Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο SERVER

varemarious

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Θέλω να στήσω έναν server ο οποίος θα παρέχει δίκτυο σε 12 - 15 υπολογιστές..

αυτοί οι υπολογιστές θα τρέχουν 3 εφαρμογές γραφείου , οι οποίες θα είναι εγκατεστημένες στο server όπως και η βάση δεδομένων... το δίκτυο υπάρχει είναι στημένο ..

είχαμε έναν υπολογιστή για server ένα home pc 2πύρηνο αλλά είχαμε καθυστερήσεις στις εφαρμογές και γενικά διάφορα κολήματα .. τέλος πάντων καταλήξαμε ότι φταίει ο server,..

επειδή δεν έχω ξαναφτιάξει server απο το 0 ακούω προτάσεις ..

το οικονομικό κομμάτι ας πούμε ότι καλύτερο γίνεται ...αν χρειαστεί να δώσουμε κάτι παραπάνω για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο δε θα το αποκλείσουμε..

ευχαριστώ

Δημοσ.

Βασικό. Τι προγράμματα θέλετε να τρέχετε. Και τι ταχύτητα υπάρχει στο δίκτυο. Γιατί σαν file server 2πύρηνο και να καθυστερεί περίεργο μου ακούγεται.

Είμαι 80% οτι δεν έφταιγε το μηχάνημα εξολοκλήρου και να μην φτιάχνεται.

Δημοσ.

Ενα καλο case με 2 τροφοδοτικα για redudancy

Ενα Intel board θα επελεγα εγω, φυσικα 2 ΧEon, 12-16Gb Registered ram, και μετα απο εκει και περα 6 hdd για raid10 + 1 Online spare +1 hdd για windows backup

Λειτουργικο windows 2008 r2 Και μια καλη intel server dual καρτα δικτυου.

Λιγο πολυ περιπου 3500

Η db ειναι oracle ή sql?

Πριν 6 μηνες περιπου η oracle δεν στηνοταν σε 64bit windows 2008 r2

Δημοσ.

τα 2 προγράμματα είναι σε access και το άλλο σε sql...

το δίκτυο είναι 1000άρι

alquiii σκέφτομαι μήπως είναι υπερβολικό το μηχάνημα που μου προτείνεις... (το λέω επιφυλακτικά αυτό )

6 δίσκοι νομίζω ότι είναι πολλοί .. οκ δεκτό το raid

μνήμη τι εννοείς registered ;

γιατί 2 τροφοδοτικά ;

λειτουργικό δεν έχω δουλέψει 2008 σε 2003 το είχαμε.. δεν ξέρω αν θα έχω πρόβλημα με τις εφαρμογές αν βάλω 2008..

Δημοσ.

Πόση μνήμη είχε το παλιό μηχάνημα; Αν είχε κάτω απο 4 gb λογικό να κολάει σε 15 τερματικά.

Βασικά βάλε καμιά 12αριά gb ram και win 2008 r2 64bit αναγκαστικά λόγο μνήμης.

Σκέψου οτι όλη η sql φορτώνει στην μνήμη και απο εκεί στα τερματικά. Πχ αν η κάθε βάση είναι 300gb πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να επεξεργαστεί 15 requests και φόρτωσε στην ram και ξεφόρτωσε.

Δημοσ.

Αναλογωσ την sql σου και τα connections που θα εχεις. Ναι ισως ειναι υπερβολικο εφοσον εχεις απλως μια sql.

Εγω σε τετοιο μηχανημα σηκωνω exchange.

Για raid10 θελεις 4hdd και 1 για Online swap + 1 για windows backup, μη λυπηθεις αυτα τα λεφτα.

Για registered δες εδω http://en.wikipedia.org/wiki/Registered_memory

Αν εχεις 2003 και ΔΕΝ ειναι DSP τοτε μπορεις να χρησιμοποιησεις εκεινα

Δημοσ.

θα τσεκάρω αύριο τη μνήμη στο μηχάνημα και την ακριβή χωριτηκότητα της βάσης και θα σας πώ... ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις

Δημοσ.
θα τσεκάρω αύριο τη μνήμη στο μηχάνημα και την ακριβή χωριτηκότητα της βάσης και θα σας πώ... ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις

προσεξε..δεν εχει σημασια η χωρητικοτητα αλλα τα connections που εχεις σε αυτη

Δημοσ.

Όντως δε σου ανέφερα το μέγεθος της βάσης γιατί έχει μεγάλη σημασία. Απλά για να καταλάβεις πως δουλεύει. Κακώς ίσως έφερα τέτοιο παράδειγμα.

Δημοσ.

συμφωνώ με τον alquiii ένας μεταχειρισμένος HP Proliant DL380 G4 Server Dual Xeon 3,4GHz, 8GB, 6x 72GB hot-swap, dual Gigabit on board, 2x 575Watt θα ήταν ιδανικός για την περίπτωσή σου αν έχεις rack για να τον βάλεις...

τρέχει άνετα τα SBS 2003 για 15 τερματικά... βέβαια το μέγεθος της βάσης έχει μεγάλη σημασία...

Δημοσ.

Οι sql είναι 2 και όχι μια. Η μία έχει χωρητικότητα 300ΜΒ κα η άλλη 250ΜΒ αυτή τη στιγμή..

η μία είναι max users 8 και η άλλη άπειρους.

το παλιό μηχάνημα έχει 4GB μνήμη

μπορείτε να μου φτιάξετε έναν από το πλαίσιο ? να δούμε πάνω κάτω τιμή και περιφερειακά ;

ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...