tarantules Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω 2 μέρες τώρα και μου αποσυγχρονίζεται το router κάθε τρεις και λίγο. Πήρα τηλέφωνο χτες και ήρθε τεχνικός και μου είπε οτι αν συνεχιστεί να ζητήσω να μου κατεβάσει την ταχύτητα.Το θέμα είναι οτι δεν θέλω να πάω στα 8 mbit (από 12 που κλειδώνει τώρα) μιας και στο παρελθόν δεν είχα ποτέ πρόβλημα αποσυγχρονισμού στα 12mbit (αν και μακρυα από το κέντρο 1800 μέτρα περίπου). Η γραμμή μου μου είπε οτι είναι πολύ καλή χωρίς θορύβυς και τα σχετικά. Για ποιο λόγο μου κάνει τις αποσυνδέσεις ενώ πρώτα δεν μου τις έκανε; Τα specs της γραμμής όταν δεν είχα αποσυγχρονισμούς ήταν : Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 986 / 12.028 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 20,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 23,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 10,5 Και τώρα : Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.018 / 12.611 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 20,0 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 23,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 9,5 Τον ρώτησα αν το snr είναι πρόβλημα που είναι κάτω από 10 και μου λέει δεν έχει πρόβλημα.Ο προηγούμενος τεχνικός πριν πολύ καιρό όταν ξαναείχα προβλήματα αποσυγχρονισμού μου είπε οτι είμαι οριακά. Τι κάνω;
JERONIMO888 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Eixa το ιδιο προβλημα και δυστυχως η λυση ειναι να σου κατεβασουν ταχυτητα εγω το εκανα απο την σελιδα του μοντεμ αλλαξα το προτυπο απο adsl2+ se adsl κλειδωνει στα 8 και στα 850kb upload αλλα δεν εχει αποσυνδεθει ουτε μια φορα στον ενα χρονο που το εχω.
tarantules Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Το πρόβλημα δεν είναι οτι δεν αντέχει η γραμμή μου να κλειδώσει σε αυτή την τυχύτητα αλλά οτι μου το κάνει περιοδικά.Πχ 2-3 μέρες κάθε μήνα.Σαν κάτι να πειράζουν μέσα στον ΟΤΕ. Τώρα που γράφω έχω Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.002 / 13.189 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 23,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 9,0 χωρίς καθόλου αποσυνδέσεις από προχθές που έστειλα το μήνυμα. Όταν το "ποιάσει" όμως , κλειδώνει στα 8,πάω να ανοίξω μια σελίδα , αποσυνδέεται , κλειδώνει στα 2 , μετά ξανααποσυνδέεται,κλειδώνει στα 10 κοκ. Άλλα αντί άλλων δηλαδή.Μάλον παίζουν με τα νεύρα μου....Αυτό κατάλαβα
Nomedor Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 98% έχει να κάνει με την ποιότητα της γραμμής ή 1% το μοντεμ! Αν δηλαδή ο θόρυβος της γραμμής σου προκαλεί αποσυνδέσεις τότε με μείωση της ταχύτητας το πιο πιθανό είναι να σταματήσουν.
VictoriusGS Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Οταν εννοεις αποσυνδεεται δλδ; γιατι και εγω εχω ενα παρομοιο προβλημα..πχ κατεβαζω ταινιες,παιχνιδια ή οτιδηποτε και συνεχως χαλαει η συνδεση και κανω ρεσταρτ το ρουτερ, με αποτελεσμα να παλευω 3 μερες για αρχειο 2-3gb..
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Η δοκιμη με ρουτερ thomson που ειναι οτι πιο σταθερο.αλλιως ειτε με προγραμμα ειτε μεσα απο τον οτε σου αλλαζουν snr.βεβαια αν την μια κλειδωνεις 12 και την αλλη στα 3 εκει δυστυχως και snr να σου αλλαξουν παλι δεν θα γινει τιποτα.
