Προς το περιεχόμενο

Βιβλια Αγγλικων Α' Λυκειου

kostionalist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μας ζητησαν να πληρωσουμε τα βιβλια των Αγγλικων στην τιμη των 18 Ευρω.

Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι σε αλλα λυκεια ποσο τους ζητησαν για τα βιβλια. Να βεβαιωθω οτι στο σχολειο μας δεν μας πιανουν τον κωλο.

Υποτιθεται οτι ειναι δωρεαν η παιδεια, αλλα τι να πω. Γαμ* τη Διαμαντοπουλου μου γαμ*.

Δημοσ.

Και μεις τα πληρώναμε στο λύκειο παντως τα βιβλία των αγγλικών. Τα πληρώνεις γιατι δεν ειναι του υπουργείου, αλλα ειναι ξενες εκδόσεις.(οχι οτι πιστευω οτι θα πρεπε να δινεις 20 ευρώ παντως). Δεν εισαι αναγκασμένος να το παρεις απο όσο ξερω.

Δημοσ.
Τι θα γίνει αν κάποιος αρνηθεί να τα αγοράσει ?

Θα κάνει κανονικά μάθημα, αλλά το πώς και αν θα βρει το βιβλίο είναι δικό του θέμα.

Ουσιαστικά, γίνεται ένα deal. Φτιάχνουν μια λίστα με όσα παιδιά θέλουν να αγοράσουν το βιβλίο και κάνουν μαζική παραγγελία.

Σε μια τάξη το βιβλίο που θα κάναμε το είχα ήδη απ' το φροντιστήριο. Έτσι, δεν το αγόρασα.

Δημοσ.

να μην το αγοράσετε και εαν τυχον ο/η διδάσκων "αντιδράσει" με απειλες, αποβολές κ.ο.κ. να του κάνετε αναφορά... Έγινε πέρσι αυτό σε ένα σχολείο στην κόρη ενός γνωστού (απέβαλε ωριαία τους μαθητες που δεν αγόρασαν το βιβλίο), εγινε αναφορά απο τους γονείς στο διευθυντη και τη δευτεροβαθμια εκπαιδευση και εν τελει πριν μπει στην αίθουσα εβγαζε και μοίραζε φωτοτυπίες σε όσους δεν το είχαν αγοράσει.

Μαμω την δωρεαν παιδεια τους πια... Όσο πάνε το κάνουν και χειρότερα...

---------- Προσθήκη στις 22:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:30 ----------

α, στη χειρότερη ας το πάρετε απο κάποιον άλλο και να το φωτοτυπησετε και ας είναι παρανομο...

Δημοσ.

Σε υπωχρεώνουν να το πάρεις αλλά έμεσα...

Αν δεν το πάρεις τότε θα έχεις μπει για τα καλά στο μάτι του/της καθηγητή/τριας και υπάρχουν πολλές κυρώσεις που δεν είναι τόσο προφανείς.

Δημοσ.
Σε υποχρεώνουν να το πάρεις αλλά έμεσα...

Αν δεν το πάρεις τότε θα έχεις μπει για τα καλά στο μάτι του/της καθηγητή/τριας και υπάρχουν πολλές κυρώσεις που δεν είναι τόσο προφανείς.

σου είπα την γνωμη μου και σχετικό περιστατικό. πάντως για 15 που λες ισως να μην αξίζει η φωτοτυπία εκτός αν κάποιος γνωστός-γονεας κλπ εχει πρόσβαση σε δωρεαν φωτοτυπικο.

Δημοσ.

Έχουμε καμιά ιδέα γιατί γίνεται αυτό; Δεν είχα επαφή με το χώρο και μου ακούστηκε «κάπως». Αυτό συμβαίνει στο λύκειο που δε θεωρείται μέρος της «υποχρεωτικής εκπαίδευσης» ή και σε μικρότερες τάξεις; Και γιατί δε μπορεί το υπουργείο να εκδώσει/δώσει δικά του βιβλία; (ρητορική ερώτηση)

Δημοσ.
Η παιδεια ειναι δωρεαν. Δεν νομιζω κανενας μας να πληρωσε δασκαλο στο δημοσιο.

Καλά και τους δημόσιους υπαλλήλους/δασκάλους/καθηγητές ποιος τους πληρώνει (και οκ λογικό είναι, κάποιος πρέπει να το κάνει κι αυτό);

Δηλαδή τι είναι η δωρεάν παιδεία; Η μη άμεση πληρωμή των μισθών των διδασκόντων; Δηλ. αύριο μπορεί να θέλουν πληρωμή όλα τα βιβλία, το υλικό (υπολογιστές/πίνακες/θρανία), ο χώρος που γίνεται η διδασκαλία (ενοίκιο, συντήρηση);

Εκτός αν δεν κατάλαβα τι εννοείς :)

Δημοσ.

Ρε τι δωρεάν παιδεία...πριν κανά δυό μέρες μας ζήτησαν μικρές φωτογραφίες και πιστοποιητικό και πιό κάτω έλεγε να δώσουμε 25 ευρώ το παιδί γιατί δεν δίνει το κράτος...

Και είναι υποχρεωτικό κι όλας ουτέ καν έχεις επιλογή...

Δημοσ.

μετα εγω φταίω που λεω οτι τα παιδια μου θέλω να πάνε σε ιδιωτικό...; Καλύτερα να ξέρεις οτι πρεπει να πληρώσεις Χ € και να μην έχεις να ασχολείσαι καθε 3 και λιγο μαζι τους παρα αυτο το χάλι με τα δημόσια (δημόσιο τελειωσα). Αν μη τι άλλο θα έχει και ενα κάπως καλύτερο επιπεδο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...