Προς το περιεχόμενο

Πόσο να χρεώσω μια custom made database application

Errik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε ξέρω τί βαθμό δυσκολίας έχει το RE που θα κάνεις, αλλά επειδή είναι special φάση όπως το περιγράφεις, υπολόγισε τον κόπο σου (πόσο χρόνο θα σου πάρει; ) αλλά ΚΑΙ το γεγονός πως είναι κάτι special και βάρα λίγο, δεν είναι καθόλου ντροπή. Εδώ ένα site φτιάχνει ο άλλος μέσα σε λίγες ημέρες που είναι απλή κωδικοποίηση κειμένου για 15χρονα και παίρνει 500-1000, πόσο μάλλον κάτι τέτοιο. Μη διστάζεις (φυσικά υπολόγισε και με ποιούς έχεις να κάνεις και το ΓΙΑΤΙ επέλεξαν εσένα να το κάνεις, μερικές φορές επιλέγουν κάποιους "μη φανταχτερούς" επειδή δε διαθέτουν μεγάλο budget, οπότε ίσως σου αρνηθούν μέτα αν το σηκώσεις πολύ).

Δημοσ.

Η εταιρεία είναι αρκετά μεγάλη, απλά επειδή δραστηριοποιείται πάνω σε θέμα πανελώς άσχετο με υπολογιστές, και το τελικό αποτέλεσμα της δουλείας δεν φαίνεται κάτι πολύ περίπλοκο, άσχετα αν είναι δύσκολο, λόγω reverse engineering να γίνει, διστάζω λίγο να ζητήσω πολλά, γιατί μπορεί να φανεί παράλογο. Θεωρώ δηλαδή οτι δύσκολα θα εκτιμηθεί η δυσκολία αυτή, από ανθρώπους που έχουν βασικές χρηστικές γνώσεις υπολογιστή.

Δημοσ.

Υπθέτω όμως μπορούν να καταλάβουν, αν τους το εξηγήσεις, πως όταν ζητάς από κάποιον να κάνει τροποποιήσεις σε ένα ήδη υπάρχον λογισμικό χωρίς να έχει πηγαίο είναι εξεζητημένη κατάσταση. Γι αυτό και ο πηγαίος κοστίζει κατιτίς. Υποθέτω αυτοί δεν αγόρασαν τον πηγαίο από τον προηγούμενο και τώρα θέλουν και τη πίτα και το σκύλο.

Ή που θα κάνεις κατανοητό (αν δεν έκανες ήδη) πως αυτό που ζητάνε δεν είναι κάτι απλό/συνηθισμένο τεχνικά και θα κοστολογήσεις σωστά αυτό που θα κάνεις, ή που θα ανεχτείς να το κάνεις έτσι απλά όπως έχει, επειδή αυτοί πουλάνε ήδη μπάνιου (λέμε τώρα). Είναι δική σου επιλογή, αναλόγως πώς το βλέπεις και τί ανάγκη έχεις από τη δουλειά. :-)

Υ.Γ. Πάντως αν αυτό που θα φτιάξεις θα είναι εργαλείο γι αυτούς, τότε 500 μου φαίνονται λίγο αστείο ποσό, ακόμα κι αν σου πάρει μία εβδομάδα να τελειώσεις.

Δημοσ.
Στην Ελλαδα ειμαστε φιλε μου, δες το μουτσουνι του πελατη και αναλογα βγαλε το ποσο. Αν μπορεις να το πουλησεις 2000ευρω..πουλα το, γιατι οχι :-). Φυσικα αν θες μια γενικη εικονα για την πραγματικη αξια του project σου, μπες εδω και ψαξε κατι αναλογο.

Οπ.Δε το ηξερα αυτο.Τι λεει σε σχεση με oodesk, elance?

Δημοσ.
Η εταιρεία είναι αρκετά μεγάλη, απλά επειδή δραστηριοποιείται πάνω σε θέμα πανελώς άσχετο με υπολογιστές, και το τελικό αποτέλεσμα της δουλείας δεν φαίνεται κάτι πολύ περίπλοκο, άσχετα αν είναι δύσκολο, λόγω reverse engineering να γίνει, διστάζω λίγο να ζητήσω πολλά, γιατί μπορεί να φανεί παράλογο. Θεωρώ δηλαδή οτι δύσκολα θα εκτιμηθεί η δυσκολία αυτή, από ανθρώπους που έχουν βασικές χρηστικές γνώσεις υπολογιστή.

Και ο μονος τρόπος να το καταλάβουν είναι να πονέσει η τσέπη τους. Μπορείς να δικαιολογήσεις τον κόπο σου όσο θέλεις σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τον κόπο που απαιτήτε το μόνο που θα ακούσουν είναι ανυπόστατες δικαιολογίες για τον φουσκομένο λογαριασμό που τους έδωσες. Ότι και να πεις δεν μετράει το θέμα είναι εσύ τι θέλεις να δουλέψεις για λίγα εως τιποτα ή να χάσεις το project και να ψάξεις κάτι αλλο.

Δημοσ.

Το χω κλείσει το project, με ένα γενικό περιπλανώμενο πνεύμα λογικής τιμής, οπότε είναι δίκοπο μαχαίρι. Το έχω ολοκληρώσει και σε μεγάλο βαθμό. Για αυτό ψάχνω μια λογική τιμή, γιατί είναι και γνωστός ο άνθρωπος και θέλω να επενδύσω και σε μελλοντική συνεργασία και όχι "αρπαχτή". Απο εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τις τιμές της αγοράς, για αυτό ρωτάω. Το πιο πιθανό είναι να υπάρξει κάποια διαπραγματευση, απλά δεν θέλω να είμαι παράλογος ούτε προς τα κάτω ούτε προς τα πάνω. Δεν θέλω, αν δει καποιος που ξέρει, να του πεί ούτε "σε έγδαρε" ούτε "καλά, που είναι αυτός ο τύπος, να τον δείρω γιατί χαλάει την πιάτσα" (το χαλάει την πιάτσα, είναι έκφραση που μου προκαλέι εμετό να την βλέπω, πόσο μάλλον να την γράφω, αλλά περιγράφει το πνεύμα και για αυτό την χρησιμοποιώ.)

Δημοσ.

Δεν εχω καταλαβει την εκταση του προτζεκτ ωστε να μπορω να κανω μια σοαβρη εκτιμηση αλλα μια πιθανη ροη σκεψης θα ηταν η εξης: αν σου πηρε λχ 2 βδομαδες να το κανεις / εισαι νεωπας στη "πιατσα" όπως λες / ομως εκανες καλη-καλουτσικη δουλεια / ειναι μεγαλη εταιρια αλλα ειναι γνωστος και αν μεινουν ευχαριστημενοι θα ξανασυνεργαστειτε ----> ζητα ενα 500αρι (και καλα προσγειωμενος και εργατικος νεος με μελλον).

Αν δε περιμενεις πολλα απο αυτους μετα τη συνεργασια, ζητα ενα 1000αρι και ας γκρινιαξουν, που αν το εργαλειο σου ειναι καλο δε θα το κανουν, θα σου δωσουν, μπορει και παραπανω, αρκει να κανει τη δουλεια τους.

Δημοσ.

Η φράση "χαλάει τη πιάτσα" δεν ακούγεται όμορφη άλλα η αλήθεια είναι οτι η αγορά όντως χαλάει οταν δίνονται εξευτελιστικές τιμές (σε websites, εφαρμογές κτλ).

Απο κεί και πέρα.. βασικό ρόλο στο καθορισμό της τιμής που θες παίζει το αν έχεις τέβε και λοιπά λειτουργικά έξοδα (εταιρίας).

Υπολόγισε γύρω στα 8-10 ευρώ την ώρα και απο κεί και πέρα αν έχεις τα παραπάνω έξοδα υπολόγισε ενα +33%.

Εαν πρόκειται να τους δώσεις τον κώδικα, πρέπει να κοστολογήσεις την αξία του αλλιώς.

Μπορείς να κρατήσεις λίγο χαμηλότερη την τιμή και να προβλέψεις ενα συμβόλαιο συντήρησης για ένα έτος.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση μη χρεώσεις κάτω απο 500ευρώ μόνο και μόνο για το reverse engineering που έκανες.

Το θέμα είναι πόσο επίγνωση έχουν για το γεγονός οτι αυτό είναι ενα εργαλείο για την εταιρία τους που τους αποφέρει λεφτά, όπως είναι τα μηχανήματα της παραγωγής ή τα αυτοκίνητα μεταφοράς κτλ που για αυτά θα δίναν αβλεπή οτι τους ζητούσαν..

Επειδή δεν είναι κάτι χειροπιαστό μερικοί δυσκολεύονται να το καταλάβουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...