sixlibixlis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα!!! Είμαι ο ευτυχής κάτοχος ενός iMac εδώ και 6 μήνες! Όλα καλά με αυτό το μηχάνημα εκτός από ένα μικρό προβληματάκι που σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται εκνευριστικό: Ενώ η μπαταρία από το ποντίκι (magic mouse) και το ασύρματο πληκτρολόγιο δείχνουν να είναι ok (60-70%) ξαφνικά όταν την επόμενη μέρα ανοίγω το iMac είτε δείχνουν 10% και μετά από λίγο αποφορτίζονται (αυτό έγινε μία φορά) είτε πολύ απλά δεν ενεργοποιούνται ποντίκι ή πληκτρολόγιο διότι οι μπαταρίες έχουν αποφορτιστεί πλήρως (αυτό έγινε πολλές φορές)... και όλα αυτά ξαφνικά από τη μία μέρα στην άλλη, μία οποιαδήποτέ ημέρα! Το αποτέλεσμα είναι να αγοράζω μπαταρίες κάθε λίγο και λιγάκι! Μήπως ύπαρχει κάποιο hardware ζήτημα, μήπως χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο είδος μπαταρίας (βλακεία?)... δεν ξέρω! Ένα παρόμοιο προβληματάκι έχω και με το iPod touch, το οποίο όταν το απενεργοποιώ με μπαταρία στο πράσινο και το ξαναενεργοποιώ μετά από λίγες ημέρες η μπαταρία είναι στο κόκκινο! και μετά καθώς το δουλεύω ξανά πράσινο... ότι να' ναι δηλαδή! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
aXer Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δοκίμασε μπαταρίες με περισσότερα mAh. Τι mAh είναι αυτές που έχεις τώρα? Στο δικό μου ασύρματο (microsoft) mouse χρησιμοποιώ μπαταρίες 2000 mAh και μου κρατάνε πάνω από 2 μήνες.
sixlibixlis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δοκίμασε μπαταρίες με περισσότερα mAh.Τι mAh είναι αυτές που έχεις τώρα? Στο δικό μου ασύρματο (microsoft) mouse χρησιμοποιώ μπαταρίες 2000 mAh και μου κρατάνε πάνω από 2 μήνες. Δεν ξέρω φίλε... δεν γράφει πουθενά... το μόνο που βλέπω είναι LR6, MN1500, 1.5V και ότι είναι αλκαλικές!!!
memtsas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2010 εχω και γω το συγκεκριμενο ποντικι (και το πληκτρολογιο) σε εναν μακβοοκ γνωμη μου. παρε 4 μπαταριες ΑΑ energizer που πωλουνται μαζι με φορτιση περι τα 15 ευρω. γενικα αυτο εχει ακουστει σαν προβλημα με το ματζικ μαους. εγω στην αρχη το ειχα. μετα αλλαξα μπαταριες και εβαλα και ενα φιρμγουερ απντειτ που ειχε βγει τοτε και τωρα πια κανενα προβλημα. οι μπαταριες ειναι 2000μΑ ή 2200 δε θυμαμαι. με πολλη χρηση τις αλλαζω καθε 2-3 εβδομαδες στο πληκτρολογιο, και λιγο αργοτερα στο ποντικι. προς το παρον τα βραδια δοκιμασε να κλεινεις το ποντικι απο το διακοπτη απο κατω για να μην παιρνεις σα τρελος μπαταριες. και δουλεψε το πανω σε παντ, ισως δεν ξερω να επηρεαζει την καταναλωση η σωστε επιφανεια. και βαλε και το magicPrefs
Whiteyez Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 οι μπαταριες ειναι 2000μΑ ή 2200 δε θυμαμαι. με πολλη χρηση τις αλλαζω καθε 2-3 εβδομαδες στο πληκτρολογιο, και λιγο αργοτερα στο ποντικι. Έτσι ακριβώς όπως τα λές, έχω και εγώ energizer 2000mah. Έχω και 2450mah αλλά είναι ακόμη στο κουτί τους για μελλοντική χρήση.
darklordvader77 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορει να ακουστει γελοιο, αλλά κλεινεις το πληκτρολογιο (πριν κλεισει ο υπολογιστης και σου δειξει το "Keyboard Disconnected) και το ποντικι αφου κλεισει ο υπολογιστης απο κάτω?
