conmitro Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπερα.Θα ηθελα να ρωτησω το εξης.Εχω ενα δυκτιο ενσυρματο με 12 υπολογιστες.Οταν ειναι αρκετοι η και ολοι στο ιντερνετ,εχω προβλημα ταχυτητας.Δεν ανοιγουν οι σελιδες καν. Θελω μια λυση εαν γινεται ,για να μπορεσω να μοιραζω την ταχυτητα(bandwidth)του δυκτιου.Ολοι οι υπολογιστες περνουν ιντερνετ απο ενα ρουτερ belkin και ειναι συνδεδεμενοι σε αυτο με switch.Εχω ακουσει καποιες λυσεις,οπως το netlimiter,αλλα πρεπει να μπει σε ολους τους υπολογιστες ξεχωριστα και δεν θελω,αλλα θελω να μοιραζω εγω την ταχυτητα ,απο ενα υπολογιστη και οχι ο καθε υπολογιστης να την διαμορφωνει. Οποτε εχω ακουσει και για την λυση του server οπου και θα ελεγχει το δυκτιο.Εαν πιστευετε πως ειναι μια σωστη λυση θα ηθελα μια βοηθεια και οδηγιες ,για το πως θα στησω ενα server και ποιο προγραμμα χρειαζομαι μετα για το δυκτιο.Εαν παλι υπαρχει και καμια αλλη λυση ,παρακαλω βοηθειστε με. Ευχαριστω παρα πολυ.
computeras13 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Τα δίκτυα δεν είναι ο τομέας μου η αλήθεια είναι οπότε δεν ξέρω κατά πόσο τα switch υποστηρίζουν QοS. Αν υποστηρίζουν τότε αυτή είναι η λύση στο πρόβλημά σου. Αν δεν υποστηρίζουν τότε μπορείτε είτε να αλλάξετε το switch με ένα router που να υποστηρίζει QoS, είτε να καταφύγεις σε κάτι από αυτά που ήδη είπες.
alquiii Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Το μονο που θα σε βοηθσει σε αυτην την περιπτωση ειναι να παρεις ακομη μια γραμμη.
antonl Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Το NetLimiter πάντως έχει και Remote administration αλλά αν θες μια πιο «σοβαρή»/επαγγελματική λύση, καλύτερα να ψαχτείς μέσω hardware. Αν και φοβάμαι πως πιθανόν να μην βγάλεις κάτι θετικό λόγω αυτού που αναφέρει ο alquiii. Δηλ. αν όλοι σέρνονται κατά το web-browsing, τι να κάνει και το traffic-shaping; Εκτός αν θες να σαι ΟΚ μόνο εσύ
alquiii Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Ισως το μονο που μπορει να βοηθησει αν και δεν νομιζω να ειναι επαρκες ειναι να στησει εναν proxy ωστε τουλαχιστον να βοηξηξει με το caching
kmir Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Καταρχην η γραμμη σου υποθετουμε ολοι οτι ειναι 24αρα και οτι κλειδωνει καπου φυσιολογικα για το ευρος της γραμμης.Απο προσωπικη εμπειρια 12 υπολογιστες που απλα σερφαρουν στο ιντερνετ πανω σε μια 24αρα γραμμη δεν ειναι προβλημα και δεν θα επρεπε να σερνονται.Οποτε μηπως ειναι καπου αλλου το προβλημα σου? Εχεις πανω σε καποιο pc καποιο προγραμμα διαχειρησης του δικτυου σου?
