makischa Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Απο προχθες μου αρχισε τις τσιριμονιες, κολλουσαν διαφορα προγραμματα χωρις προφανη λογο. Αν το αφηνα κανενα λεπτο ξεκολλουσε αν κουνουσα το ποντικι και τον "πιεζα" εβγαζε μπλε οθονη. Εψαξα για ιους και ηταν καθαρος. Εκανα checkdisk και βρηκε ενα bad cluster το οποιο διορθωσε και για λιγο ηταν ολα καλα. Απο το βραδυ εχθες ξαναρχισε τα ιδια και σημερα δεν ανοιγε καν. Σταματαει καθως φορτωνει το λειτουργικο, ενω δε με αφηνει να μπω ουτε στο startup repair. Μολις το ξαναδοκιμασα και ανοιγει κανονικα, χωρις καμια καθυστερηση. Ευτυχως προλαβα και εκανα backup ολα μου τα δεδομενα, αλλα τι να ειναι αυτο? Να περιμενω για το click of death? Υπαρχει καμια ιδεα ή κανενα προγραμμα να τρεξω μπας και βρω την αιτια?
filip123go Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δώσε μας χαρακτηριστικά απ το pc σου. Άρχισε να ελέγχεις για ιούς και malware (spybot s&d,malwarebytes, avira free) Έλεγξε την ram (memtest) Τσκεκαρε τις θερμοκρασίες και δώσε μας αποτελέσματα απ τα παραπάνω...
makischa Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση! Καθαρος απο ιους. Οι θερμοκρασιες ειναι πολυ χαμηλες και μαλιστα το κανει χωρις να υπαρχει συνδεση με το τι κανει ο υπολογιστης, συνηθως μου το εκανε κατα τη διαρκεια του browsing χωρις να τρεχει τπτ πισω. Μαλιστα οταν δεν ανοιγε, ηταν αρκετη ωρα κλειστος οποτε η θερμοκρασια ηταν ιδια με του δωματιου. Στο memtest (με default settings) κανενα error. Ο υπολογιστης εχει Core Duo Τ4400, HDD 500Gb Fujitsu MJA2500BH G2 ATA (κατω απο 20% δεσμευμενος χωρος), ATI Mobility Radeon 4500/5100 Series, 3Gb ram, Windows 7 Ultimate 64bit Δεν ξερω εαν βοηθαει αλλα οταν κολλουσε, αναβε το λαμπακι του δισκου αλλα δεν ακουγοταν να διαβαζει/γραφει ουτε και αισθανομουν τις κεφαλες οπως συνηθως οταν δουλευουν. Γμτ ειμαι Κοζανη τωρα και τον ειχα παρει απο το Aldi και δε θελω να τον ξαναστειλω στην Αυστρια και να τον χασω για τοσες μερες, ασε που αν τους ανοιξει κανονικα οπως σε εμενα τωρα θα μου τον στειλουν πισω πακετο μαζι με καμια χρεωση γιατι τους εφαγα τζαμπα το χρονο τους.
filip123go Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Πόσο καιρό τον έχεις...? Για πόσταρε τι σου λέει η μπλε οθόνη.. Και τρέξε ένα checkdisk με το utility του συγκεκριμένου δίσκου,όχι τον windows..
makischa Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Απο τον Δεκεμβριο τον εχω. Η μπλε οθονη ελεγε οτι υπαρχει ενα θεμα με το hardware και να απεγκαταστησω τους νεους drivers εαν εχω μολις εγκαταστησει καποιους (που δεν εχω) ή να τσεκαρω ρυθμισεις του ΒΙΟS (δεν επιασε). Γραφει επισης STOP: 0x00000124 0xFFFFFA8003926038 και κατι αλλα που δε προλαβα να σημειωσω. Ετρεξα το checkdisk του δισκου και στο short test περναει, αλλα στο extended οχι με result: B1A1A2 (τι ειναι αυτο, δεν εχω ιδεα!) Η πλακα ειναι οτι τοση ωρα τωρα λειτουργει κανονικα... Σαν να μην εγινε ποτε τπτ...
filip123go Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Για τσεκαρε και αυτό.. http://gi0.blogspot.com/2010/04/bsod.html Είναι ένας πολύ ωραίος οδηγός που έγραψε ο συμφορουμτιτης Gio.. ---------- Προσθήκη στις 21:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:08 ---------- Λοιπόν, για δες και κάτι ακόμα... Μέσα στο bios δες αν υπάρχει επιλογή 32-Bit_Disk_Access_for_hard_disks η κάτι παρόμοιο... Αν είναι απενεργοποιημένο, ενεργοποίησε το..
makischa Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Σε ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες, αλλα δε μπορεσα να τρεξω το Drive verifier διοτι και παλι δεν ανοιγει ο υπολογιστης. Και δεν πρεπει να ειναι αυτο ετσι κι αλλιως διοτι δε μπαινει ουτε στο startup repair τωρα ή μπαινει και δε το ολοκληρωνει. Αυτο σημαινει οτι ειναι ο δισκος? Υπαρχει καμια πιθανοτητα να διασωθει? ΥΓ Στο BIOS δεν υπαρχει καμια τετοια ή παρομοια επιλογη με αυτη που προτεινες. ΥΓ2 Και τωρα ανοιξε κανονικα! It's driving me crazy! Εσβησα τουλαχιστον τα αποθηκευμενα passwords απο τους browser αμα χρειαστει να τους τον στειλω, κατι ειναι κι αυτο.
