Προς το περιεχόμενο

Δικτυο windows 7/vista 2 ρουτερ 4 συσκευες

louben

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παιδια υστερα απο προτροπη φιλου ανοιγω νεο thread.

Εχω το εξης στησιμο.

1)2 ρουτερ thomson aσυρματα.To ενα συνδεεται κατευθειαν στο δικτυο και το αλλο συνδεεται στο πρωτο ενσυρματα.Τα χρησιμοποιω κατα περιπτωση γιατι το ενα καλυπτει ασυρματα το μισο σπιτι και το αλλο το αλλο μισο.

2)2 υπολογιστες ο ενας με vista ο αλλος με 7.

3)1 dreambox 500\

4)Apo εβδομαδα θα εχω και αυτο

http://shop.xtreamer.net/products/-Xtreamer-SideWinder-%252b-Antenna.html

Θελω λοιπον να κανω δικτυο μεταξυ αυτων για μεταφορα αρχειων και συνδεση στο ιντερνετ(οχι ταυτοχρονη μια κατα περιπτωση).

Απλα και το θεωρω σημαντικο.Θελω οι ΙΡ να ειναι στατικες(συγκεκριμενα εχω .254 στο ρουτερ που μπαινει στο νετ, 253 σε αυτο που χρησιμοποιειται ως bridge .5 στο λαπτοπ .6 στον dream kai .20 sto desktop.Και αυτο γιατι μολις εβαζα dhcp γινοταν ο χαμος(λογω των 2 ρουτερ μαλλον )και δε δουλευε τιποτα.

Δημοσ.

μη λαμβανοντας απαντηση αποφασισα να κινηθω μονος με τους 2 υπολογιστες ενεργοποιωντας την αυτοματη επιλογη οικιακου δικτυου.

Μαλλον ενεργοποιηθηκε.

εχω ομως 2 απλες ερωτησεις.

1)Που μπορω να δω τους φακελους του αλλου μου υπολογιστη.

2)Πως μπορω να εκτυπωσω απο τον υπολογιστη β στον εκτυπωτη που ειναι συνδεδεμενος στον εκτυπωτη α?

Δημοσ.
μη λαμβανοντας απαντηση αποφασισα να κινηθω μονος με τους 2 υπολογιστες ενεργοποιωντας την αυτοματη επιλογη οικιακου δικτυου.

Μαλλον ενεργοποιηθηκε.

εχω ομως 2 απλες ερωτησεις.

1)Που μπορω να δω τους φακελους του αλλου μου υπολογιστη.

2)Πως μπορω να εκτυπωσω απο τον υπολογιστη β στον εκτυπωτη που ειναι συνδεδεμενος στον εκτυπωτη α?

Θεωρητικά μιλώντας για ένα δίκτυο με IP 192.168.1.XXX:

1) Λύση α: Ανοίγεις τον Υπολογιστή μου και γράφεις στην μπάρα επάνω επάνω "\\192.168.1.ΧΧΧ" και βλέπεις τους φακέλους (και εκτυπωτές) που κάνει share ο υπολογιστής με την ip 192.168.1.XXX. Αν θες να μπεις σε κάποιον φάκελο συγκεκριμένο που ΔΕΝ έχεις κανει share, γράφεις στην ίδια μπάρα "\\192.168.1.XXX\c$" και, λογικά, αφού σου ζητήσει όνομα και κωδικό χρήστη του υπολογιστή που θες να μπεις, θα δεις τα αρχεία του φακέλου. Καλό θα ήταν να φτιάξεις χρήστες με κωδικούς σε κάθε υπολογιστή..

Λύση β: Απλά πας στις Τοποθεσίες Δικτύου (Network Places) και εκεί θα δεις τους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο. Κάνεις κλικ σε κάποιον από δαύτους και θα δεις τους φακέλους και τους εκτυπωτές που κάνουν share.

2) Ανάλογα το τι λειτουργικό "φοράει" το κάθε pc, ψάξε στο google για "sharing a printer on network windows....." και θα βρεις απειρες λύσεις..

Και πάνω από όλα Google is your friend!

Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι να βρίσκονται στο ΙΔΙΟ domain.. (π.χ. WORKGROUP)

Δημοσ.

Οπως προειπα επιδιωξα να κανω το δικτυο αυτοματα σε δυο pcs με διαφορετικα λειτουργικα(vista-7).

Ομως.

1)Μεσω ΙΡ δε γινεται τιποτα.Κανεις δεν μπορει να μπει στον αλλο(εννοειται και στους δυο εχει επιλεγει η κοινη χρηση αρχειων κτλ).

2)Στο δικτυο φαινονται οι υπολογιστς και ο εκτυπωτης.Φαινεται ομως μονο ο φακελος κοινης χρησης(video κτλ) και ο εκτυπωτης ο οποιος και δε λειτουργει,.

Με λιγα λογια εγω θα ηθελα να βλεπουν και οι δυο υπολογιστες τα παντα ο ενας στον αλλο εστω και με κωδικο.

Αυτο γινεται?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...