Προς το περιεχόμενο

i7 και υποστηριζόμενες μνήμες

Linuxmaniac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά,

ανοίγω το θέμα γιατί έψαξα λίγο στο net και διάβασα όλες τις εκδοχές οπότε παρακαλώ για το φώτα σας όποιος ξέρει να το ξεκαθαρίσουμε για όλους.

Οι intel i7 σύμφωνα με τα specs τους υποστηρίζουν μέχρι 1066 Mhz DDR3 Ram.Ισχύει αυτό το άνω φράγμα;

Πρόσφατα κι εγώ αγόρασα της Corsair στα 1600.Τι ισχύει εν τέλει;

Τις ρίχνει ο controller στα 1066;Γιατί όλοι στο youtube (όχι απλοί χρήστες) έχουν συστήματα με i7 και γρηγορότερες ταχύτητες από 1066?

Δημοσ.

ναι αν υποστηρίζουν οι μνήμες xms profile δουλεύουν και στα 1600, εξαρτάται και απο την motherboard βέβαια. Προσωπικά εμένα δουλεύουν στα 1066, αλλά αν βάλω το xms profile δουλεύουν στα 1600 αλλά αναγνωρίζει η m/b μόνο τα 4gb, λόγω στραβωμένου Pin

Δημοσ.

Έχω και εγώ i7 και κάτι μνήμες corsair στα 1600 Mhz. Έχω ενεργοποιημένο το XMS profile και έχω και mb Gigabyte UD-7(που το υποστηρίζει το XMS) αλλά το CPU-Z μου δίχνει ΝΒ frequency 3200 Mhz και DRam frequency στα 800 Mhz(σε idle)!!Τί παίζει?

Δημοσ.
Έχω και εγώ i7 και κάτι μνήμες corsair στα 1600 Mhz. Έχω ενεργοποιημένο το XMS profile και έχω και mb Gigabyte UD-7(που το υποστηρίζει το XMS) αλλά το CPU-Z μου δίχνει ΝΒ frequency 3200 Mhz και DRam frequency στα 800 Mhz(σε idle)!!Τί παίζει?

να σε ρωτησω με το xmp , το bclk σου εχει πειραχτει καθολου?

οι μνημες σου στο fsb:ram λενε 2:12?

ρωταω γιατι δεν εχω δει σε i7 τι παιζει απο κοντα..

σε i5 που το fsb:ram παει μεχρι 2:10 το bclk παει στο 160 με το xmp (ωστε να δουλεψουν οι μνημες στα 1600) και μαζι με αυτο ανεβαινει το vcore και η ζεστη

στους i7 , λογικα δε θα χρειαζεται να πειραξεις τιποτα για να πανε οι μνημες στα 1600, αλλα θα ηθελα να δω τι κανει το xmp εκει :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...