Προς το περιεχόμενο

Μοιρασμα ταχυτητας στο δυκτιο

conmitro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και γιατί να μην βάλει zone alarm σε κάθε pc και απλά να κόψει τα προγράμματα και να βάλει pass για να ανοιγεί το zone alarm;

Είτε proxy που αν έχεις δώσει δικαιώματα στα windows μπορεί εύκολα να βάλει απλά ip απο dhcp είτε dns otenet και να τρέξει οτι θέλει.

Και σκέψου και το πιο εύκολο στον χρήστη σε όλο αυτό γιατί αν ήξερε γενικά δε θα ρώταγε :D

Με 12 υπολογιστες φανταζομαι προκειται για εταιρεια.

Εχει ενα κοστος αυτο που λες και φυσικα αντιλαμβανεσαι και ο ιδιος ποια λυση ειναι η καλυτερη απο τισ 2.

Κανεις μας δεν ηξερε αλλα μαθαμε, αν εχει μερακι μπορει να το ξεκινησει.

Ο dns τι σχεση εχει με τον Proxy???

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πολλα μπορει να κανει γενικως.Το θεμα ειναι αν μπορει να κοψει απο καθε pc οτι θελει αυτος χωρις να εχει καποιο προβλημα.Για μενα η πιο απλη λυση ειναι να φτιαξει ενα domain και εκει μεσα να κοψει και να ανοιξει οτι θελει αυτος.Αν δεν μας πει για τι χρηση προοριζονται τα pc δεν μπορω να βοηθησω.

Δημοσ.
Πολλα μπορει να κανει γενικως.Το θεμα ειναι αν μπορει να κοψει απο καθε pc οτι θελει αυτος χωρις να εχει καποιο προβλημα.Για μενα η πιο απλη λυση ειναι να φτιαξει ενα domain και εκει μεσα να κοψει και να ανοιξει οτι θελει αυτος.Αν δεν μας πει για τι χρηση προοριζονται τα pc δεν μπορω να βοηθησω.

Δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις λεγοντας να κανει ενα domain και απο εκει να κοψει οτι θελει...

Δημοσ.

Γιαυτο σου λεω δεν ξερω περι τινος προκειται.

π.χ εγω στην δουλεια μου εχς φτιαξει ενα domain και καθε υπολογιστης που συνδεεται στο δικτυο με συγκεκριμενο user name μπαινει στην αναλογη κατηγορια και απο εκει και περα του οριζω εγω τι μπορει να κανει και τι οχι.

Δημοσ.
Γιαυτο σου λεω δεν ξερω περι τινος προκειται.

π.χ εγω στην δουλεια μου εχς φτιαξει ενα domain και καθε υπολογιστης που συνδεεται στο δικτυο με συγκεκριμενο user name μπαινει στην αναλογη κατηγορια και απο εκει και περα του οριζω εγω τι μπορει να κανει και τι οχι.

Αναλογη κατηγορια??? εννοεισ group policy??? ΚΑι σε OU να τους βαλεις παλι αυτο δεν σημαινει οτι μπορεις να τους κοψεις px. ta downloads.

Δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις

Δημοσ.

Ο alquiii έχει θέσει το πιο σωστό σύστημα αλλά πρέπει να το στήσεις κιόλλας.

Θες στήσιμο proxy και μετά restrictions στους Windows Users σε κάθε μηχάνημα ώστε να μην μπορείς να αλλάξεις δικτυακές ρυθμίσεις πχ.

Το group policy δεν χρειάζεται και θα μπερδέψει χειρότερα.

Σκεφτεί τον πιο απλό τρόπο αλλά και πιο ασφαλή για να βοηθήσουμε.

Δημοσ.

Κατανοητο οτι ισως να μην εχει ξαναστησει proxy αλλα δεν ειναι κατι δυσκολο, και αν εχει μερακι θα το κατεφερει.

Αναφορικα με το restriction για αλλαγη του gateway ενα κλικ ειναι απο την group policy.

Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω και παλι.Οπως ειπα ,δεν εχω προσβαση στα αλλα pc και ουτε θα δεχτει καποιος να του βαλω κοφτη για την ταχυτητα του.Και αν ναι,τοτε οποιδηποτε ωρα θα τον αλλαζει.Εγω εχω την connex στο σπιτι μου και απο το ρουτερ BELKIN που εχω,φευγει ενα erthenet καλωδιο για το υπολογιστη μου και δυο καλωδια ακομα για αλλους δυο υπολογιστες που εχω.Και απο την τεταρτη θυρα του ρουτερ,φευγει ενα που με ενα siwcth το μοιραζω στους υπολοιπους υπολογιστες που ειναι στον επανω οροφο ,οπου νοικιαζω διαμερισματα και τους εδωσα απο την γραμμη μου ,για να εχουν και αυτοι.Μην νομιζετε πως τους παιρνω χρηματα,απλα τους το υποσχεθηκα για να τα ενοικιασω.Γιαυτο και δεν θελω να γινεται αλογιστη χρηση του ιντερνετ και να παιρνει ο ενας την ταχυτητα του αλλου ,οταν κατεβαζει τορεντ και δεν τους νοιαζει για το δυκτιο.Αυτο θελω να ελεγξω.Παρακαλω ,βοηθειστε με.πως θα στησουμε σερβερ?εχω καποιο pc.η αλλιως καμια αλλη λυση?Ευχαριστω!

