ. Γιατί και το 400άρι της Corsair που λέει ο λόγος σε καλύπτει άνετα. Μην ακούω για 800άρια γιατί μου 'ρχεται κάπως. Το σύστημά σου ζήτημα να φτάσει τα 250-300W σε full load. Aυτό που χρειάζεσαι είναι ένα ποιοτικό τροφοδοτικό με υψηλό efficiency που να δίνει σταθερές τάσεις και να είναι όσο το δυνατόν αθόρυβο. Κάποια στιγμή λογικά θα αλλάξω κάρτα γραφικών, λογικά θα πληρώσω για μία αρκετά δυνατή (να κρατήσει), και απ' όσο βλέπω οι καινούργιες γράφουν για τροφοδοσία τουλάχιστον 550 Watt. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω και πολλά από τροφοδοτικά, αλλά ακούω από άλλους γύρω μου που φτιάχνουν δυνατά pc ότι βάζουν μεγάλα τροφοδοτικά. Για αυτό το λόγο σκέφτομαι κι εγώ να πάρω ένα σχετικά μεγάλο. Όσο για το efficiency που είπες, έχω δώσει πολλή μεγάλη σημασία. Αν δεις και τα 2 προιόντα που έχω υπόψιν μου έχουν πιστοποίηση 80+Gold.
phanispal Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Η nVidia και η ATi αναφέρουν 550W κ.λπ. για κάποιες απ' τις υλοποιήσεις τους, αλλά αυτό είναι κάτι τελείως σχετικό. Έχε κατά νου ότι πέρα απ' τον κλασικό παράγοντα του marketing, πολλά τροφοδοτικά στο εμπόριο είναι της πλάκας τελείως (βλ. κάτι Premier κ.λπ.), οπότε αναφέρουν περισσότερη ονομαστική ισχύ καθώς δεν έχουν όλοι τροφοδοτικά με πιστοποίηση 80+. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι ότι πρέπει να δίνουμε βάση στα Α που βγάζει το εκάστοτε τροφοδοτικό σε κάθη γραμμή και κυρίως στη +12V, και όχι στην ονομαστική ισχύ, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι αλλού γι' αλλού σε σχέση με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα το 400άρι της Corsair που αναφέρω, πατάει πολλά 500άρια και βάλε της σειράς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.