Προς το περιεχόμενο

Κλασικη κιθαρα αρχαριος

naupaktos84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατ αρχήν θα ηθελα να σας πω οτι ειμαι 26 χρονων και θα ηθελα να ξεκινήσω να μαθω να παιζω κιθαρα δηλαδη για να μην παρεξηγηθώ θελω απλα να παιζω κομματια δεν θελω να μαθω μουσικη. Αν αργοτερα βρω τον χρονο και το χρημα μπορει να ασχοληθω.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι μια κιθαρα για να κανω αυτο που σας ειπα ακουστικη ομως με ποσα χρηματα θα μπορουσα να βρω? Και επισης αν ξερετε καποιο site που να διχνει μαθηματα για αρχαριους. :fear:

Δημοσ.

φίλε άλλο κλασσική άλλο ακουστική.. επειδή μάλλον ακουστική θέλεις, υπάρχουν αρκετές φτηνές λύσεις.. δεν χρειάζεται να πάρεις την καλύτερη κιθάρα για να μάθεις.. σιγουρέψου οτι το έχεις πάρει απόφαση οτι ΘΕΛΕΙΣ να μάθεις πριν το κάνεις... αν και θα το δείς και στην πορεία.. εγώ μέσα σε 1,5 χρόνο (ίσως και λίγο παραπάνω) είχα δώσει και περάσει εξετάσεις για πρώτη μέση (στην κλασσική) .. σε ωδείο όμως. και μετά τα παράτησα γιατι η κλασσική ήθελε νύχια και λόγω δουλειάς δεν μπορούσα να τα αφήσω και γενικά δεν μπορούσα να αφιερώσω όσο χρόνο έπρεπε...

Τώρα στα 26 μου και εγώ θα προτιμούσα να μάθω μόνος μου... να μαθαίνω κομμάτια που μου αρέσουν και όχι επειδή πρέπει να τα παίξω σε 2 μέρες στον δάσκαλο.. αλλα αυτά είναι στον καθένα μέσα του :)

Δημοσ.

Ναι σορυ ακουστικη ηθελα να πω. Ακριβως οπως τα λες ειναι θα ηθελα να μαθαινω να παιζω κομματακια που μου αρεσουν. εχω δει μια stagg ακουστικη στα 85 ευρω και λεω να κανω την αγορα. Εχει κανεις γνωμη για τισς stagg κιθαρες? κανει για να μαθει κανεις?

Ευχαριστω!

Δημοσ.
θελω απλα να παιζω κομματια δεν θελω να μαθω μουσικη.

Αχ, όταν διαβάζω τέτοιες ατάκες...

Πώς νομίζετε μερικοί ότι θα μάθετε να παίζετε κομμάτια χωρίς να μάθετε μουσική; Σας καταλαβαίνω, όμως, γιατί στην Ελλάδα έχουμε το χειρότερο σύστημα εκμάθησης θεωρίας (που διατηρούμε εδώ και 70+ χρόνια) και έχουμε αποκτήσει εντελώς λανθασμένη αίσθηση.

Πληροφοριακά, είναι πιο εύκολο να μάθεις μουσική και ταυτόχρονα να μάθεις να παίζεις κομμάτια, παρά να μάθεις κατ' ευθείαν κομμάτια. Θα γλιτώσεις χρόνο. Αν πας κατευθείαν στα κομμάτια, είναι πιθανό να απογοητευτείς γρήγορα.

Εκτός αν χορεύεις και έχεις επαφή με το ρυθμό και το σώμα σου.

Όσο για μαθήματα, ακόμη και στο Youtube θα βρεις πολλά νομίζω.

Δημοσ.

θα με συγχωρέσεις γιατι καταλαβαίνω οτι όσον αφορά το κομμάτι της μουσικής (θεωρία όργανα κτλπ) το κατέχεις πολύ περισσότερο απο εμένα, όμως ξέρω πολύ κόσμο που απλά μπορεί να παίξει 10-20-30 κομμάτια και να περάσει καλά με την παρέα του και δεν ξέρει ντιπ απο θεωρία.. ίσως ο naupaktos84 να ενδιαφέρεται περισσότερο για κάτι τέτοιο.. και είμαι σίγουρος οτι αν τελικά του αρέσει όσο πιστεύει οτι του αρέσει θα μάθει και θεωρία και πολλά ακόμα... γιατι πολύς κόσμος ξεκινάει με σωστά βήματα (θεωρίες,σολφεζ κτλπ) αλλα βαριέται γιατι δεν κάνει αυτό που του αρέσει...

μουσικό αυτί και ρυθμό μπορεί να έχει κάποιος και χωρίς να έχει κάνει μαθήματα αρκει να του αρέσει πολύ η μουσική/τραγούδι..

Δημοσ.

Και σε γενικές γραμμές μιλάμε για κιθάρα. Πόσοι και πόσοι μαθαίνουν να παίζουν μερικά ακόρντα στην κιθάρα "για την παρέα" χωρίς να ξέρουν να διαβάζουν μουσική. Είναι όργανο που το σηκώνει αυτό.

Δημοσ.

Άλλο η θεωρία, άλλο η μουσική, άλλο τα μαθήματα, άλλο η ανάγνωση παρτιτούρας.

Βασικά ρυθμούς είναι πιο εύκολο να μάθεις να χτυπάς μαθαίνοντας να τους διαβάζεις. Άσχετα με τις νότες (που εδώ που τα λέμε δεν είναι κανένας τρελός κόπος κι αυτό).

Πράγματι κάποιοι έχουν καλή επαφή με το ρυθμό και χωρίς να διαβάζουν από πουθενά. Αλλά είναι πιο σπάνια περίπτωση. Οι περισσότεροι απογοητεύονται γιατί "ανακαλύπτουν" ότι δεν έχουν εκ φύσεως ρυθμό.

Η δε περίπτωση ανθρώπου που έχει αυτί, είναι ακόμη πιο σπάνια.

Βασικά, οι άνθρωποι που μαθαίνουν να παίζουν μουσική χωρίς να ξέρουν θεωρία, στην πραγματικότητα ξέρουν, απλά δεν ξέρουν τα "επίσημα" ονόματα.

Sorry, δεν προλαβαίνω να το αναλύσω παραπάνω τώρα.

Δημοσ.
Αχ, όταν διαβάζω τέτοιες ατάκες...

Πώς νομίζετε μερικοί ότι θα μάθετε να παίζετε κομμάτια χωρίς να μάθετε μουσική; Σας καταλαβαίνω, όμως, γιατί στην Ελλάδα έχουμε το χειρότερο σύστημα εκμάθησης θεωρίας (που διατηρούμε εδώ και 70+ χρόνια) και έχουμε αποκτήσει εντελώς λανθασμένη αίσθηση.

Πληροφοριακά, είναι πιο εύκολο να μάθεις μουσική και ταυτόχρονα να μάθεις να παίζεις κομμάτια, παρά να μάθεις κατ' ευθείαν κομμάτια. Θα γλιτώσεις χρόνο. Αν πας κατευθείαν στα κομμάτια, είναι πιθανό να απογοητευτείς γρήγορα.

Εκτός αν χορεύεις και έχεις επαφή με το ρυθμό και το σώμα σου.

Όσο για μαθήματα, ακόμη και στο Youtube θα βρεις πολλά νομίζω.

+1000

εκτός από το "Όσο για μαθήματα, ακόμη και στο Youtube θα βρεις πολλά νομίζω."

Ο καθηγητής επιβάλλεται.

---------- Post added at 22:53 ---------- Previous post was at 22:48 ----------

Άλλο η θεωρία, άλλο η μουσική, άλλο τα μαθήματα, άλλο η ανάγνωση παρτιτούρας.

Βασικά ρυθμούς είναι πιο εύκολο να μάθεις να χτυπάς μαθαίνοντας να τους διαβάζεις. Άσχετα με τις νότες (που εδώ που τα λέμε δεν είναι κανένας τρελός κόπος κι αυτό).

Πράγματι κάποιοι έχουν καλή επαφή με το ρυθμό και χωρίς να διαβάζουν από πουθενά. Αλλά είναι πιο σπάνια περίπτωση. Οι περισσότεροι απογοητεύονται γιατί "ανακαλύπτουν" ότι δεν έχουν εκ φύσεως ρυθμό.

Η δε περίπτωση ανθρώπου που έχει αυτί, είναι ακόμη πιο σπάνια.

Βασικά, οι άνθρωποι που μαθαίνουν να παίζουν μουσική χωρίς να ξέρουν θεωρία, στην πραγματικότητα ξέρουν, απλά δεν ξέρουν τα "επίσημα" ονόματα.

Sorry, δεν προλαβαίνω να το αναλύσω παραπάνω τώρα.

+1000

Αν και έχεις πιάσει τα άκρα και όχι μια μέση κατάσταση.

Ο καθένας μπορεί να μάθει γενικά μουσική.

Αρκεί να έχει υπομονή και όρεξη για μελέτη.

Ένα όργανο δεν το μαθαίνεις κατά παραγγελία,

δηλαδή δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι χρόνοι εμάθησης.

Όρεξη και υπομονή παίδες... Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο

δεν χρειάζεται από την μεριά του μαθητή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...