digekas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Το πρόβλημα έγκειται στην δυνατότητα ελέγχου των καταναλωτικών μας αναγκών μέσω των αποδείξεων. Η λύση που ανέφερα παραπάνω με τα χαρτονομίσματα νομίζω ότι στέκει λογικά για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Κάθε χαρτονόμισμα φέρει ένα μοναδικό σειριακό αριθμό. Αυτός ο αριθμός μπορεί εύκολα να προστεθεί στο χαρτονόμισμα και υπό μορφή barcode από τις τράπεζες ώστε να είναι ευκολότερη και γρηγορότερη η ανάγνωσή του από τις ταμειακές. Σε κάθε λοιπόν απόδειξη ο πωλητής πέρα από τα προϊόντα που θα πουλά, θα σκανάρει τα χαρτονομίσματα που λαμβάνει όπως και αυτά που θα δίνει πίσω ως ρέστα και αυτά θα αναγράφονται και στην απόδειξη (χωρίς το ΑΦΜ του πελάτη). Όταν λοιπόν θα γίνει έλεγχος από την εφορία στην επιχείρηση θα πρέπει αυτή να εμφανίσει τα χαρτονομίσματα που θα φαίνεται ότι έχει στην κατοχή της. Οι επαγγελματίες λοιπόν που κόβουν ή ζητούν τιμολόγια δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των προσωπικών δεδομένων οπότε και θα μπορούσαν να αναφέρονται τα ΑΦΜ τους ενώ οι αποδείξεις που θα έκοβαν ή λάμβαναν θα μπορούσαν να μην περιλαμβάνουν το ΑΦΜ και στο τέλος της ημέρας ο κάθε πολίτης να σαρώνει ο ίδιος (υπάρχουν πχ java προγραμματάκια που διαβάζουν barcodes ακόμα και σε κινητό) τα χαρτονομίσματα που έχει στην κατοχή του ώστε να ενημερώνει το σύστημα οπότε και αν ελεγχθεί την επόμενη μέρα από κάποιον να μπορεί να αποδείξει που τα βρήκε. Αν κάποιος δώσει πχ ένα χαρτονόμισμα στον εγγονό του για να του αγοράσει κάποιο προϊόν ο εγγονός θα μπορούσε να ζητήσει το ΑΦΜ του παππού και να το γράψει ακόμα και σε ένα κομμάτι χαρτί μαζί με τον αριθμό του χαρτονομίσματος οπότε σε περίπτωση φυσικού ελέγχου θα μπορεί να επιβεβαιωθεί η προέλευση του χαρτονομίσματος και ακριβώς επειδή τα χαρτονομίσματα μπορούν να αλλάξουν πολλές φορές χέρια χωρίς να καταγράφονται κάπου τα στοιχεία που πολίτη δεν τίθεται θέμα αν βρεθεί να έχει στην κατοχή του χαρτονόμισμα που φαίνεται στο σύστημα ότι πέρασε πχ από sex shop. Δηλαδή με λίγα λόγια πρέπει να δούμε πως κυκλοφορείται το χρήμα και να καταγράφεται εκεί που κόβονται αποδείξεις και τιμολόγια δλδ εκεί που υπάρχει συναλλαγή, ενώ εκεί που υπάρχει συναλλαγή χωρίς απόδειξη αυτός που θα βρεθεί να έχει χαρτονομίσματα χωρίς να μπορεί να αποδείξει που τα βρήκε να υποστεί τις συνέπειες ή το χαρτονόμισμα να μην γίνεται δεκτό αν αυτό δεν έχει από κάπου δηλωθεί την προηγούμενη ημέρα. Φαίνεται ακραίο και ίσως και να είναι αλλά αν ο εφοριακός βλέποντας από το σύστημα ότι το τάδε ΑΦΜ πρέπει να έχει είτε τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα είτε αποδείξεις πάνω του (για όλο το 24ωρο) που να φαίνεται που πήγαν ή από που προήλθαν μπορεί να τον ελέγξει. Επίσης φαίνεται δύσκολο το θέμα της ενημέρωσης της βάσης στην εφορία. Αν οι σειριακοί αριθμοί περιέχουν μόνο αριθμούς θα μπορούσε να γίνει η καταχώρηση και μέσω τηλεφώνου πέρα από κάποιο σύστημα στηριζόμενο με sms ή πιο απλά μέσω δικτύου.