filip123go Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Λοιπόν, για δες και κάτι ακόμα...Μέσα στο bios δες αν υπάρχει επιλογή 32-Bit_Disk_Access_for_hard_disks η κάτι παρόμοιο... Αν είναι απενεργοποιημένο, ενεργοποίησε το.. Το έκανες αυτό..?
makischa Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Ναι, ειχα ξεχασει να το γραψω και το προσεθεσα στο υστερογραφο, sorry!
filip123go Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Για ξεκίνα τον με ένα linux live cd και δούλεψε τον έτσι για λίγες ώρες (θα είναι αρκετά σπαστικό αλλά τουλάχιστον θα μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε αν είναι πρόβλημα hardware η software) Επίσης, μήπως λίγο πριν πάει να κολλήσει, "χτυπάει" ο σκληρός...? Το έχεις προσέξει καθόλου...?
makischa Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Πολυ καλη ιδεα αυτη με το livecd, αλλα ειμαι με μια σακαρακα τωρα στην οποια το CD-ROM δε παιζει. Θα πρεπει να βρω εναν αλλον ή τουλαχιστον να το βαλω σε ενα usb, θα το δοκιμασω συντομα. Οσο για τον δισκο, δεν κανει κατι παραξενο, απλως ενω ακουγεται να διαβαζει κανονικα ξαφνικα σταματαει να ακουγεται και δεν τον αισθανομαι να κουνιεται αλλα το λαμπακι του παραμενει συνεχως αναμμενο σαν να γραφει/διαβαζει δεδομενα. Μετα ειτε θα ξεκολλησει και θα παιζει κανονικα, ειτε θα περιμενω ωρες στην ιδια κατασταση.
filip123go Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Κοζάνη δε είπες ότι είσαι...?? Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω εγώ ένα..!
makischa Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Εδω εισαι κι εσυ?! Οχι, δε χρειαζεται ηδη κατεβαζω το usb installer και την ubuntu να δοκιμασω αυτο που μου ειπες, αλλα αυτο που σκεφτηκα ειναι οτι αν το προβλημα ειναι στο δισκο αφου θα τρεχω το λειτουργικο απο το usb και ο δισκος θα λειτουργει ελαχιστα ισως να μη φανει το προβλημα καθολου... αλλα αξιζει η προσπαθεια. Δεν εχω ξαναπαιξει με linux και θα πρεπει να δω κιολας τι γινεται με αυτο, αλλα νομιζω οτι θα τα καταφερω. Σε ευχαριστω παντως παρα πολυ για τη βοηθεια!!! ---------- Προσθήκη στις 07:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:25 ---------- Το πρωτο μου μηνυμα απο linux ever! Ωραια ειναι! Φαινεται να παιζει κανονικα ο υπολογιστης αλλα δεν χρησιμοποιει καθολου σχεδον τον σκληρο... ειναι ολο σβηστο το λαμπακι του. Υπαρχει κανενα τεστ απο δω που μπορω να τρεξω? οπως καταλαβαινεις ειμαι εντελως ασχετος απο το λειτουργικο αυτο... με το ζορι βρηκα πως να εγκαταστησω το ελληνικο πληκτρολογιο και ο μονος τροπος που μπορω να αλλαξω τη γλωσσα ειναι με κλικ πανω δεξια, δεν ξερω απο το πληκτρολογιο γιατι το alt+shift δε λειτουργει! ---------- Προσθήκη στις 07:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:41 ---------- Λοιπον βρηκα και το δισκ υτιλιτυ και λεει: Current pending sector count Number of sectors waiting to be remapped και ειναι ολο αυτο με κοκκινο... Δινει normalized + worse 67, value 34 sectors. I am running now the smart self-test hopping it will find and correct the errors found although I don't really know what they mean! ---------- Προσθήκη στις 08:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:50 ---------- Βρηκα αυτη την εντολη sudo fsck -pcfv /dev/sda βρηκα το τερμιναλ, τη βαζω και μου λεει οτι δε μπορει να το κανει γιατι κανω κατι λαθος. Προφανως πρεπει να αντικαταστησω με κατι αλλο το /sda αλλα δεν ξερω με τι.... Το smart check δε προχωραει με τπτ, ειναι κολλημενο τοση ωρα. Ουτε το γρηγορο, ουτε το extended.
filip123go Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Με πιάνεις αδιάβαστο... Είμαι λιγάκι (εως πολύ) noob στα linux.. Πέρνα μια βόλτα απ το linux section του forum, να σου απαντήσουν οι ειδικοί..!!!
makischa Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Thanks again! Ρωτησα εκει μπας και ξερει κανεις να με βοηθησει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.