Προς το περιεχόμενο

Μοιρασμα ταχυτητας στο δυκτιο

conmitro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πόσο πιθανό βλέπεις το να δεχτεί κάποιος να του εγκαταστήσει firewall ο σπιτονοικοκύρης στο pc του και πόσο πιθανό να μην το απενεργοποιήσει με κάποιον τρόπο αργότερα ο ίδιος;

Ασ κανει εναν χρηστη με περιορισμους.

Σχετικα με το QOS σε αυτην την περιπτωση δεν θα βοηθησει, μην τον μπερδευεται.

Δεν χρειαζεται 2 καρτες δικτυου αλλα 1 για proxy.

Γνωμη μου ηταν να στησει proxy νομιζοντας οτι μιλαμε για καποιον It mng σε μια εταιρεια.

Μη γνωριζοντας δεν θα μπορεσει να το στησει. ενα αυτο και το δευτερο πιστευω οτι και να κοψει τα torrents ΑΝ καποιος δουλευει torrent παλι ΔΕΝ θα τον ωγαλει η 1 συνδεση για 12 pc.

Καλυτερα βαλε κανενα ατομικο firewall ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ και περιορισμενους users ωστε να μην μπορουν να το κανουν remove και μετα ισως χρεαιστεις ακομη 1 συνδεση.

Μεσοβεζικη λυση αλλα τελος παντων.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μωρέ να κάτσει και να στήσει Proxy κι εγώ το βρίσκω too much υπό τις τρέχουσες συνθήκες. Άντε σου λέω και πάει πόρτα-πόρτα και λέει "Γεια ήρθα να σου εγκαταστήσω firewall με κωδικό και μην το πειράξεις". Αν ο άλλος έχει linux/dual-boot/δεύτερο laptop στη ντουλάπα, τι κάνει; Αν με το που κλείσει την πόρτα ρίξει ένα format; Κι ας αφήσουμε στην άκρη πώς θα δουν οι νοικάρηδες μια τέτοια κίνηση.

Δημοσ.

1ον δε μιλάμε για εταιρεία. Αλλά για πολυκατοικία.

Δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταστήσει firewall στον υπολογιστή του νοικιαστή.

Proxy με 2 NAC αναφέρω με το σκεπτικό να συνδέσει 2 δίκτυα μεταξύ τους. Το τοπικό και το router. Φιλτράρει την κίνηση απο την 1 NAC και βγάζει/βάζει internet κίνηση απο την άλλη.

Δημοσ.
εμ ετσι δουλει αδεν κανεις ομως γιατι ιεναι ξεφραγο αμπελι.

Server ξεχνα το γιατι και κοστιζει αλλα και γιατι δεν το εχεις αναγκη.

Αν μιλαμε για τετοια εγκατασταση βαλε κανενα firewall ατομικα στον καθενα με κωδικο, δεν ειναι η καλυτερη λυση αλλα λογικα δεν θα εχεις προληματα τετοιου τυπου.

Και εδω που τα λεμε 1 μονο συνδεση για 12 pc ειναι λιγη. και torrent να μην κατεβαζεισ οι 2 να βλεπουν ταυτοχρονα ενα βιντεακι στο youtube Παλι θα σερνεται η συνδεση.

Προσβαση στους αλλους υπολογιστες δεν εχω ,αλλα και να ειχα ,το firewall ,θα το εβγαζαν για να κατεβαζουν τορεντ.Παντος παλιοτερα ,που υπηρχε η 1 mps ταχυτητα αλλα και η 2,δεν ειχα προβλημα τοσο πολυ.Τωρα τον τελευταιο μηνα ,αστα να πανε.Θυμαμαι πριν κανα δυο τρεια χρονια που ειχα χρησιμοποιησει και εγω τορεντ ,σερνοταν παντα.Γιαυτο μετα σταματησα και απο τοτε που αρχισα να χρησιμοποιηω το rapidshare ολα καλα.Αλλα στους αλλους δεν μπορεις να πεις μην χρησιμοποιηεις τορεντ ,γιατι και να το πω ποιος ξερει τι θα κανει μετα.Πιστευετε πως με εναν proxy δεν θα λυθει το προβλημα?Ευχαριστω που εχετε ασχοληθει τοσο και συγνωμη για την ταλαιπωρια .

Δημοσ.
1ον δε μιλάμε για εταιρεία. Αλλά για πολυκατοικία.

Δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταστήσει firewall στον υπολογιστή του νοικιαστή.

Proxy με 2 NAC αναφέρω με το σκεπτικό να συνδέσει 2 δίκτυα μεταξύ τους. Το τοπικό και το router. Φιλτράρει την κίνηση απο την 1 NAC και βγάζει/βάζει internet κίνηση απο την άλλη.

Δεν μπορω να σε καταλαβω.

Ενα δικτυο ειναι, DHCP δουλευει. Αν ο router ειναι 10.0.0.1 οι clients ειναι στο ιδιο subnet. Δεν χρειαζεται 2 καρτες.

Αν δεν μπορει να πειραξει τα αλλα pc τοτε proxy (squid). ΘΑ βρει αρκετη βιβλιογραφια στο Internet και αν θες στειλε μου ενα Pm Να σου δωσω το Msn μου να σε βοηθησω οσο μπορω.

Δημοσ.

Είναι ένα router, ένα switch. Το switch βάλτο στην μία NAC και το router στην άλλη. Ακυρώνεις DHCP. Δε γίνεται το 1ο δίκτυο να δεί το 2ο δίκτυο αφού δε είναι bridge οι κάρτες. Άρα αναγκαστικά βάζεις ως gateway τον proxy και κάνεις ότι γουστάρεις απο εκεί και περα.

Δημοσ.

Παιδια,αφηστε να παει.Φανταστητε ,τωρα για να μπορεσω να σας απαντησω,τους βγαζω το καλωδιο απο το switch.Δεν ανοιγει τιποτα.Παλιοτερα δεν ειχα προβλημα.Και με μικροτερες ταχυτητες.ΔΕν ξερω τι να πω.Ειμαι απελπισμενος.Και ακουω και παραπονα.

Δημοσ.
Είναι ένα router, ένα switch. Το switch βάλτο στην μία NAC και το router στην άλλη. Ακυρώνεις DHCP. Δε γίνεται το 1ο δίκτυο να δεί το 2ο δίκτυο αφού δε είναι bridge οι κάρτες. Άρα αναγκαστικά βάζεις ως gateway τον proxy και κάνεις ότι γουστάρεις απο εκεί και περα.

Γιατι αν κουμπωσω απο router πανω σε switch ποιο ειναι το προβλημα με 1 καρτα????

Δημοσ.
Γιατί αν βρείς subnet/ip του router πιο το νόημα του proxy;

Μα αυτο γινεται με την προυποθεση να μην μπορουν να πειραξουν το Gateway.

Την ιπ και ενα tracert να κανεις θα την βρεις αφου θα ειναι μετα τον Propxy ουτως η αλλως.

Δημοσ.

Ναι αλλά γίνεται να κάνει MAC filtering μετά. Άρα και με μία κάρτα γίνεται. :D Βρέθηκε και η λύση.

Δημοσ.

Βασικά ξεκίνα να δείς ποιος σου καθυστερεί το δίκτυο. Δηλαδή όταν έχει πρόβλημα το δίκτυο άρχισε να ξηλώνεις ένα ένα τα καλώδια απο το switch.

Καλό είναι να ξέρεις ποιος φταίει, έτσι για το γαμώτο.

Η λύση που προτίνω εγώ είναι η εξής. PC ως proxy (Με την εφαρμογή squid) και μέσα στο router MAC filtering και ακύρωση του DHCP.

Έτσι τους αναγκάζεις να βάλουν να βάλουν καρφωτές ip και ώς gateway και dns θα βάζουν τον proxy. Απο εκεί τους κόβεις οτι θες.

To MAC filtering το ενεργοποιείς για να μη μπορεί να πάρει internet αλλιώς αφού το router θα τους κόβει.

Θέλει ψάξιμο το όλο επιχείρημα αλλά κ με εύκολο τρόπο δε γίνεται ούτε είναι εύκολο να σου πούμε βήμα βήμα τι να κάνεις σε ένα post.

Δημοσ.
Βασικά ξεκίνα να δείς ποιος σου καθυστερεί το δίκτυο. Δηλαδή όταν έχει πρόβλημα το δίκτυο άρχισε να ξηλώνεις ένα ένα τα καλώδια απο το switch.

Καλό είναι να ξέρεις ποιος φταίει, έτσι για το γαμώτο.

Η λύση που προτίνω εγώ είναι η εξής. PC ως proxy (Με την εφαρμογή squid) και μέσα στο router MAC filtering και ακύρωση του DHCP.

Έτσι τους αναγκάζεις να βάλουν να βάλουν καρφωτές ip και ώς gateway και dns θα βάζουν τον proxy. Απο εκεί τους κόβεις οτι θες.

To MAC filtering το ενεργοποιείς για να μη μπορεί να πάρει internet αλλιώς αφού το router θα τους κόβει.

Θέλει ψάξιμο το όλο επιχείρημα αλλά κ με εύκολο τρόπο δε γίνεται ούτε είναι εύκολο να σου πούμε βήμα βήμα τι να κάνεις σε ένα post.

σε ευχαριστω παρα πολυ ,για την απαντηση σου και την λυση που προτεινεις.Αν και δεν ξερω να την υλοποιησω,γιατι την ακουω λιγο δυσκολη για μενα ,πιστευω και εγω πως κατι τετοιο πρεπει να γινει και ειναι μια σωστη και καλη λυση.

Παντως σε ευχαριστω και παλι ,αν και φανταζει ακατορθωτο για μενα να κανω ολα αυτα.

Δημοσ.

Έστω βρές ποιος τρέχει torrent. Μπορείς να τον κάνεις δακτυλοδεικτούμενο. Με καταζητείτε στην είσοδο της πολυκατοικίας κλπ...

ΧΑΧΑχα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...