Προς το περιεχόμενο

Ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται! Τον τελευταίο καιρό αποφάσισα να "ανοίξω" την σύνδεση του ίντερνετ που έχω στο σπίτι μου, έτσι ώστε να είναι ελεύθερο στους γείτονες να μπουν στο ίντερνετ μέσα από το δικό μου μόντεμ. Το έκανα αυτό για μια δοκιμαστική περίοδο για να δω πόσο μεγάλη διαφορά θα έχω στην ταχύτητα και μπορεί να το συνεχίσω αργότερα. Έχω βάλει κωδικό για να μην μπορεί κάποιος να μπει στις ρυθμίσεις του μόντεμ. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν μπορεί κάποιος που μπαίνει από το μόντεμ μου στο ίντερνετ να υποκλέψει κάποια στοιχεία από τον υπολογιστή μου πρώτον και δεύτερον αν μπορεί να με χρεώσει στον λογαριασμό μου μπαίνοντας σε κάποιο site. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πληροφορίες σας.

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό που ζητάς αλλά το μόνο που θα πω είναι προσέχεις τα shares σου. Αν νιώθεις γκαντέμης ή θες να χεις το κεφάλι σου ήσυχο έχε υπόψη κι αυτό.

• Moderators
Δημοσ.
Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν μπορεί κάποιος που μπαίνει από το μόντεμ μου στο ίντερνετ να υποκλέψει κάποια στοιχεία από τον υπολογιστή μου πρώτον

Ναι γινεται αλλα θελει και τις μπολικες απαραιτητες γνωσεις.Αν οι γειτονες σου δεν εχουν εφεση στο pentesting και προσεχεις τι εχεις shared στο pc σου,μπορεις να κοιμασαι ησυχος.

και δεύτερον αν μπορεί να με χρεώσει στον λογαριασμό μου μπαίνοντας σε κάποιο site. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πληροφορίες σας.

Eννοεις κατι αντιστοιχο με dialers?Oχι δεν γινεται.

Δημοσ.
το μόνο που θα πω είναι προσέχεις τα shares σου

Εννοούμε τα αρχεία που μπορεί να μοιράζω εγώ σαν κοινόχρηστα από τον υπολογιστή μου;

Eννοεις κατι αντιστοιχο με dialers?Oχι δεν γινεται.

Θέλω να ξέρω αν μπορεί κάποιος για παράδειγμα να πάει να κάνει κάποια ηλεκτρονική αγορά και να ζητήσει η χρέωση να γίνει στην τηλεφωνική γραμμή του. Γίνεται κάτι τέτοιο;

Αυτό που θέλω να ξέρω επίσης είναι το εξής. Εγώ π.χ. μπορεί να έχω έναν λογαριασμό στο rapidshare. Ο οποιοσδήποτε που μπαίνει από το ίδιο μόντεμ με 'μένα στο ίντερνετ θα έχει πρόσβαση και θα κατεβάζει κι αυτός δωρεάν απ' το rapidshare ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Και δεν μιλάω για κωδικούς σε τέτοια site αλλά και σε διάφορα άλλα. Οι νομικές προεκτάσεις του ζητήματος είναι ξεκάθαρες στο αν θέλει κάποιος να παρανομήσει ή όχι. Και επειδή γνωρίζω μερικά πράγματα σχετικά δεν με απασχολούν πολύ.

• Moderators
Δημοσ.
Τι εννοείς μ' αυτό;

Shared folders των windows.Google it.

Αυτό που θέλω να ξέρω είναι το εξής. Εγώ π.χ. μπορεί να έχω έναν λογαριασμό στο rapidshare. Ο οποιοσδήποτε που μπαίνει από το ίδιο μόντεμ με 'μένα στο ίντερνετ θα έχει πρόσβαση και θα κατεβάζει κι αυτός δωρεάν απ' το rapidshare ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο;

Oχι δεν μπορει να κατεβασει κ αυτος με τον λογαριασμο σου.

Θέλω να ξέρω αν μπορεί κάποιος για παράδειγμα να πάει να κάνει κάποια ηλεκτρονική αγορά και να ζητήσει η χρέωση να γίνει στην τηλεφωνική γραμμή του.

Δεν νομιζω πως υφισταται τετοιου ειδους αγορα.Κανενα site δεν μπορει να χρεωσει την τηλεφωνικη σου γραμμη με τον τροπο που περιεγραψες.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να ζητήσω κάτι άλλο σαν απάντηση. Είσαι κατατοπιστικότατος και σ' ευχαριστώ γι' αυτό Gi0. Οποιοσδήποτε επιπλέον πληροφορία πάντως δεκτή.

Δημοσ.
Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν μπορεί κάποιος που μπαίνει από το μόντεμ μου στο ίντερνετ να υποκλέψει κάποια στοιχεία από τον υπολογιστή μου πρώτον και δεύτερον αν μπορεί να με χρεώσει στον λογαριασμό μου μπαίνοντας σε κάποιο site.

Εμένα πάλι αυτό που θα με ενδιέφερε είναι μήπως κάποιος χρησιμοποιήσει τη γραμμή μου για εκτέλεση παράνομων πράξεων (εκβιασμοί κτλ) ή διακίνηση πολύ "κακού" υλικού (παιδική πορνογραφία κτλ). Τρέχα μετά εσύ να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας, όταν η IP από όπου θα έγιναν οι παρανομίες θα οδηγεί στο σπίτι σου... :o

Δημοσ.