sixlibixlis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορει να ακουστει γελοιο, αλλά κλεινεις το πληκτρολογιο (πριν κλεισει ο υπολογιστης και σου δειξει το "Keyboard Disconnected) και το ποντικι αφου κλεισει ο υπολογιστης απο κάτω? Δεν κλείνω τίποτα!!! Το πληκτρολόγιο όταν απενεργοποιείται το iMac απενεργοποιείται αυτόματα!!! Το ίδιο και το ποντίκι!!! (Κάνω λάθος?) Για το ποντίκι δοκίμαζα να το κλείνω και από κάτω άλλα μερικές φορές όταν το άνοιγα δεν το έβλεπε το iMac και έπρεπε να βγάλω και να ξαναβάλω τις μπαταρίες για να πάρει μπρος!!! Μήπως να τα στείλω για αλλαγή μιας και είμαι εντός εγγύησης?
darklordvader77 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δεν ξερω εαν κλεινει αυτοματα, αλλα εγω το κλεινω λιγο πριν κλεισω τον Mac και μου κρατει 8-9 μιση μήνες το ασυρματο πληκτρολογιο της Apple. Απο ενα παλαιοτερο thread θυμαμαι ειχαμε βγαλει τελικο συμπερασμα οτι παραμενει ανοιχτο κ καταναλωνει μπαταρια το bluetooth οταν κλεινει ο Mac. Απλα την συνδεση χανει,αλλα παραμενει ενεργο να ψαχνει ποτε ποτε. οποτε απο κει τρωγεται η μπαταρια. όπως και να χει, δοκιμασε αυτο για καμια 4-5 μερες και πες μας εαν παατηρησεις διαφορα..
sixlibixlis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Γειά και πάλι!!! Τελικά αγόρασα 4 επαναφορτιζόμενες energizer 2000 mAH, τις φόρτισα με έναν trust φορτιστή 32 ώρες, ενώ το manual του φορτιστή έλεγε 12-18 ώρες! Τελικά τις τοποθέτησα στο magic mouse και το ασύρματο πληκτρολόγιο και είδα ότι για το magic mouse έδειχνε ένδειξη 81% και για το πληκτρολόγιο 69% (Σημαδιακό μάλλον )!!! Στο φορτιστή παρόλα αυτά το λαμπάκι που δείχνει ότι φορτίζουν οι μπαταρίες δεν είχε σβήσει παρά το ότι τις φόρτιζα 32 ώρες! Στο επίσημο site της apple ανέφεραν και άλλοι παρόμοιο πρόβλημα και γενικά προβλήματα με το θέμα μπαταρία και τα συγκεκριμένα προιόντα! Καμία ιδέα το τι παίζει; Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
warewolf Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δεν ξερω αν βοηθα, αλλα εγω με ενα ασυρματο logitech MX 5500 οταν το πρωτοαγορασα με τις μπαταριες που περιλαμβανοταν (της πλακας) κρατησε κανα διμηνο. Υστερα αγορασα απο το περιπτερο toshiba αλκαλικες και μου τις εφαγε σε 20 μερες. Δευτερη φορα, το ιδιο. Στην αρχη φοβηθηκα, αλλα υστερα αγορασα μπαταριες απο super market αλλης μαρκας (ENERGIZER) και κρατανε παλι μηνες. Οι toshiba δεν ηταν παλιες σε ημερομηνια ληξης, παρόλα αυτα αδειαζαν αμεσως. Δεν ξερω γιατι. Βεβαια απο οτι καταλαβα πιο πανω μιλατε για επαναφορτιζομενες, αλλα και εκει νομιζω οτι σε διαφορα τεστ υπαρχουν μπαταριες που ξεφορτιζουν αργοτερα ή γρηγοροτερα. Περιμενετε και 1-2 κυκλους φορτισης για να πιασουν το maximum αποθηκευσης, οπως επισης να προτιματε την αργη φορτιση, θα αργησει πιο πολυ αλλα θα φορτισει καλυτερα.
gedgr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Μην περιμένετε με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες να δείτε ποτέ ένδειξη στο Mac ότι είναι φορτισμένες 100% γιατί είναι 1,2V αντί για 1,5V που είναι οι αλκαλικές. Μετά από πλήρη φόρτιση, η φυσιολογική ένδειξη είναι γύρω στο 80% κι αυτό αν είναι φρεσκοφορτισμένες.
margaritagr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Κλεινε τα, δε κλεινουν απο μονα τους!!!!!! Sent from my iPhone using Insomnia.app
sixlibixlis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2010 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!!
Atapia Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Εχεις κανει update στο πληκτρολογιο και ποντικι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.