Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικό του Mac Book Air

liakos356

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, υποκλίνομαι, προσκυνώ και ορκίζομαι στα προϊόντα της Apple. Με αυτό ως δεδομένο, έρχομαι να παραθέσω τα ερωτήματά μου απέναντί σας, ως περισσότερο ενημερωμένοι στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

Παρουσιάστηκε η ανάγκη να αγοράσω laptop σε σχετικά σύντομο χρονικό ορίζοντα. Αν μου περίσσευαν τα χρήματα, θα πήγαινα απευθείας στην αγορά του Mac Air, αλλά δυστυχώς το budget περιορίζεται στα 800 euro maximum . Η χρήση είναι για τα πάντα, εκτός 3D (παιχνίδια - CAD).

Έχετε κάτι να προτείνετε κάτι με στοιχεία όπως :

• Λεπτό (πολύ λεπτό όμως !!!!)
  • Ελαφρύ (1,5 kg τριγύρω)
  • Backlid keyboard (πολύ καλό αν υπάρχει κάτι τέτοιο)
  • 12" screen minimum
  • HDMI out
  • καλή μπαταρία

Δεν είναι απαραίτητο να έχει όλα τα παραπάνω (εκτός από το μικρό πάχος). Το θέλω όσο ποιο portable γίνεται, αλλά με ικανοποιητική οθόνη για πολύωρη εργασία. Δεν με ενδιαφέρει η προέλευση του μηχανήματος, αρκεί να ικανοποιεί τα βασικά στοιχεία που έγραψα παραπάνω. Κάποια στιγμή είχα ανακαλύψει ένα Turbo X που μιμούνταν το Air σε διαστάσεις. Έψαξα πάλι να το βρω, αλλά μάταια...

Κάτι ενδιαφέρον που βρήκα, είναι αυτό ( DELL VOSTRO V13 SU7300 ) αλλά περιμένω περισσότερες προτάσεις.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Ούτε καν κοντά. Το MBA παίζει να έχει και το μισό πάχος από το συγκεκριμένο DELL. Επίσης μεγαλύτερη ανάλυση, τα 1366*768 θα σε κουράσουν στο internet. Θα πεθάνεις στο scrolling.

Αν μπορείς με κάποιο τρόπο να βολέψεις τα επιπλέον χρήματα αξίζει με τα χίλια το MBA. Και κυρίως αυτό με τα 1.800€ το οποίο έχει και 128GB SSD, το φθηνότερο έχει πολύ χειρότερο value for money. Μια κάρτα, ένα καταναλωτικό, από κάναν φίλο λίγα χρήματα... οτιδήποτε. Το DELLάκι που δείχνεις είναι άριστο μηχάνημα -με εξαίρεση την μικρή ανάλυση-, αλλά θα χάσεις πάρα πολλά σε σχέση με το MBA.

Δημοσ.

Δυστυχώς σε αυτήν την κατηγορία δεν υπάρχει κάτι. Εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες δεν ξέρω κατά πόσο σε ικανοποιούν είναι

α)κάποιο netbook των 10-12 ιντσών(κοστίζουν μέχρι 500 ευρώ περίπου)

β)το ipad, το οποίο, ωστόσο, δεν είναι ούτε notebook,ούτε netbook.

Δημοσ.

Μπααα... μακάρι να ήταν αξιόλογα. Τα netbooks έχουν μηδενική δύναμη, κάτι παραπάνω από surfing να θέλει να κάνει ο άνθρωπος θα φάει κοκομπλόκο. Και υπερβολικά χαμηλή ανάλυση. Αυτό που παρουσίασα ως μειονέκτημα δηλαδή του DELL, τα netbooks το έχουν πολύ πιο έντονο. Το MBA από την άλλη έχει ολόκληρο Intel C2D και 1280*800. Το ακριβό μοντέλο έχει και έναν μεγάλο SSD.

Πολλά λεφτά, αλλά δίνει και ακόμα πιο πολλά σαν μηχάνημα.

Τώρα κάτι iPad τα αφήνω εκτός. Ωραίο gadgetάκι αλλά παραμένει gadget. Υπολογιστή θέλει ο άνθρωπος. Να έτρεχε κανονικά MacOS να πω ναι...

Δημοσ.

Είχα βγει σήμερα για σαφαρι στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να δω από κοντά τι παίζει στην αγορά. Τελικά κατέληξα ότι οι 13,3 ίντσες είναι το μινιμουμ για ικανοποιητική δουλειά εκτός γραφείου. Στο ψητό όμως :

Το turbo X που θυμόμουν ήταν το leaf. Τελικά αυτό σταμάτησε να βγαίνει και αντικαταστάθηκε από το blade. Αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι δεν αλλάζουν και πολύ τα χαρακτηριστικά, μάλιστα το blade είναι κάπως πιο άσχημο, περισσότερο σε lenovo ο σχεδιασμός του. Φαντάζομαι ότι έπεσαν μηνύσεις από την Apple.

Πάντως είναι κομματάκι ακριβό για turbo-x, αναλογιζόμενος ότι στην ουσία αγοράζει no name korean products. Με λίγο ψάξιμο στο skroutz βρήκα τα εξής, που ίσως έχετε κάποια άποψη :

Asus UL30A-QX277

Viewsonic ViewBook 130

Κάτω από τα 600€, με δυπηρινο CPU (το Viewsonic), full HD GPU και HDMI out . Αυτά είναι τα βασικά που με ενδιαφέρουν για το multimedia κομμάτι. Το Dell με προσέκλησε, γιατί ξέρω ότι ως εταιρία έχει συνέπεια στα μηχανήματά της.Βέβαια, όπως είπε και ο Haldol , η ανάλυση είναι μικρή, αλλά το θυσιάζω λόγω του portatibility. Χρειάζομαι ένα μηχάνημα για εργασίες,σχολή, internet και στο χωριό για καμιά ταινία στην TV. Το Eee 900 που έχω πλέον δεν μπορεί να σηκώσει ούτε το mozilla, πόσο μάλλον κάτι σε netbeans και visual studio.

Όσο για το MBA, απλά να πω ότι το μήνυμα το γράφω στο Mac του σπιτιού, η πτυχιακή μου ήταν για το OSX και έχω αλλάξει 3 iphones. Παρόλα αυτά, το κόστος του δεν μπορώ να το δικαιολογήσω, όσο fanboy και να είμαι. Πέρσι μπορεί να τα άξιζε τα λεφτά του, αλλά τώρα όχι, παρότι είναι ότι ακριβώς θέλω.

Δημοσ.
Όσο για το MBA, απλά να πω ότι το μήνυμα το γράφω στο Mac του σπιτιού, η πτυχιακή μου ήταν για το OSX και έχω αλλάξει 3 iphones. Παρόλα αυτά, το κόστος του δεν μπορώ να το δικαιολογήσω, όσο fanboy και να είμαι. Πέρσι μπορεί να τα άξιζε τα λεφτά του, αλλά τώρα όχι, παρότι είναι ότι ακριβώς θέλω.

Πως δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις?

Είναι ένα Laptop - Gadget. Φυσικά και δεν είναι Value For Money. Είναι είδος πολυτελείας και τα κέφια πληρώνονται.

Τη δουλειά σου τη κάνεις και με ένα Mac Book Pro. Για τον Θεό αν είναι χοντρά!

Δημοσ.
Πως δεν μπορείς να το δικαιολογήσεις?

Είναι ένα Laptop - Gadget. Φυσικά και δεν είναι Value For Money. Είναι είδος πολυτελείας και τα κέφια πληρώνονται.

Τη δουλειά σου τη κάνεις και με ένα Mac Book Pro. Για τον Θεό αν είναι χοντρά!

Δύσκολοι καιροί για ακριβά gadget...:cry:

Δημοσ.

Το κόστος του δικαιολογείται αρκετά εύκολα. Κοστίζει 1.800€ ενώ προσφέρει LED-backlit οθόνη, έναν SSD των 128GB και το καλύτερο trackpad που υπάρχει ever. Χωρίς να υπολογίζεις το mag-safe ή την unibody κατασκευή. Μόνο ένας αξιόλογος SSD σε τέτοια χωρητικότητα πάει στα 300€ τουλάχιστον.

Στα ίδια χρήματα ο ανταγωνισμός προσφέρει αηδίες, ενώ trackpad σα των MB* δεν υπάρχει πουθενά. Τα ΜΒ/MBP μπορεί να είναι όντως υπερτιμημένα, αλλά το ακριβό MBA με τον 128άρη SSD τα αξίζει μέχρι τελευταίου cent.

Δημοσ.
Και δεν έχει ούτε DVD... :P

Γιατί, χωράει και δε βάλανε; Αφού μιλάμε για σώμα περίπου 15 χιλιοστά. Ή μήπως έχουν τα netbooks, που είναι και τρεις φορές πιο χοντρά; :P

---------- Προσθήκη στις 02:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:32 ----------

Ορίστε και photo απ'το πλάι. Πάχος όσο δύο USB θύρες έχει. Που να μπει drive; :P

features_ports20090608.png

Δημοσ.
Και δεν έχει ούτε DVD... :P

να το κανεις τι? εγω στο mbp δεν το χρησιμοποιω ποτε... και πιανει τοσο χωρο ...θα προτιμουσα ανταυτου να ειχε κανενα δευτερο σκληρο ή μεγαλυτερη μπαταρια κλπ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...