mesoxwra25 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 κατεβαζω ελληνικους υποτιτλους και παιζουν αλαπμουρνεζικα σε πολλα προγραματα... τι γινεται?? ξερει κανεις??
micos000 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Εμείς ξέρουμε. Εσύ όμως δεν μας λες τι λειτουργικό έχεις για να σου πούμε. Μια γενική κατεύθυνση είναι να ορίσεις στις τοπικές ρυθμίσεις στον πίνακα ελέγχου τα Ελληνικά στην επιλογή για Μη Unicode προγράμματα (google it για το λειτουργικό σου για να δεις πως γίνεται)
damoclesword Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Γενικά όπου σου βγάζει αλαμπουρνέζικα, είτε στα Windows είτε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο, ψάχνε στις επιλογές να βρίσκεις character encoding και άλλαζέ το από εκεί σε Ελληνικά. ΥΓ Ορισμένες γραμματοσειρές δεν έχουν καν ελληνικούς χαρακτήρες, οπότε αν έχεις και επιλογή γραμματοσειράς κοίτα να βάζεις Times New Roman, Arial, Calibri, Garamond ή Tahoma. Αυτές(κι άλλες είναι σαφώς αλλά οι συγκεκριμένες...) στάνταρ υποστηρίζουν ελληνικούς χαρακτήρες.
mesoxwra25 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 οκ!!!:-):lol::-D:-D:shock::whistle::whistle:
Shik4m4ru Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Εχω και εγω το ιδιο προβλημα. Βασικα εκανα αυτο που ειπες φιλε micos000 αλλα δεν αλλαξε τιποτα. Εχω windows xp , και το παιζω με vlc. αλλα παλι αλαμπουρνεζικα βγαζει.
micos000 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Εχω και εγω το ιδιο προβλημα. Βασικα εκανα αυτο που ειπες φιλε micos000 αλλα δεν αλλαξε τιποτα. Εχω windows xp , και το παιζω με vlc. αλλα παλι αλαμπουρνεζικα βγαζει. Στα xp είναι στο Πίνακα ελέγχου->Τοπικές ρυθμίσεις->καρτέλα Για προχωρημένους-. Στην επιλογή γλώσσα για Μη Unicode προγράμματα πρέπει να βάλεις Ελληνική. Επιπλέον το VLC έχει δικιά του επιλογή για κωδικοποίηση. Μενού Tools->Preferences στο τμήμα Subtitles μπορείς να αλλάξεις το Default encoding σε UTF-8 ή Greek 8859-7 ή Greek Windows 1253. Ίσως χρειαστεί να κλείσεις και να ξανανοίξεις το vlc για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.