Δημοσ.

Ναι group policy και υπαρχει τροπος να κοψεις το application οπως ειναι καποιος torrent client η να του αφησεισ μονο βασικες πορτες ανοιχτες στο firewall

Δημοσ.
Ναι group policy και υπαρχει τροπος να κοψεις το application οπως ειναι καποιος torrent client η να του αφησεισ μονο βασικες πορτες ανοιχτες στο firewall

Και αν αλλαξει πορτα στο application και βγει απο την 80, τι κανεις???

Δημοσ.

QOS μέσω router. Είτε proxy me 2 κάρτες δικτύου. Αν θέλουν internet μόνο με ρυθμίσεις που θα τους δώσεις εσύ.

Δηλαδή η μία κάρτα δικτύου θα συνδεθεί στο switch για πάνω και θα συνδέοντε όλοι πάνω του και μέσω του proxy θα φεύγει η κίνηση απο την άλλη κάρτα δικτύου προς το internet.

Λογικά γίνεται και με hardware firewall αλλά δεν είμαι σίγουρος για αυτό.

Νομίζω το QOS είναι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση γιατί είναι θέμα router. Αν δε κάνει το δικό σου router αγοράζεις άλλο που κάνει.

Δημοσ.

δεν θελω να γινομαι κουραστικος ,άλλα επειδη δεν εχω ξαναστησει proxy,εαν ειναι ευκολο να μου υποδειξετε καποιο οδηγο για να το κανω.Εκτος εαν εχουμε και καμια αλλη λυση. Ευχαριστω.

Δημοσ.
Παιδια ευχαριστω και παλι.Οπως ειπα ,δεν εχω προσβαση στα αλλα pc και ουτε θα δεχτει καποιος να του βαλω κοφτη για την ταχυτητα του.Και αν ναι,τοτε οποιδηποτε ωρα θα τον αλλαζει.Εγω εχω την connex στο σπιτι μου και απο το ρουτερ BELKIN που εχω,φευγει ενα erthenet καλωδιο για το υπολογιστη μου και δυο καλωδια ακομα για αλλους δυο υπολογιστες που εχω.Και απο την τεταρτη θυρα του ρουτερ,φευγει ενα που με ενα siwcth το μοιραζω στους υπολοιπους υπολογιστες που ειναι στον επανω οροφο ,οπου νοικιαζω διαμερισματα και τους εδωσα απο την γραμμη μου ,για να εχουν και αυτοι.Μην νομιζετε πως τους παιρνω χρηματα,απλα τους το υποσχεθηκα για να τα ενοικιασω.Γιαυτο και δεν θελω να γινεται αλογιστη χρηση του ιντερνετ και να παιρνει ο ενας την ταχυτητα του αλλου ,οταν κατεβαζει τορεντ και δεν τους νοιαζει για το δυκτιο.Αυτο θελω να ελεγξω.Παρακαλω ,βοηθειστε με.πως θα στησουμε σερβερ?εχω καποιο pc.η αλλιως καμια αλλη λυση?Ευχαριστω!

εμ ετσι δουλει αδεν κανεις ομως γιατι ιεναι ξεφραγο αμπελι.

Server ξεχνα το γιατι και κοστιζει αλλα και γιατι δεν το εχεις αναγκη.

Αν μιλαμε για τετοια εγκατασταση βαλε κανενα firewall ατομικα στον καθενα με κωδικο, δεν ειναι η καλυτερη λυση αλλα λογικα δεν θα εχεις προληματα τετοιου τυπου.

Και εδω που τα λεμε 1 μονο συνδεση για 12 pc ειναι λιγη. και torrent να μην κατεβαζεισ οι 2 να βλεπουν ταυτοχρονα ενα βιντεακι στο youtube Παλι θα σερνεται η συνδεση.

Δημοσ.
εμ ετσι δουλει αδεν κανεις ομως γιατι ιεναι ξεφραγο αμπελι.

Server ξεχνα το γιατι και κοστιζει αλλα και γιατι δεν το εχεις αναγκη.

Αν μιλαμε για τετοια εγκατασταση βαλε κανενα firewall ατομικα στον καθενα με κωδικο, δεν ειναι η καλυτερη λυση αλλα λογικα δεν θα εχεις προληματα τετοιου τυπου.

Και εδω που τα λεμε 1 μονο συνδεση για 12 pc ειναι λιγη. και torrent να μην κατεβαζεισ οι 2 να βλεπουν ταυτοχρονα ενα βιντεακι στο youtube Παλι θα σερνεται η συνδεση.

Πόσο πιθανό βλέπεις το να δεχτεί κάποιος να του εγκαταστήσει firewall ο σπιτονοικοκύρης στο pc του και πόσο πιθανό να μην το απενεργοποιήσει με κάποιον τρόπο αργότερα ο ίδιος;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...