Mercyful_Fate Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Και πως ξέρεις ότι ένα barcode είναι πάνω σε χαρτονόμισμα και όχι σε χαρτο...νι?
oldnew Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Μερικές παρατηρήσεις: 1. Καθε φορά που ακούμε για ενα θεωρητικά σωστό μετρό, αμέσως το κατακρινουμε και ψάχνουμε να βρούμε την αρνητική πλευρά. Γιατί το παραπάνω μετρό , θεωρητικά , είναι σωστοτατο καθώς όταν όλες οι συναλαγες γίνονται ηλεκτρονικά είναι πανευκολο να ελενχθουν ενα σωρό πράγματα με τη χρήση υπολογιστών, που σήμερα είναι πρακτικά αδύνατο με τις χάρτινες αποδείξεις. Δεν κατακρινω καθόλου την καχυποψία όλων, αντίθετα συμφωνώ. Ο λόγος είναι οτι έχουμε ενα μπουρδελο κράτος, και εντελώς διεφθαρμενες κυβερνήσεις (το ίδιο ισχύει και για την αντιπολίτευση και τα μικρά κοματα). Με λίγα λόγια επειδή γνωρίζουμε πόσο αναξιοπιστες είναι οι κυβερνήσεις , γνωρίζουμε οτι καθε θεωρητικά σωστό μετρό, στο τέλος χρησιμοποιηται αποκλειστικά για αύξηση φορολογίας. Ενα πρόσφατο παράδειγμα. Επιβολή φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, θεωρητικά σωστό, με τη διάφορα οτι αναπροσαρμοζουν συνέχεια τις αντικειμενικές, με αποτέλεσμα κάποιος με ενα τριαρι να πληρώνει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας λες και είναι παμπλουτος. Το οποίο τριαρι πιθανός είναι με δάνειο ενός φουκαρα. 2. Είναι αποδεδειγμένο οτι η αρχή προστασίας π. Δεδομένων, οπότε είναι για φοροεισπρακτικα μέτρα, στο τέλος συμφωνεί. Εκεί που μόνιμα αντιστέκεται αποτελεσματικά είναι στη δημοσιοποίηση ονομάτων δολοφόνων, βιαστών ,παιδεραστων , μεγάλων φοροφυγαδων ώστε όλοι οι παραπάνω εφοσων είναι και πλούσιοι να βάζουν μεγαλοδικηγορους, να λαδωνουν κλπ ώστε στο τέλος να μη καταδικάζονται ποτέ, μιας και το μόνο αποτελεσματικό μετρό, ήταν η πίεση στη δικαιοσύνη λόγο δημοσιότητας. 3. Η παιδιά την οποία επικαλούνται πόλοι ως καραμέλα, αποδίδει μετά απο 30 χρόνια. Αλλά και πάλι δεν φταίει η παιδια μας η οποία δεν είναι καθόλου κακή. Σημασία έχει τι κράτος έχεις. Στη Γερμανία είχαν παει ενα σωρό μετανάστες που ούτε δημοτικό δεν είχαν βγάλει , αλλά εκεί δουλεύουν αποτελεσματικά και τηρούν τους νομούς ακριβώς επειδή υπάρχει κράτος-σύστημα. Μόλις επιστρέψουν στις χώρες τους συμπεριφέρονται σαν στουρναρια πάλι.. Να μη γράψω αλλά... Sent from my iPhone using Insomnia.app
mourlos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 επειδη εχω τετοια καρτα(εδω τις λεμε MaestroCards) δεν σε παρακολουθει κανενας(15 χρονια καμμια ενοχληση), απλα πηρωνεις οσα εχει μεσα ο λογαριασμος σου. Σταματηστε περι στοχευμενου μαρκετν και αηδιες σας λεει καποιος μια μπουρδα και την αναμασατε ολοι. Αν κατι φταιει που εχει φτασει η Ελλαδιτσα στο χαλι που ειναι τωρα...καλυτερα να κοιταξετε στον καθρεπτη ανεξαρτητως ηλικιας ή ιδεολογιας.