Πες οτι κάποιος από τη γειτονιά σου έχει συνδεθεί στο router σου και κατεβάζει περιεχόμενο παιδοφιλίας...

Σε 3-5ωρίτσες θα έχεις την τιμή να γνωρίσεις και προσωπικά τον κ.Σφακιανάκη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος όταν θα σου χτυπάει την πόρτα...

naughty boy!!!

Δημοσ.
Τρέχα μετά εσύ να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας, όταν η IP από όπου θα έγιναν οι παρανομίες θα οδηγεί στο σπίτι σου... :o

Δεν τρέχω να αποδείξω τίποτα! Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν μερικοί είναι ότι κάθε υπολογιστής έχει τον δικό του αριθμό στην motherboard με τον οποίον μπορείς να αποδείξεις σε οποιονδήποτε θέλει σε ποιες διευθύνσεις μπήκες και σε ποιες όχι. Γιατί πρέπει να γίνονται όλα τόσο τραγικά σ' αυτή τη χώρα; Σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης και σε μεγαλύτερο της Αμερικής όλες οι συνδέσεις οι ασύρματες είναι ελεύθερες. Δεν λέω ότι πρέπει πάντα να κάνουμε αυτό που κάνουν οι άλλοι αλλά από τη στιγμή που εγώ μπορώ να πληρώσω ένα ποσό για το ίντερνετ και ο γείτονάς μου που έχει υπολογιστή δεν μπορεί γιατί να μην μπορεί να μπει κι αυτός στο ίντερνετ; Στην τελική υπάρχουν τόσο μεγάλα κέρδη από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που δεν είναι κακό αυτό που λέμε 24ώρες ίντερνετ να το εκμεταλλεύεται κάποιος άλλος την ώρα που εγώ λείπω από το σπίτι μου και το μόντεμ μου μένει ανοιχτό.

Σε 3-5ωρίτσες θα έχεις την τιμή να γνωρίσεις και προσωπικά τον κ.Σφακιανάκη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος όταν θα σου χτυπάει την πόρτα...

naughty boy!!!

Με μεγάλη μου χαρά να τον γνωρίσω! :-D

Δημοσ.

Προφανώς μιλάς για τη MAC address (η οποία δεν έχει να κάνει με την μητρική αλλά με την κάρτα δικτύου). Η πληροφορία για το ποια physical address ζήτησε ποιο πακέτο απ το internet δεν είναι ορατή στον ISP αλλά η δρομολόγηση γίνεται απ το router σου, το οποίο ίσως να κρατάει σχετικά logs, τα οποία όμως μπορείς να τροποποιήσεις, δεν αποθηκεύονται επ άπειρο και δεν ξέρω αν γίνονται δεκτά απ τις αρχές. Επίσης σχετικά εύκολα μπορείς ν αλλάξεις την MAC address σου.

Αν κάνω κάποιο λάθος, let me know.

Δημοσ.

Δεν είπα εγώ να μη δώσεις, προσπάθησε να καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις. Ίσα ίσα που κι εγώ πολύ ευχαρίστως θα το είχα ανοιχτό, αν δεν υπήρχε το θέμα που σου ανέφερα.

Όσο γι αυτό που ανέφερες περί σειριακών αριθμών (μήπως εννοείς το MAC address?), δε σε σώζει, είναι άσχετο. IP > αριθμός λογαριασμού > όνομα/διεύθυνση αυτά θα δει η δίωξη. Μετά απλά θα πρέπει να πείσεις πως ποτέ δεν είχες σχέση με παράνομες πράξεις.

Νομίζω μια καλή ιδέα είναι να βάλει κάποιος το email του στο SSID οπότε όποιος θέλει από τη γειτονιά θα επικοινωνήσει, θα γνωριστείτε να ξέρεις ποιός είναι και μετά ας του δίνεις ελεύθερα. Έτσι χύμα στο κύμα, ούτε κατά διάνοια δεν ανοίγω τη γραμμή μου σε αγνώστους, είναι ευθύνη μου.

• Moderators
Δημοσ.

Aκομα και αν αποδειξεις οτι δεν προηλθαν απο δικια σου mac address οι αιτησεις στο x site,good luck οσον αφορα το "καθαρισμα" του ονοματος σου με την εμπλοκη σε υποθεση διακινησης παιδικης πορνογραφιας για παραδειγμα.

Προφανεστατα μιλαμε για τη χειροτερη των περιπτωσεων και οχι για κατι φυσιολογικο.Αλλα κρατα τα ρουχα σου που λενε...

• Moderators
Δημοσ.

Ειχα αποπειραθει κι εγω να το ανοιξω πριν μερικους μηνες.

Αποτελεσμα? 2-3 συνδεμενοι συνεχεια (οκ αυτο), ο ενας ομως μου ξεζουμιζε επι 2 μερες τη γραμμη :mad:

Αλλαξα λοιπον SSID και εγραψα "Ας μη τη ξεζουμιζες" και το κλειδωσα...

Δημοσ.

Δεν εννοώ αυτό ακριβώς. Εννοώ ότι οι αρχές μπορούν να διαπιστώσουν από ποιον υπολογιστή έγινε είσοδος στο ίντερνετ μέσω του κωδικού που υπάρχει στην μητρική. Αυτός ο κωδικός είναι μοναδικός για κάθε υπολογιστή και δεν αλλάζει εκτός αν αλλάξεις μητρική στο pc, πράγμα που δεν είναι ούτε φθηνό ούτε εύκολο απ' όσο ξέρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...