Προς το περιεχόμενο

Πως μπορω να εχω 2 διαφορετικες συνδεσεις ταυτοχρονα;

KilliK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια χρειαζομια μια βοηθεια σε κατι.

Εχω 2 ξεχωριστες διαφορετικες ιντερνετικες συνδεσεις με τα δικα τους login κτλ.

Η μια εινια μια τυπικη wired dsl συνδεση απο Wind μεσω ethernet network adapter,η αλλη ειναι μια Cosmote wifi συνδεση μεσω usb stick.

Πως μπορω να κανω τα WIN7U να χρησιμοποιοησουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και τις 2 συνδεσεις,ωστε να χρησιμοποιω ολο το συνολικο bandwidth οταν κατεβαζω κατι απο το νετ;

Το λεω αυτο διοτι τωρα που δοκιμαζα,αν βαλω το usbstick και κανω login με το wifi,τα Win σταματανε αυτοματα τελειως την wired συνδεση που χρησιμοποιω και χρησιμοποιουν την wifi.Δεν με αφηνουν να εχω και τις 2 συνδεσεις ταυτοχρονα.

Λιγο που γκουγκλαρα,διαβασα μια λυση να βαλω την ιδια metric ρυθμιση και στους 2 ανταπτορες.το εκανα αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.

Την wired συνδεση την εχω ρυθμισει με το δικο της IP,gateway IP,subnet και ολα τα τυπικα.Την wifi συνδεση την εχω σε αυτοματη αποκτηση ΙP κτλ.

Καμια ιδεα πως μπορω να λυσω αυτο το προβλημα; :mad:

Δημοσ.

Απ'οσο γνωριζω δεν μπορεις. Καθε φορα ο υπολογιστης σου θα χρησιμοποιει τη μια απο τις 2 συνδεσεις σου για να δει εξω.

Δημοσ.

Κοίτα, βασικά γίνεται, αλλά χρειάζεται χρήμα και χρόνος για μελέτη. Επίσης, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ακριβώς αυτό που θες.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι όταν ο υπολογιστής σου συνδέεται με έναν άλλο υπολογιστή για το κατέβασμα πχ ενός μεγάλου αρχείου, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει μια και μόνο μία σύνδεση προς αυτό τον υπολογιστή, ανεξάρτητα από το αν αν εσύ έχεις καταφέρει να έχει ενεργές ταυτόχρονα 2 ή περισσότερες συνδέσεις. Δεν μπορείς δηλαδή να έχεις ενεργές 2 24ρες DSL ταυτόχρονα και το αρχείο που κατεβάζεις να έρχεται με την ταχύτητα που θα ερχόταν αν είχες για 48ρα γραμμή. Κοινώς, δεν μπορείς να συνδυάσεις το bandwidth για τέτοιου είδους μονοκόματα downloads. Από την άλλη βέβαια, αυτό που είναι εφικτό, είναι ότι με πολλές ενεργές συνδέσεις ταυτόχρονα, μπορείς να έχεις πολλά διαφορετικά downloads ταυτόχρονα, κάθε ένα εκ των οποίων θα χρησιμοποιεί και διαφορετική γραμμή, έτσι ώστε συνολικά να έχεις την μέγιστη δυνατή απόδοση ταχύτητας/ bandwidth. Αυτό ισχύει ακόμα και για αρχεία που κατεβάζεις τα οποία δεν είναι ενιαία, αλλά ξεχωριστά downloads. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αυτό που ζητάς γίνεται, αλλά όχι ακριβώς όπως το θες.

Τώρα, για να το στήσεις: Δεν υπάρχουν έτοιμες "καταναλωτικές" λύσεις γιατί πολύ απλά τέτοιες υλοποιήσεις δεν αφορούν τον καταναλωτή που με μια απλή 24ρα DSL κάνει την δουλειά του, αλλά κυρίως επιχειρήσεις με servers που έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας και τεράστιο traffic, όποτε αναγκαστικά χρειάζονται πολλαπλές γραμμές για να μοιράσουν τον φόρτο εργασίας και να κατανείμουν αποδοτικά το συνολικό διαθέσιμο bandwidth. Το απαραίτητο hardware για να κάνεις μια τέτοια υλοποίηση, είναι ένα load balancing router, το οποίο προφανώς είναι αρκετά πιο ακριβό από τα απλά router που έχει ο καθένας σπίτι του. Και φυσικά πέρα από το router, χρειάζεται και η απαραίτητη γνώση για το σετάρισμα του ώστε να ρυθμίζει το συνολικό διαθέσιμο bandwidth των γραμμών που έχεις βάλει πάνω του....

Καλή τύχη αν το επιχειρήσεις, αλλά ειλικρινά δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο θα άξιζε να κάνεις κάτι τέτοιο, απλά και μόνο επειδή έχεις διαθέσιμη μια δεύτερη σύνδεση. Το κόστος σε χρήμα και χρόνο είναι μεγάλο, και το αποτέλεσμα όχι ακριβώς αυτό που θα ήθελες...

*Ειδικά για την περίπτωση σου, επειδή η δεύτερη σύνδεση που διαθέτεις είναι ασύρματη Cosmote, το τελικό αποτέλεσμα (αν το επιχειρήσεις και το πετύχεις) θα είναι πρακτικά αμελητέο, ακριβώς επειδή η διαφορά ανάμεσα στην ασύρματη Cosmote και στην σταθερή DSL είναι χαώδης. Δεν αξίζει να δώσεις μερικές εκατοντάδες ευρώ για ειδικό router μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσεις το bandwidth της ασύρματης Cosmote. Επιπλέον, δεν υπάρχει τρόπος να το καταφέρεις χωρίς να αγοράσεις load balancing router, εκτός κι αν αποφασίσεις να ξεφορτωθείς τα Windows 7 που έχεις και να φορέσεις στο μηχανάκι κάποια διανομή Linux για server, την οποία βέβαια θα την τρελάνεις στην παραμετροποίηση για να κάνει τη δουλειά που θες. Σε αυτή την περίπτωση go ahead, θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Αρκεί βέβαια να κατέχεις από Linux, γραμμή εντολών και τα λοιπά... Αν δεν κατέχεις μην ανησυχείς, με μερικές δεκάδες βιβλία και αρκετές χιλιάδες εργατοώρες ανάγνωσης και πρακτικής εξάσκησης θα τα καταφέρεις...

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει αναλυθεί και σε άλλα post.

Συνένωση γραμμών από διαφορετικό πάροχο μπορεί να γίνει αλλά μιλάμε για load balancing πολλών ταυτόχρονων connections. Δλδ τα torrents θα έχουν βελτίωση αλλά πχ το online gaming όχι.

Ο πιό σίγουρος και απλός τρόπος είναι μέσω router όπου κάνει αυτή τη λειτουργία. Εσύ που θες 3G και ADSL θες κάτι τέτοιο:

http://www.draytek.co.uk/products/vigor2820.html

Τώρα χωρίς να χρησιμοποιήσεις router και μάλιστα με windows λειτουργικό δε ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι καλό. Κάπου είχα διαβάσει ότι γίνεται σε XP αλλάζοντας κάποιες παραμέτρους registry αλλά δε ξέρω αν ισχύει και στα 7.

Οι τιμές για τα router load balancers έχουν πέσει αρκετά. Το vigor που λέω έχει περίπου 200€.

Τώρα για το αν αξίζει η όχι συμφωνώ και εγώ με τον απο πάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...