black_widow Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Α δηλαδή έτσι δε θα κουβαλάμε μετρητά , θα πρέπει να τα έχουμε όλα σε μία τράπεζα , ακόμα και τα λεφτά για μικροέξοδα ; Για να μην πω τι πάρτι έχει να γίνει με τα προσωπικά δεδομένα , τις καταναλωτικές προτιμήσεις κ.λ.π.
pataridis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2010 Αν κατι φταιει που εχει φτασει η Ελλαδιτσα στο χαλι που ειναι τωρα...καλυτερα να κοιταξετε στον καθρεπτη ανεξαρτητως ηλικιας ή ιδεολογιας. Εγώ προσωπικά λέω ότι δεν φταίω εγώ αλλά το 30% που δηλώνει άγνωστη πρόθεση ψήφου και μάλλον θα απέχει από τις εκλογές αφού ούτως ή άλλως δεν μετράει η ψήφος τους κατά τη λογική τους...??? Με τέτοιους σκεπτόμενους νέους και μη, έχω και εγώ πολλούς φίλους απο αυτή την κλαδική που τους παροτρύνω να συμμετέχουν ,τι περιμένουμε; Μια τους μπλε και μια τους πράσινους που μας το παίζουν και οικολόγοι και τα καινούρια αυτοκίνητα θα πληρώσουν παραπάνω τέλη ενώ πέρσι άλλα μας έλεγαν και μας έκοψαν ένα 20ευρώ. Να το πάρετε πίσω και να μη σας πω τι να το κάνετε. Φτάνει πια μας έχετε σκάσει. Ά Χ Ρ Η Σ Τ Ο Ι
opera Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 1. καταναλωτικές συνήθειες δεν θα καταγράφονται τουλάχιστον από ότι ακούγεται αλλά το πληρωτεό ποσό. 2. αν γίνει για να πιαστούν οι φοροφυγάδες και εγώ να έχω ένα κοινωνικό κράτος που θα παρέχει παιδεία και υγεία και πρόνοια καλώς να γίνει. 3. το κακό είναι πως οι κλέφτες είναι πάντα ένα βήμα μπροστά και θα βρούν τρόπο να ξανακλέψουν ας έβρισκαν ένα τρόπο διαφορετικό να τους πιάσουν χωρίς τυμπανοκρουσίες, η τεχνολογία είναι διαθέσιμη και στους απατεώνες. 4. έτσι κι αλλιώς παρακολουθούμαστε τόσο όσο δε μπορούμε να το φανταστούμε μια κάρτα ακόμα δε με χαλάει οι περισσότεροι μισθωτοί από τράπεζα πληρωνόμαστε. 5. αυτό που με ενοχλεί είναι η αυταρχικότητα της πολιτείας και η αίσθηση πως οι νόμοι είναι μόνο για το λαό και όχι για τους εκλεκτούς. 6. η ασφάλεια, αν κάποιος αντιγράψει τη κάρτα μου και κάνει συναλλαγές 1000000 ευρώ πως θα αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. 7. να κάνουνε νόμο που να λέει ότι ισχύουν όλοι οι νόμοι και για όλους.
