atonioz Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα σε όλους, Δεν ήξερα αν πρέπει να ανοίξω εδώ το θέμα... αλλά αφού θέλω να αναφερθώ και σε συγκεκριμένο πρόγραμμα... Κάποιος συγγενής μου αγόρασε πριν κάμποσο καιρό ένα πρόγραμμα (ERP!?) SoftOne το όνομα του. Η απορία μου είναι η εξής, το κατάστημα έχει πάρα πολλά προιόντα(mini supermarket) θα πρέπει να περαστούν τα αντικείμενα ένα - ένα στο πρόγραμμα ή υπάρχει κάποιος που μπορεί να μου δώσει όλα τα barcodes των προιόντων σε ένα excel και να τα περάσω εγώ καρφωτά στην βάση με sql ? Έπειτα φαντάζομαι θα πρέπει να περνάω μόνο τις τιμές και τα νέα προιόντα εφόσον θα υπάρχουν! Ρωτάω πρώτα εδώ πριν αρχίσω και παίρνω τηλέφωνα σε softone και λοιπούς εμπλεκόμενους για να μπω λίγο στο κλίμα Ευχαριστώ
taazz Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 αν θυμάμαι καλά το softone βασίζεται σε MSSQL server οπότε είναι δυνατόν να φτιάξεις sql για εισαγωγή προιόντων. Το θέμα είναι ότι 1) στα barcode δεν περιγράφεται το προϊόν αλλά είναι μόνο ένας κωδικός τιποτα παραπάνω 2) αφού κάποιος θα κάνει την δουλεια να σου περάσει στο excel τα προϊόντα με τα barcode γιατί δεν τα παιρνάει κατευθείαν στο πρόγραμμα?
uniplan Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 1. Το Softone είναι ERP 2. Λειτουργεί και με Oracle και με SQL 3. Μπορεί να κάνει import & αρχεία ascii ή Excel 4. Έχω βάση ειδών, (κωδικοί, περιγραφές, barcode και διάφορα άλλα στοιχεία) αλλά απαιτεί κόπο για να τα βγάλω απο την Oracle για να μπουν, είτε κατευθείαν στην άλλη υπάρχουσα βάση ή και σε XL 5. έχετε κάνει μια καλή αγορά! Με ενημερώνετε.
atonioz Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 αν θυμάμαι καλά το softone βασίζεται σε MSSQL server οπότε είναι δυνατόν να φτιάξεις sql για εισαγωγή προιόντων. Το θέμα είναι ότι 1) στα barcode δεν περιγράφεται το προϊόν αλλά είναι μόνο ένας κωδικός τιποτα παραπάνω 2) αφού κάποιος θα κάνει την δουλεια να σου περάσει στο excel τα προϊόντα με τα barcode γιατί δεν τα παιρνάει κατευθείαν στο πρόγραμμα? Όντως το συγκεκριμένο έχει MSSQL server δεν είναι το πρόβλημα μου εκεί. 1) δεν είναι υποχρεωμενή μια εταιρεία να μου δίνει σε ένα excel τα προιόντα που μου πουλάει μαζί με barcode κλπ. ? 2) το θέμα είναι να μην περάσω ένα ένα τα προιόντα αλλά όλα μαζί, είτε εγώ είτε κάποιος άλλος Δηλ. για να καταλάβω τα supermarket δεν έχουν κάποιο αυτοματοποιημένο μηχανισμό ? ---------- Προσθήκη στις 19:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:37 ---------- 1. Το Softone είναι ERP2. Λειτουργεί και με Oracle και με SQL 3. Μπορεί να κάνει import & αρχεία ascii ή Excel 4. Έχω βάση ειδών, (κωδικοί, περιγραφές, barcode και διάφορα άλλα στοιχεία) αλλά απαιτεί κόπο για να τα βγάλω απο την Oracle για να μπουν, είτε κατευθείαν στην άλλη υπάρχουσα βάση ή και σε XL 5. έχετε κάνει μια καλή αγορά! Με ενημερώνετε. 1. οκ 2. οκ 3. οκ 4. πως την έκανες αυτήν την βάση βάζοντας ένα ένα τα προιόντα ή κάπως αλλιώς ? 5. Η soft one/ή ο εμπορικός αντιπρόσωπος δεν θα έπρεπε κατά την αγορά να γεμίσει την βάση με τα προιόντα του καταστήματος ? Τουλάχιστον στην δική μου εταιρεία - που εμπορέυεται λογισμικό HRM - η αρχική εισαγωγή των δεδομένων θεωρείται τουλάχιστον δεδομένη
isay Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 ...1) δεν είναι υποχρεωμενή μια εταιρεία να μου δίνει σε ένα excel τα προιόντα που μου πουλάει μαζί με barcode κλπ. ? Υποχρεωμένη σε καμία περίπτωση. Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας είναι άλλο θέμα. Επίσης πως διασφαλίζεις περιπτώσεις αλληλοκαλύψεων, λαθών, κλπ. Η εταιρεία σου πουλά το μηχανισμό εισαγωγής και διαχείρισης των δεδομένων, αλλιώς θα σου πουλούσε τους κωδικούς ή/και υπηρεσίες. Τα μεγάλα supermarket έχουν άτομα που κάνουν αυτή τη δουλειά, όπως επίσης πολύ δουλειά γίνεται απο τα κεντρικά. Μην συγκρίνεις με mini market ...2) το θέμα είναι να μην περάσω ένα ένα τα προιόντα αλλά όλα μαζί, είτε εγώ είτε κάποιος άλλος Δωρεάν δε νομίζω να βρεις. Επίσης πως είσαι σίγουρος ότι και να βρεις κάτι, θα καλύπτει όλους τους κωδικούς σου και επίσης πως εξασφαλίζεις οτι εχεις σωστές τιμές. ...5. Η soft one/ή ο εμπορικός αντιπρόσωπος δεν θα έπρεπε κατά την αγορά να γεμίσει την βάση με τα προιόντα του καταστήματος ? Τουλάχιστον στην δική μου εταιρεία - που εμπορέυεται λογισμικό HRM - η αρχική εισαγωγή των δεδομένων θεωρείται τουλάχιστον δεδομένη Μιλας για διαφορετικές αγορές και επίπεδα ανταγωνισμού. Αν η softone ζητούσε άλλα δυο χιλιάρικα για την εισαγωγή των αρχικών κωδικών, θα αγόραζε ο συγγενής σου αυτό το πρόγραμμα; Δε νομίζω. Θα σου πρότεινα, να πεις στον συγγενή σου ότι πρέπει να περάσει τους κωδικούς αυτός ή να πληρώσει κάποιον να το κάνει. Ως φοιτητής έκανα δουλειές data entry. Είμαι σίγουρος ότι με λίγο μαύρο χρήμα θα βρει ενα-δυο άτομα να περάσουν τους κωδικούς
uniplan Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 την βάση την έχω σε oracle και θέλει κάποια δουλειά. Import μπορείς να κάνεις απο excel? Δοκίμασε να βάλεις 5 εικονικά είδη με barcode. Υπάρχουν και οι εναλλακτικοί κωδικοί για πολλαπλά barcode στο ίδιο είδος. - σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένη η εταιρία να σου περάσει data. Στην περίπτωση του γραφείου προσωπικού που αναφέρεις, ήταν σίγουρα άλλο έργο. Το λέω γιατί είχα πάρει και εγώ ανάλογη δουλειά στο παρελθόν. - τέλος η συντήρηση του νέου αρχείου ειδών, θα είναι πλέον στην ευθύνη του γνωστού σου.
_Anonymous_ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Φιλε πρεπει να εχεις καποιον να σου γραφει barcodes με zebra και θα τα περνας αυτοματα με barcode laser μηχανημα. Τυποποιημενο ειναι. Αυτοι που στο στησανε θα ξερουν να στο φτιαξουν
atonioz Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 την βάση την έχω σε oracle και θέλει κάποια δουλειά. Import μπορείς να κάνεις απο excel? Δοκίμασε να βάλεις 5 εικονικά είδη με barcode. Υπάρχουν και οι εναλλακτικοί κωδικοί για πολλαπλά barcode στο ίδιο είδος. - σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένη η εταιρία να σου περάσει data. Στην περίπτωση του γραφείου προσωπικού που αναφέρεις, ήταν σίγουρα άλλο έργο. Το λέω γιατί είχα πάρει και εγώ ανάλογη δουλειά στο παρελθόν. - τέλος η συντήρηση του νέου αρχείου ειδών, θα είναι πλέον στην ευθύνη του γνωστού σου. μπορώ να κάνω import από excel γι αυτό κ ρώτησα αν μπορώ να ζητήσω ή να βρώ κάπου μία λίστα με προϊόντα σε excel για να έκανα μόνος μου ένα import στον SQL. Απλά μου φάνηκε περιέργο ο τρόπος που λειτουργούν εταιρείες όταν ένα απο τα πιο επίπονα κομμάτια είναι το Data Entry.Γιατί χωρίς data τι να τα κάνεις τα τιμολόγια , το stock , τις ανατιμήσεις κ.ο.κ Όσο για το φίλο που ανέφερε για το ZEBRA, δεν θέλω να βγάλω νέα barcodes ούτε να εκτυπώσω υπάρχουσα, το έχω ξανάκανει το συγκεκριμένο με ZEBRA κλπ... η διαφορά με τώρα είναι ότι θέλω να γεμίσω την βάση με ήδη υπάρχοντα barcodes.
digekas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Αν εσύ την είχες αγοράσει ή πληρώσει (έστω και μαύρα) για να δημιουργηθεί η βάση, θα την έδινες σε όποιον την χρειαζόταν; Από την άλλη είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορούν (είτε νόμιμα, είτε παράνομα) οπότε όλο και κάποιος μπορεί να στην στείλει, αφού και άλλοι θα έχουν βρεθεί στην θέση σου και κάπως θα έκαναν την δουλειά τους.
_Anonymous_ Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Εννοειτε οτι μπορεις να εχεις import apo excell. Με τον SQL γινετε αυτο αλλα δε θυμαμε την εντολη απο εξω. Μια γραμμη ειναι παντως. Αν ψαχτεις μεσω του SQL στο google θα το βρεις σχετικα ευκολα.
atonioz Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Εννοειτε οτι μπορεις να εχεις import apo excell. Με τον SQL γινετε αυτο αλλα δε θυμαμε την εντολη απο εξω. Μια γραμμη ειναι παντως. Αν ψαχτεις μεσω του SQL στο google θα το βρεις σχετικα ευκολα. Δεν έχω πρόβλημα με το import ξέρω καλη SQL. Το πρόβλημα είναι να έβρισκα απο κάπου δεδομένα. Βρήκα κάποια από ένα supermarket οπότε θα δούμε πως θα κυλήσει.
uniplan Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Το "έγκριτο" είναι να κάνεις import μέσω του μηχανισμού του Softone ή γράφοντας το αντίστοιχο script, για να έχεις και όλα τα validations που κάνει το ERP.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.