AnatoliGR Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 εβαλα κ εγω conn-x.πριν 2 μερες ενεργοποιηθικε η συνδεση κ ειναι 2η φορα που δεν εχω internet.ανοιγωκλεινω το rooter αλλα δεν φτιαχνει τπτ.αναβοσβυνει το adsl link στο rooter.πηρα τηλ. στο 1242 κ μου ειπαν οτι το βαλανε για βλαβη.2η φορα σε 2 μερες.
tarantules Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Το speedtouch 530 έχω εδώ και κάτι χρόνια... Παραμένω στα 13 χωρίς αποσυνδέσεις μέχρι στιγμής : Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.002 / 13.189 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 23,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 9,0 Θα τύχει όμως σε κανα μήνα να έχω πάλι κάθε 3 και λίγο αποσυνδέσεις ίσα για να μου σπάσει τα νεύρα και μετά από 2-3 μέρες να επανέλθει. Τώρα αν το κάνουν επίτηδες από μέσα στον ΟΤΕ δεν ξέρω.... Μαρέσει που με πήραν τηλ να μου πουλήσουν conn-x TV! Εδώ με 20mbit σε άλλους και έχουν παγώματα εικόνας....
poulinos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 εβαλα κ εγω conn-x.πριν 2 μερες ενεργοποιηθικε η συνδεση κ ειναι 2η φορα που δεν εχω internet.ανοιγωκλεινω το rooter αλλα δεν φτιαχνει τπτ.αναβοσβυνει το adsl link στο rooter.πηρα τηλ. στο 1242 κ μου ειπαν οτι το βαλανε για βλαβη.2η φορα σε 2 μερες. περιμενεις να δεις τι θα γινει.α.ειναι router οχι Router.στοιχεια συνδεσης ποια ειναι>?margin attenuation? Το speedtouch 530 έχω εδώ και κάτι χρόνια...Παραμένω στα 13 χωρίς αποσυνδέσεις μέχρι στιγμής : Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.002 / 13.189 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 10,0 / 23,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 10,5 / 9,0 Θα τύχει όμως σε κανα μήνα να έχω πάλι κάθε 3 και λίγο αποσυνδέσεις ίσα για να μου σπάσει τα νεύρα και μετά από 2-3 μέρες να επανέλθει. Τώρα αν το κάνουν επίτηδες από μέσα στον ΟΤΕ δεν ξέρω.... Μαρέσει που με πήραν τηλ να μου πουλήσουν conn-x TV! Εδώ με 20mbit σε άλλους και έχουν παγώματα εικόνας.... δεν νομιζω οτι κανουν κατι επιτηδες .τωρα γιατι γινεται αυτο δυσκολο να το βρεις και ακομα πιο δυσκολο να αναπαραγεις το προβλημα.να σου αλλαξουν ζευγαρι δεν το κανουν
tarantules Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Το SNR μου είναι οριακό ή μου έλεγε παπάτζες ο τεχνικός?
Chrisxxx Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Στα 9 dB οριζει ο ΟΤΕ το οριο των αποσυνδεσεων για τις 24αρες. Και με 8 θα μπορουσες να μην εχεις καμια αποσυνδεση ομως..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 και με 6db ή και με λιγότερο, είναι θέμα γραμμής...
johzaf Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Το όριο αποσύνδεσης που δίνει ο ΟΤΕ είναι snr <6db. από εκεί και πέρα βλέπω ότι έχεις καλή ποιότητας γραμμή, οπότε αποκλείεται να είναι η ποιότητα της γραμμής και πολύ περισσότερο να "παίζει" κάποιος μαζί σου μέσα από τον ΟΤΕ. Τα φαινόμενα τυχαίας αποσύνδεσης ενός modem σε μία φαινομενικά καλή γραμμή, συνήθως οφείλονται σε εξωγενής παράγοντες. Παράδειγμα κρουστικοί θόρυβοι που παράγουν συνήθως επαγωγικά φορτία, όπως λαμπτήρες φθορισμού, κινητήρες και οτιδήποτε μπορεί να παράγει μαγνητικό πεδίο. Με λίγα λόγια κοίταξε την ώρα που σου αποσυνδέετε το modem μήπως ανάβει κάποια λάμπα, μέσα στο σπίτι η έξω όπως δημοτικός φωτισμός η αν ανάβει κάποιος κινητήρας όπως κλιματιστικό κ.λ.π.
poulinos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 το 9 ειναι καλο snr.αν ηταν προβλημα της γραμμης θα τοειχες πολλες φορες οχι μια στα χιλια.αρα την απαντηση στην εδωσε ο φιλος απο πανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.