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Βγαίνετε εκτός θέματος μερικοί. Μουρλέ άλλο η χρεωστική κάρτα και άλλο η κάρτα του θέματος. Αν έχεις επιχειρήματα ώστε να υποτιμήσεις την ατομική όσο και μαζική καταγραφή των καταναλωτικών συνηθειών παρακαλώ να τα δούμε. Μόνο να μην γράψεις μπούρδες. Το παραμύθι της κοινής ευθύνης για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ας το να το λένε οι πολιτικοί. Αν νομίζεις ότι φταις και έχεις παρανομήσει ή έχεις χρησιμοποιήσει πλάγια μέσα, παραδώσου αύριο και πάρε μαζί σου τον πολιτικό που σε βοήθησε.
StavrosD Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 - Αν γίνει υποχρεωτική αυτή η κάρτα, με τι καρδιά θα την χτυπήσει κάποιος στο sex shop, σε οίκο ανοχής ή σε άλλες περιστάσεις; - Το φιλοδώρημα θα καταγράφεται στην κάρτα με 0% ΦΠΑ ή θα φορολογείται και αυτό; - Τι θα γίνεται με τις μίζες; - Αν γίνει επιστροφή ενός προϊόντος και ο πωλητής επιστρέψει τα χρήματα στον πελάτη, θα επιστρέψει και η εφορία το ΦΠΑ ή θα πάει "έναντι" να συμψηφιστεί με την φορολογική δήλωση; - Στα παρκόμετρα θα υπάρχει μηχάνημα για την κάρτα; - Με τις online συναλλαγές τι θα γίνει;
euklidis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Βγαίνετε εκτός θέματος μερικοί. Μουρλέ άλλο η χρεωστική κάρτα και άλλο η κάρτα του θέματος. Αν έχεις επιχειρήματα ώστε να υποτιμήσεις την ατομική όσο και μαζική καταγραφή των καταναλωτικών συνηθειών παρακαλώ να τα δούμε. Μόνο να μην γράψεις μπούρδες. Το παραμύθι της κοινής ευθύνης για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ας το να το λένε οι πολιτικοί. Αν νομίζεις ότι φταις και έχεις παρανομήσει ή έχεις χρησιμοποιήσει πλάγια μέσα, παραδώσου αύριο και πάρε μαζί σου τον πολιτικό που σε βοήθησε. Ωραια και ξερουν οτι εσυ αγοραζεις μπαρμπασταθη φασολακια (που δεν θα το ξερουν γιατι στο υπουργειο δεν φτανει με την ονομασια του αλλα με κωδικο, και προφανως δεν εχουν ολοι προσβαση στο συστημα) τι θα κερδισει απο αυτο το κρατος; Σκεψου οτι τοσα χρονια με τις αποδειξεις που πας στην εφορια βλεπει μεχρι και η κουτσομπολα που τις παραλαμβανει τι εχεις ψωνισει, γιατι στις αποδειξεις γραφει πανω το προιον (π.χ. γυναικια εσωρουχα και δονητης) Τι διαφορετικο εχει περαν του οτι αν πληρωνεις με την καρτα θα περνανε αυτοματα στην εφορια και δεν θα χρειαστει να μαζευεις αποδειξεις, να τις ταξινομεις, να φροντιζεις μεσα σε ενα χρονο να μην εχουν σβηστει απο φυσικη φθορα και απο το να τσακωνεσαι με καθε βενζινα και υδραυλικο για να σου δωσει αποδειξη. Εκτος αν το προβλημα σου ειναι να μην πηγαινουν αυτα που ξοδευεις στην εφορια γιατι φοροδιαφευγεις. Μαζευουν καταναλωτικες συνηθειες κτλ. Τα ιδια που λεγαμε για την google δηλαδη και την στοχευμενη διαφημιση, λες και μας εκανε ζημια αυτο. Λες να μας στελνουν καταλογους απο το υπουργειο στο σπιτι με εσωρουχα και με φασολακια;
