Predatorkill Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Κοιταξτε το png ειναι αχρηστο αφου εχει μεγαλο μεγεθος και ειναι αχρειαστο, τωρα αν θα εχει καθολικοτητα το νεο προτυπο θα το δουμε στην πραξη... Αχρηστο το png? Δε νομιζω... Αλλο φορμά που να υποστηριζει Transparency των images στους browsers (και οχι μονο εαν λαβουμε υποψην το Αlpha Transparency που προσφερει) με καλη ποιοτητα δεν υπαρχει. (υπαρχει το .gif, αλλα απο ποιοτητα...) Εκτος και αν εννοεις για χρηση μονο σε φωτογραφιες, αλλα το png εχει καλυτερη συμπιεση απο το jpeg οποτε και καλυτερη ποιοτητα με πολυ λιγοτερα artifacts. Και μην ξεχναμε οτι δημιουργηθηκε για να αντικαταστησει το .gif. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2010 από Predatorkill
PCharon Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Κοιταξτε το png ειναι αχρηστο αφου εχει μεγαλο μεγεθος και ειναι αχρειαστο, τωρα αν θα εχει καθολικοτητα το νεο προτυπο θα το δουμε στην πραξη... Αν συγκρίνεις PNG με τύπου JPEG, τότε είναι σα να συγκρίνεις αχλάδια με μήλα, το μόνο κοινό που έχουν είναι πως είναι και τα δύο φρούτα...
skiabox Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μια χαρά, αρκεί να το υποστηρίξουν όλοι οι browsers.
poisom Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Λογικά σιγά σιγά όλοι οι browsers θα το υποστηρίξουν στις ερχόμενες εκδόσεις τους και δεν θα το ξανασυζητήσουμε....απλά βλέπω στα στατιστικά των sites μου ότι ακόμα υπάρχουν hits από i.e 6 και ξενερώνω....ούτε τα png δεν βλέπουν....
orotoi Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Λογικά σιγά σιγά όλοι οι browsers θα το υποστηρίξουν στις ερχόμενες εκδόσεις τους και δεν θα το ξανασυζητήσουμε....απλά βλέπω στα στατιστικά των sites μου ότι ακόμα υπάρχουν hits από i.e 6 και ξενερώνω....ούτε τα png δεν βλέπουν.... άστα να υπάρχουν.. κάποια στιγμή θα βάλλουν μυαλό. Απο περιέργεια, τι ποσοστό περίπου είναι? on topic.. Προφανώς και το κάνει κυρίως για να διευκολυνθεί (οπως είπε και ο φίλος πιο πάνω), αλλά είναι κίνηση που θα επωφεληθούν όλοι. Ελπίζω να το βάλουν στον ff 4.
takos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 H facebook έκανε την καλύτερη δουλεία στο θέμα της συμπίεσης.... Πετσόκομμα ανάλυσης με αποτέλεσμα 10-55Kbyte άντε 150Κbyte max ανά φωτογραφία ανεξάρτητος μεγέθους πρωτοτύπου.
Errik Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Πολύ καλή δουλειά ο codec. Αν δεις τα samples, αμελητέα διαφορά με το jpeg σε μικρότερο μέγεθος. Είσης open source και (ελπίζω) patent free (αλλιώε θα πάει άπατο όπως το JPEG2000). Το θέμα είναι, απο decoding complexity πως πάει; Γιατί οι φορητές συσκευές μπορεί να έχουν πρόβλημα στα site με μεγάλες εικόνες. Πάντως με την βάση χρηστών του JPEG, μόνο αν μεγάλα site, και όλοι οι βασικοί browsers το υιοθετήσουν υπάρχει περίπτωση να αρχίσει να επεκτείνεται. Μην ξεχνάμε οτι το jpeg υποστηρίζεται απο εκατομύρια συσκευές, που δεν μπορύν να αλλάξουν firmware! Στο παρελθόν οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγή τέτοιας κλίμακας απέτυχα παταγωδώς (βλέπε mp3, jpeg, gif, ακόμα και flash!)
Technology fan Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Τι αλγόριθμος κωδικοποίησης χρησιμοποιείται? Γνωστοποιήθηκε?
kurkosdr Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μεγαλη απογοητευση το γεγονος οτι προκειται για απωλεστικη συμπιεση. Δεν υποτιθεται οτι υποσχεση της πληροφορικης ηταν η μετατροπη σε αθανατο ψηφιακο φορμα και τελεια ποιοτητα; Τι να το κανω αμα πιανει ελαχιστο χωρο αμα υπαρχει απώλεια ποιοτητας σε συγκριση με το αρχικο. Και δεν μιλαω για ταινιες και τα συναφη, μιλαω για πολυτιμο αρχειακο υλικο, το οποιο ακομα και θεωρητικη καταστροφη ενος ποσοστου της ποιοτητας στην εποχη που τα gigabyte πωλουνται με το κιλο ειναι ασεβεια προς τον τρελο που πληρωσε τοτε για φιλμ και μαγνητικη ταινια χρυσαφι για το γραψει ωστε να το εχουμε εμεις.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Moνο που το συγκεκριμενο φορμά εχει συγκεκριμενο προορισμο, και αυτος ΔΕΝ ειναι η αποθηκευση αρχειακου υλικου ανεκτιμητης αξιας συμφωνα με την "υποσχεση της πληροφορικης".
orotoi Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 @kukosdr: υπάρχουν format που σου δίνουν αυτό που θες. Δεν χρειάζεται να τις συμπιέσεις. Η χρήση του αφορά το internet και δεν είναι θέμα χωρητικότητας αλλα θέμα ταχύτητας κυρίως.
Errik Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Μεγαλη απογοητευση το γεγονος οτι προκειται για απωλεστικη συμπιεση. Δεν υποτιθεται οτι υποσχεση της πληροφορικης ηταν η μετατροπη σε αθανατο ψηφιακο φορμα και τελεια ποιοτητα; Τι να το κανω αμα πιανει ελαχιστο χωρο αμα υπαρχει απώλεια ποιοτητας σε συγκριση με το αρχικο. Και δεν μιλαω για ταινιες και τα συναφη, μιλαω για πολυτιμο αρχειακο υλικο, το οποιο ακομα και θεωρητικη καταστροφη ενος ποσοστου της ποιοτητας στην εποχη που τα gigabyte πωλουνται με το κιλο ειναι ασεβεια προς τον τρελο που πληρωσε τοτε για φιλμ και μαγνητικη ταινια χρυσαφι για το γραψει ωστε να το εχουμε εμεις. Θα ήθελα, έτσι για δοκιμή, να υπήρχε ένα site που να είχαν όλες τις εικόνες με συμπίεση μη απωλεστικής μορφής και να δοκιμάσεις να περιηγηθείς σε αυτό, για να δεις την διαφορα! Το κάθε format έχει τον σκοπό του. Φυσικά για αρχειακό υλικό και για ιατρικες εφαρμογές απαιτείται μη απωλεστική συμπίεση (μην διαγνωστεί κανας καρκίνος από τα artiffacts του jpeg!!), αλλά για το 99.9% των υπόλοιπων εφαρμογών η μη απωλεστική συμπίεση είναι πολυτέλεια που πληρώνεται!
cxmgp Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Μερικα δειγματα εικονων jpeg - WebP http://code.google.com/intl/el-GR/speed/webp/gallery.html
michael92 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Άκου εκεί συμπίεση; Ας αναβαθμίσουν τους servers τους λέω εγώ. TIFF ρε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα