Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη οθονης; (w2486l vs u2311)

Alkaloid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα.

Εδω και 3μηνες ειμαι κατοχος μιας lg2486l. Η αληθεια ειναι πως η αγορα μου ηταν καπως βιαστικη γιατι μου προεκυψε ως δωρο και επρεπε να διαλεξω εντος ολιγων λεπτων. Τελος παντων δεν εχουν σημασια αυτα.

Προηγουμενως ειχα μια 19ρα eizo ΤΝ (s1911) και θα σας πω καποιες εντυπωσεις που μου εχει αφησει η w2486l σε συγκριση με την eizo για να μου πειτε αν αξιζει να προχωρησω σε αλλαγη οθονης.

Αλλαζοντας στην w2486l μου εκανε εντυπωση οτι δυσκολευτηκα παρα πολυ να βρω ρυθμισεις που να φερνουν τα χρωματα στο επιπεδο της eizo. ΠΧ το πρασινο της eizo μου φαινοταν πιο ζωντανο. Επισης ακομα δεν εχω καταφερει να βρω ενα συνδυασμο ρυθμισεων το ιδιο ικανοποιητικο με της eizo. Επισης. Κειμενο με μαυρα γραμματα και φοντο σκουρο μπλε, απλα δεν γινεται να το διαβασω απο αποσταση μεγαλυτερη των 20cm. Κοινως πρεπει να πλησιασω την οθονη -σε φαση nerd- για να μπορεσω να διαβασω. Η κανονικη αποσταση που εχω απτην οθονη ειναι περιπου 80 εκατοστα.

Επισης εψαξα σε πολλα sites για το πως θα καταφερω να τη ρυθμισω οπως πρεπει. Τελικως αυτο που εχω διαπιστωσει μεχρι στιγμης ειναι οτι για καθε χρηση πρεπει να φορτωνω αλλο profile απο το forteManager. Αλλο profile για windows, αλλο για games, αλλο για να δω εναν αγωνα ποδοσφαιρου, αλλο για να δω μια ταινια κλπ κλπ. Στην eizo απλα ειχα ολα τα χρονια ιδιες ρυθμισεις για ολες τις χρησεις και δεν ξανασχοληθηκα ποτε.

Ενα αλλο που με ενοχλει, ειναι οτι δε μπορω να βρω μια ισοροπια λευκου-γκρι που και να απεικονιζει σωστα τα χρωματα αλλα και να μη με κουραζει-τυφλωνει. Για παραδειγμα, με την EIZO ξυπναγα και καθομουν στο pc και εκανα οτι εργασια ηθελα. Με την w2486L αν ξυπνησω και κατσω στο pc στραβωνομαι και θελω τουλαχιστον 1-2 λεπτα μεχρι να προσαρμοστει το ματι μου στην οθονη. Αυτο θεωρω οτι δεν ειναι φυσιολογικο.

Eχω την εντυπωση πως εχει μονιμως ενα στρωμα με λευκη επικαλυψη που γινεται πιο πολυ αντιληπτο οταν προσπαθεις να χαμηλωσεις contrast/birghtness για να γινει πιο ξεκουραστη. Και παλι ομως δεν εξαφανιζεται αυτο το "στρωμα".

Η ερωτηση μου τωρα ειναι για οσους γνωριζουν. Τα παραπανω ειναι φυσιολογικα για μια συγχρονη καλη οθονη 24 ιντσων? Με μια αλλαγη στην u2311 που βλεπω πολλοι εδω να την θεωρουν καλη, θα απαλλαγω απο οσα αναφερω? Δεδομενου οτι καθομαι γυρω στις 10 ωρες, ισως και περισσοτερες, καθημερινα, αξιζει να μπω στη διαδικασια πωλησης της LG, και αγορας μιας αλλης οθονης στα 200+ η να μεινω οπως ειμαι?

Ευχαριστω.

ΥΓ. Βλεπω πολλοι που λενε καλη την w2486L και αναρωτιεμαι αν εγω ειμαι ιδιορυθμος και περιεργος ή αν αυτοι την λενε με το ζορι καλη οθονη... Παντως σε σχεση με την φθηνη 19ρα ΤΝ ΕΙΖΟ 4ετιας που εχω, ειναι σαφως χειροτερη η ποιοτητα εικονας.

YΓ2. Για παραδειγμα στο παρακατω screenshot το "Spain" διακρινεται μεν αλλα οχι ευκολα και ξεκουραστα απο αποσταση 80 εκατοστων, ενω η 3η γραμμη απλα δεν διαβαζεται απο αποσταση μεγαλυτερη των 10εκατοστων. Για να διαβαστει πρεπει να παει το brightness σε αρκετο υψηλο επιπεδο που θα ελεγα οτι κουραζει τα ματια μου, αν το εχω για πολυωρη χρηση.

66832307.png

Δημοσ.

Η U2311 θα σε καλύψει σε πολλά ;) Εγώ είμαι κάτοχος της περίπου 2 μήνες απόλυτα ευχαριστημένος ;) Στα χρώματα δεν παίζεται το Monitor

Δημοσ.

H Dell είναι αρκετά ξεκούραστη υστέρα από συνεχόμενες ώρες(πολλές φορές και νύχτα με λίγο η καθόλου φωτισμό) και τα χρώματα της καλύτερα.Πάντως λόγω της μεγάλης ανάλυσης σε σχετικά μικρή οθόνη,στις 22-24 στα 1920χ1080 χρειάζεται να κανείς κάποιες αλχημείες για να βλέπεις τα γράμματα μεγάλα,άνετα και ξεκούραστα,π.χ εγώ έχω βάλει το cleartype για τα windows ενώ τώρα το ιnsomnia και άλλες ιστοσελίδες τις βλέπω στο chrome/firefox βάζοντάς μεγέθυνση 1 και μερικές φορές 2 φόρες .M'αυτές τις ρυθμίσεις την εικόνα που έβαλες τη διαβάζω άνετα εκτός από το Ιtaly που είναι κάπως δυσανάγνωστο.

Αν έχεις εγγύηση για την LG πούλα τη και πάρε τη Dell.Λογικά με τη διαφορά θα σου βγεί τζάμπα.

Δημοσ.
H Dell είναι αρκετά ξεκούραστη υστέρα από συνεχόμενες ώρες(πολλές φορές και νύχτα με λίγο η καθόλου φωτισμό) και τα χρώματα της καλύτερα.Πάντως λόγω της μεγάλης ανάλυσης σε σχετικά μικρή οθόνη,στις 22-24 στα 1920χ1080 χρειάζεται να κανείς κάποιες αλχημείες για να βλέπεις τα γράμματα μεγάλα,άνετα και ξεκούραστα,π.χ εγώ έχω βάλει το cleartype για τα windows ενώ τώρα το ιnsomnia και άλλες ιστοσελίδες τις βλέπω στο chrome/firefox βάζοντάς μεγέθυνση 1 και μερικές φορές 2 φόρες .M'αυτές τις ρυθμίσεις την εικόνα που έβαλες τη διαβάζω άνετα εκτός από το Ιtaly που είναι κάπως δυσανάγνωστο.

Αν έχεις εγγύηση για την LG πούλα τη και πάρε τη Dell.Λογικά με τη διαφορά θα σου βγεί τζάμπα.

5μηνων αγορα ειναι η LG με αποδειξη απο πλαισιο κλπ κλπ. Η λογικη λεει πως δε θα ξοδεψω ουτε 1 ευρω για την αγορα της dell το μονο που με προβληματιζει ειναι η ολη ανακτωσουρα αν αξιζει + οτι θα ειμαι -1 ιντσα σε σχεση με την LG.

Αυτο που προσπαθω να διαπιστωσω με τη βοηθεια σας, ειναι το αν αυτα αντισταθμιζονται απο τις διαφορες που θα δω με την Dell. Αποτι καταλαβαινω, μαλλον αξιζει να μπω στη διαδικασια.

ΥΓ. HDMI δεν εχει η Dell?

Δημοσ.
εχει digital port ποια καρτα γραφικων εχεις

Η καρτα μου εχει 2χDVI εξοδους, αλλα το HDMI το θελω γιατι καμια φορα συνδεω την οθονη με το ηχοσυστημα για να δω καμια ταινια. Και το DVD player εχει HDMI.

Το digital port τι ειναι?

Δημοσ.

Καθολου καλο αυτο, ακομα και η 22αρα της υπογραφης μου ειναι ψηλοτερη.

Δε φανταζομουν οτι ειναι τοσο μακροστενη. Και αυτη η 2410 ολο και ακριβαινει.

Δημοσ.

Σίγουρα αν πας στην 2311 θα δεις καλύτερα χρώματα, αλλά μήπως το 24->23 είναι λίγο πίκρα βρε OP; Εμένα πλέον και οι 24'' δεν μου φαίνονται αρκετές. Θα έμπαινα σε τέτοια διαδικασία μόνο για καμία 2711 αν ήμουν στην θέση σου tbh...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

το displayport που συνδεεται ρε παιδια στη καρτα γραφικων???

help γιατι ενδιαφερομαι κι εγω για την οθονη...

ειναι αρκετο το displayport να καλυψει το κενο του hdmi???

Δημοσ.

το displayport που συνδεεται ρε παιδια στη καρτα γραφικων???

help γιατι ενδιαφερομαι κι εγω για την οθονη...

ειναι αρκετο το displayport να καλυψει το κενο του hdmi???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...