Bounty Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 ...Επειδή, όμως, η συγκέντρωση πληροφορίας σε διάφορες βάσεις δεδομένων δεν είναι πρωτοφανής (απλώς σκεφτείτε σε πόσα μέρη δίνετε οικειοθελώς τα στοιχεία σας - προσωπικά και μη), ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να θεσπίσουμε νομοθετικό πλαίσιο που προστατεύει τα δεδομένα αυτά (κάτι που ήδη υπάρχει, απλώς θέλει εμπλουτισμό κατά περιόδους) και όχι να κρυβόμαστε σε σπηλιές μη τυχόν και μας δούνε, μας φωτογραφίσουνε ή μας φακελώσουνε. ...... Το κλειδί είναι να έχουμε τα εργαλεία δικαίου (νομοθετικό πλαίσιο) ώστε να διεκδικήσουμε το δίκαιο και την προστασία των δεδομένων μας, και να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ την χρήση τους και να τιμωρήσουμε τους υπαίτιους. Το "οικειοθελως" ειναι αυτο που θα καταργηθει. Να νομοθετησουμε εναντι του κλεφτη, αλλα να μην κοιμομαστε με την εξωπορτα ανοιχτη... αφου η φοροδιαφυγη καταπολεμαται με 1002 τροπους, αρκει η πολιτεια να εχει τη θεληση να το κανει. Οσο για τα γκρίζα σενάρια περί "σκλαβωμένης" ανθρωπότητας, μιας και βλέπω ότι πολλοί την βρίσκετε με αυτό το theme, έχω τεράστια εμπιστοσύνη στα ανθρώπινα αντανακλαστικά, και θεωρώ ότι ακόμα και στο χειρότερο σενάριο ο σύγχρονος παγκόσμιος πολίτης θα διατηρήσει το ένστικτο της αντίδρασης αν αυτή είναι επιβεβλημένη. Ποσο πολυ αντιφατικο φαινεται αυτο στην Ελλαδα του Σημερα! FAIL? εγω λεω ναι!
ksaplostra Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 γιατι ρε παιδιά η κάρτα της τράπεζας τι εχει; Εγω ετσι ψωναω...ειδικά αμα ειμαι οξω σε καν'αλλο μπουρδέλο.
Bounty Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Ευκλειδη, οπως ολοι εχουμε καταλάβει τα μετρα που λαμβανονται ειναι φοροεισπρακτικα και μονο. Εστω πως η πληροφορια αυτη δε θα διαρευσει απο τους πολιτικους σε διαφορες εταιριες, πως σου φαινεται το να γνωριζει αμεσα η ελληνικη πολιτεια στην παρουσα φαση τον τροπο αντιδρασης σου σε μια ενδεχομενη αυξηση φορου σε καποιο συγκεκριμενο καταναλωτικο αγαθο; Μιλαμε για τον απολυτο ελεγχο της καταναλωσης απο το κρατος. Με βαση το εισοδημα σου θα σου οριζει εμμεσα τι θελει να καταναλωνεις και τι οχι. Ποσα εσοδα απο φορους θελει αυριο το κρατος, και το κυριοτερο η μη ανταποδοτικη φορολογια της ελλαδας που ειναι για κλαματα. Αυτο ειναι ενα παραδειγμα απο τα πολλα που μου ερχονται τωρα.
bkran Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Κοιτα που γινομαστε σιγα σιγα αμερικανακια.... Με το λαβαρο μπροστα στον "πολεμο" της φοροδιαφυγης, θα καταλειξουμε χειροτεροι απο αυτους που κοροιδευουμε... Καντε λιγο πισω και δειτε τη μεγαλυτερη εικονα! Εμεις να καθομαστε να λεμε για τους καφεδες, τα ποτα και τις αποδειξεις και απο την αλλη οι ιδιοι φωστηρες να χαριζουν στους μεγαλοαπατεωνες με πλαστα τιμολογια. ( λεγε με περαιωση ) Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει το ΔΝΤ ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα