Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στο υποθετικό αυτό σύστημα που πρότεινα, στις κάρτες δεν θα καταγράφονται οι αγορές αλλά οι σειριακοί αριθμοί των χαρτονομισμάτων που έχει ο κάθε ένας μας στο πορτοφόλι του και όσα πέρασαν από τα χέρια μας από την τελευταία ενημέρωση που κάναμε.

 

Το να γίνει το χρήμα όλο ηλεκτρονικό και να μην χρησιμοποιούμε χαρτονομίσματα θα ήταν μία λύση αν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας το δεχόντουσαν, δλδ κάθε τουρίστας που ερχόταν για διακοπές (και όχι μόνο) δεχόταν να δώσει τα ευρώ του και να παραλάβει μία χρεωστική κάρτα με την οποία θα έκανε τις αγορές του μόνο με αυτή. Δύσκολο να γίνει δλδ.

 

Από την άλλη παραμένει το θέμα των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων οπότε και δεν μπορείς κάποιον να τον αναγκάσεις να αγοράζει μόνο με χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες.

 

Μακάρι να μπορούσε να εφαρμοστεί ένα τόσο απλό σύστημα αλλά το "άκυρο" από την ΕΕ το φάγαμε ήδη.

 

Πρεπει να βλεπει τις αγορες σου για να δει τι κοβει ο καθενας, ποσο ΦΠΑ βαζει, κτλ κτλ κτλ

  • Απαντ. 215
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πρεπει να βλεπει τις αγορες σου για να δει τι κοβει ο καθενας, ποσο ΦΠΑ βαζει, κτλ κτλ κτλ

 

Όταν το κράτος βλέπει ότι δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα έσοδα που απαιτούνται αφού οι περισσότεροι που μπορούν να μην δηλώσουν ολόκληρο το εισόδημά τους δεν το δηλώνουν (και εννοείται επειδή αυτά τα χρήματα κατασπαταλούνταν σε ένα μεγάλο δημόσιο τομέα, σε εξοπλιστικά προγράμματα και γενικότερα από την κακή διαχείριση των διεφθαρμένων πολιτικών μας) αναγκάστηκαν να βάλουν φόρο στα καταναλωτικά αγαθά, οπότε σου έλεγαν: "δεν μας λες πόσα βγάζεις; θα σε φορολογήσουμε σε αυτά που αγοράζεις."

 

Για να δεις τον παραλογισμό του συστήματος, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που πληρώνονται από το ίδιο το κράτος και δεν μπορούν να το κλέψουν, δεν θα έπρεπε να πληρώνουν ΦΠΑ και μετά ο φόρος αυτός να αφαιρείται από το φόρο εισοδήματος αλλά τότε αφενός θα είχες πολίτες που θα τους ξεχώριζες στο ταμείο και οι μεν ύποπτοι ως κλέφτες θα πλήρωναν ΦΠΑ ενώ οι άλλοι όχι, αφετέρου κάποιος δημόσιος υπάλληλος, συνταξιούχος κλπ θα μπορούσε να είχε και μία δεύτερη απασχόληση οπότε και να μην τα δήλωνε εκείνα τα εισοδήματα, οπότε είπαν βάλτε τους όλους να πληρώνουν ΦΠΑ και ας προσκομίσουν αποδείξεις για να πάρουν αυτό τον φόρο πίσω.

 

Αν όμως δεν μπορούσαν να κρύψουν τα εισοδήματά τους από την αρχή και το ποσό αυτό προφανώς έφτανε για να λειτουργήσει το κράτος (δλδ δεν υπήρχε κακοδιαχείριση) δεν θα χρειαζόταν ΦΠΑ, οπότε και δεν θα χρειαζόταν να γνωρίζει τι αγορές κάνει ο κάθε πολίτης.

 

Πέρα από τα προσωπικά δεδομένα τα οποία δε γουστάρω να διαχειρίζεται καμία τράπεζα με την εγκρισή μου μάλιστα, πολλοί αμελείτε κάτι βασικό.

 

Κάποτε με τις δραχμές είχαμε ένα ποσό στα χέρια μας. Π.χ το κουλούρι έκανε 50 δραχμές, το μερεντάκι 30, το yoko choco 150 κοκ. Περνούσες μία μέρα ολόκληρη με 500 δρχ σαν πιτσιρικάς και με 1000 σαν έφηβος. Μπορεί να μην είχε την τεράστια συναλλαγματική αξία το νόμισμα, σε σχέση με το ευρώ, αλλά είχε κάτι πολύ σημαντικότερο: Ρεαλιστική αξία. Είχες πραγματική συναίσθηση των χρημάτων που διαθέτεις.

Με το ευρώ αυτό χάθηκε εντελώς. Χάσαμε τον έλεγχο και ξοδεύουμε ανεξέλεγκτα, γιατί τα 20€ π.χ. ταυτίζονται με τις 20 δραχμές που είχαμε κάποτε και μας φαίνεται ευτελές το ποσό.

Έχει σκεφτεί κανείς σας ότι αν καταργήσουμε και τη χρήση χειροπιαστών μέσων για τις συναλλαγές μας, θα χάσουμε εντελώς τον έλεγχο?

Δηλαδή, θα πληρώνω στο market με την κάρτα και με την ίδια κάρτα θα πληρώνω και για να αγοράσω αυτοκίνητο?

Ντε και καλά να με βάλουν να εθιστώ στο πλαστικό χρήμα...

 

Βρε ουστ...

 

PS Αν το μέτρο δοκιμαστεί πρώτα στους 300 χαραμοφάηδες και οι καθημερινές τους συναλλαγές ανακοινώνονται μέσω γιγαντοοθόνων στο κέντρο κάθε πόλης, δέχομαι να ακολουθήσω.

 

Ερωδιέ, δεν έχεις άδικο αλλά η αντιστοίχηση ήταν 100δρχ την προηγούμενη, 1 ευρώ την επόμενη και όσοι ήταν περισσότερο φιλότιμοι έκαναν τις 100 δρχ, 50 λεπτά (εκτός από τα καταστήματα που ήταν υποχρεωμένα να αναγράφουν την τιμή) αλλά το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η αισχροκέρδεια.

 

Δεν μπορούσαμε με την οικονομία που είχαμε και με τους δείκτες της να μπούμε στο σκληρό νόμισμα του ευρώ γιατί η οικονομία μας είχε μάθει με το ξεχείλωμα της δραχμής.

 

Αν θυμάστε επί εποχής Μητσοτάκη αλλά και παλαιότερα και πιο πρόσφατα (επί εποχής δραχμής) στα σούπερ μάρκετ δεν προλάβαιναν να αλλάζουν τις τιμές στα προϊόντα. Ο τιμάριθμος και ο πληθωρισμός έτρεχαν με απίστευτους ρυθμούς.

 

Και τότε υπήρχε έλλειμμα και τότε δανειζόμασταν αλλά κόβαμε δραχμούλες και τις ρίχναμε στην αγορά οπότε και οι ξένοι μας υποτιμούσαν την αξία της. Για αυτό τα αυτοκίνητα αλλά και όλα τα εισαγόμενα προϊόντα ήταν πάρα πολύ ακριβά, αλλά οι νοικοκυρές πήγαιναν στην λαϊκή και γέμιζαν (μέχρι πάνω) το καλάθι τους με 5000 δρχ (με 15 ευρώ) αφού η συναλλαγματική αξία αυτών των προϊόντων ήταν πάρα πολύ μικρή οπότε και δεν συνέφερε τον μεγαλοεισαγωγέα να φέρει αγροτικά προϊόντα από το εξωτερικό.

 

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει ζήτηση σε αγροτικά προϊόντα να υπάρχει ενασχόληση στον κλάδο αφού η Ελλάδα ανέκαθεν ήταν αγροτική χώρα και με αυτή την ενασχόληση εξάγαμε τα φτηνά μας αγροτικά προϊόντα.

 

Μπήκαμε (μας έβαλαν, γιατί τα ήξεραν οι Ευρωπαίοι) στο ευρώ με πλαστά στοιχεία, σε ένα σκληρό νόμισμα που η αξία του δεν έπεφτε σαν την δραχμή, ένα νόμισμα που δεν επέτρεπε να δίνονται αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αφού θα περίμεναν να δουν τις αναμενόμενες αλλαγές στους δείκτες, σε μία αγορά που είχε την λογική και την νοοτροπία της δραχμής, δλδ αισχροκέρδεια και άγιος ο Θεός και γενικότερα μία κατάσταση όπου το κράτος δεν ήταν σε θέση να ελέγξει την αγορά. Όχι να επιβάλει πλαφόν στις τιμές αλλά να λειτουργεί ο ανταγωνισμός και όχι τα καρτέλ οπότε και οι τιμές να κρατηθούν σε λογικά επίπεδα.

 

Το αποτέλεσμα ήταν όσοι ασχολούνταν με τον αγροτικό τομέα αφού οι τιμές στα προϊόντα εκτοξεύτηκαν και από την άλλη οι έμποροι χτυπούσαν αλύπητα αφού σε συνεργασία με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν εγγυόντουσαν ελάχιστες τιμές σε αυτά όπως και φρόντιζαν οι οικογενιοκρατούμενες αγροτικές ενώσεις να φαλιρίσουν. Ώστε οι έμποροι να αγοράζουν φτηνά και να πουλάνε ακριβά χωρίς να είναι σε θέση ούτε οι παραγωγοί αλλά ούτε και οι καταναλωτές να μπορούν να κάνουν κάτι.

 

Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει αυτή η έστω και προβληματική παραγωγή αγροτικών προϊόντων και αυτοί οι αγρότες να πάνε στα μεγάλα αστικά κέντρα και εκεί να ασχοληθούν με την παροχή υπηρεσιών.

 

Όταν λοιπόν έχεις μία χώρα όπου πλέον δεν παράγει αλλά ο ένας εξυπηρετεί τον άλλο και όσα καταναλώνουμε τα εισάγουμε από άλλες χώρες, οι δε τιμές τους είναι στο ύψος που επιθυμούν τα καρτέλ και όσοι αισχροκερδούν και στον κόσμο έχει επικρατήσει (μακάρι να μπορούσα να πω κακώς) η λογική: "μην πάρεις απόδειξη, πλήρωσε λιγότερα αφού και αυτά που θα δώσεις στο κράτος θα τα φάνε σε μίζες οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας", λογικό και αναμενόμενο δεν ήταν να πάμε με τις φούντες μέσα;;;

 

Και μια και είπα για φούντες, ορίστε μία λύση για το πρόβλημα. Πως βρέθηκαν βοσκοί στον Μυλοπόταμο και γενικότερα στην περιοχή του Ρεθύμνου με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ; Μας κλέβουν και μας πίνουν το αίμα και δεν μπορεί η οικονομία να ορθοποδήσει; Ας κάνουν νόμιμη την καλλιέργεια και ας εξάγουμε νόμιμα σαν κράτος που θα φορολογεί και θα ελέγχει την διακίνηση (προς το εξωτερικό) σε αυτά τα μαλακά ναρκωτικά.

 

Μήπως δεν ξέρουμε τι έκανε και κάνει η Τουρκία με την καλλιέργεια παπαρούνας και την παραγωγή οπίου και γενικότερα οπιούχων ουσιών (μορφίνης, ηρωίνης);;;

 

Παιδιά αυτός είναι ο άκρατος φιλελευθερισμός. Εδώ που είμαστε οδηγεί και εμείς είμαστε ακόμα καλά, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Σου δίνουν μία φούσκα και χαίρεσαι που παίζεις με αυτή και φροντίζουν να δελεάσουν τους πολιτικούς που καταλαβαίνουν ώστε (τρώγοντας και αυτοί) να τους κάνουν τα χατίρια μέχρι να έρθει η στιγμή που θα σκάσει η φούσκα οπότε και έρχονται να θερίσουν τα σπαρμένα τους, δίνοντας σου βέβαια και την επιλογή: "αν δεν θέλετε να σας "βοηθήσουμε", μπορείτε τώρα να ψοφήσετε".

 

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού κύριοι και όχι το Αμερικάνικο όνειρο που αν και έχουν περάσει πολλές δεκαετίες οι Αμερικάνοι ακόμα ψάχνουν να το βρουν!!!

 

Συγνώμη για το off-topic (αν και το θέμα μας είναι ο έλεγχος της φορολόγησης που έχει άμεση σχέση με την οικονομία), αλλά πολλές φορές αυτά τα off-topic έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το topic (όπως εξελίσσεται) και κάποια πράγματα που υποτίθεται ότι εννοούνται κάποια στιγμή πρέπει και να λέγονται γιατί φτάσαμε στο σημείο να θέλουν να αγνοούμε τα αυτονόητα.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης.

Επεξ/σία από digekas
Δημοσ.

Αναρωτίεμαι με τις ηλεκτρονικες αγορες στο ιντερνετ να δω τι θα γινει

Δημοσ.
Αναρωτίεμαι με τις ηλεκτρονικες αγορες στο ιντερνετ να δω τι θα γινει

 

Τίποτα γιατί το μετρό έφαγε άκυρο:-)

 

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν Τεθει Αυτο Σε Υσχυη Εχουμε Προβλιμα...

Δεν Ξερω Γιατι Αυτο Μου Θυμιζει Spyware,Και Σιγουρα Καποιος Θα Σκεφτει Να Δωσει Χρηματα Για Να Παρει Στα Χερια Του Τετοιες Λιστες Ωστε Να Τις Χρησιμοποιησει Για Στοχευμενες Διαφημησεις..

Δημοσ.
Αν Τεθει Αυτο Σε Υσχυη Εχουμε Προβλιμα...

Δεν Ξερω Γιατι Αυτο Μου Θυμιζει Spyware,Και Σιγουρα Καποιος Θα Σκεφτει Να Δωσει Χρηματα Για Να Παρει Στα Χερια Του Τετοιες Λιστες Ωστε Να Τις Χρησιμοποιησει Για Στοχευμενες Διαφημησεις..

 

Σε ποιες λίστες αναφέρεσαι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...