_Anonymous_ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπερα.Θα ηθελα να ρωτησω το εξης.Εχω ενα δυκτιο ενσυρματο με 12 υπολογιστες.Οταν ειναι αρκετοι η και ολοι στο ιντερνετ,εχω προβλημα ταχυτητας.Δεν ανοιγουν οι σελιδες καν. Θελω μια λυση εαν γινεται ,για να μπορεσω να μοιραζω την ταχυτητα(bandwidth)του δυκτιου.Ολοι οι υπολογιστες περνουν ιντερνετ απο ενα ρουτερ belkin και ειναι συνδεδεμενοι σε αυτο με switch.Εχω ακουσει καποιες λυσεις,οπως το netlimiter,αλλα πρεπει να μπει σε ολους τους υπολογιστες ξεχωριστα και δεν θελω,αλλα θελω να μοιραζω εγω την ταχυτητα ,απο ενα υπολογιστη και οχι ο καθε υπολογιστης να την διαμορφωνει. Οποτε εχω ακουσει και για την λυση του server οπου και θα ελεγχει το δυκτιο.Εαν πιστευετε πως ειναι μια σωστη λυση θα ηθελα μια βοηθεια και οδηγιες ,για το πως θα στησω ενα server και ποιο προγραμμα χρειαζομαι μετα για το δυκτιο.Εαν παλι υπαρχει και καμια αλλη λυση ,παρακαλω βοηθειστε με. Ευχαριστω παρα πολυ. Επειδη καποιος ασυνειδητος κατεβαζει torrents γινετε αυτο φιλε. Και bandwindth management να βαλεις, αμα σου τερματιζει τα connections, παλι δε θα μπορεις να κανεις browsing
conmitro Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδια ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση συμπαρασταση σας ,ολους σας και τις αμεσες απαντησεις σας.Σιγουρα ,οπως ειπε και ο Anonymous προηγουμενος ,καποιος οι καποιοι κατεβαζουν με τορεντ ολη την ωρα και μου γονατιζουν το δυκτιο.Αλλιως ,καποιες ωρες ,παει καλα.Αυτο θελω και να ελεγξω. Η γραμμη μου ειναι connex και η ταχυτητα μου συγχρονιζει στα 8 mps ,οπως μου εχουν πει απο τον οτε.Καποτε που ειχα ρωτησει τεχνικο ,μου χε πει πως ,η βαζω καποιο η κατι σαν ρουτερ για τον ρολο του bandwindth management ,που κοστιζει ομως γυρω στα 1000 ευρω ειπε,η αλλιως να στησω καποιο σερβερ με ενα pc ,που θα εχει αυτο τον ρολο.Εχω εφεδρικο pc.Αλλα δεν ξερω πως θα το κανω και με ποιο τροπο.Ειναι ευκολο να γινει απο μενα ?η πρεπει να ερθει τεχνικος?Εαν μπορει καποιος και εχει οδηγιες και με βοηθησει ,θα το ετιμουσα πολυ. Ευχαριστω!
SwAToNeR Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Ψάξε για QOS αν υποστηρίζετε στο router σου. Αλλιώς βάλε ένα δωρεάν firewall σε όλα τα μηχανήματα και κόψε πρόσβαση σε torrent και p2p προγράμματα.
alquiii Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Η οπως ειπα δωρεαν λυση (server side) proxy για να τα κοψεις ολα, απο download, torrents κτλ.
SwAToNeR Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δωρεάν δεν είναι γιατί θές ένα μηχάνημα 24/7 και να κάνει τον server. Και ο proxy για να στηθεί σε κάθε μηχάνημα θέλει γνώσεις για να δουλέψει σωστά ώστε να κόψεις torrent κλπ. Θα τον μπερδέψει παρά θα τον βοηθήσει. Αν βάλεις proxy απλά στο μηχάνημα τα torrent θα δουλεύουν κανονικά και απροβλημάτιστα. Θέλει configuration όλο το θέμα.
conmitro Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Η οπως ειπα δωρεαν λυση (server side) proxy για να τα κοψεις ολα, απο download, torrents κτλ. αυτο πως γινεται?ειναι ευκολο? Ευχαριστω
kmir Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορεις ετσι απλα να κοψεις παροχες απο torrents στα αλλα pc? Εννοω αν εχεις καποιο Net Cafe δεν μπορεις απλα να κοψεις το download απο τα μισα Pc γιατι προφανως υπαρχει κοσμος που ερχεται εκει για αυτο το λογο. Πες μας περι τινος προκειται καταρχην και μετα βλεπουμε τισ πιθανες επιλογες σου
alquiii Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δωρεάν δεν είναι γιατί θές ένα μηχάνημα 24/7 και να κάνει τον server. Και ο proxy για να στηθεί σε κάθε μηχάνημα θέλει γνώσεις για να δουλέψει σωστά ώστε να κόψεις torrent κλπ. Θα τον μπερδέψει παρά θα τον βοηθήσει. Αν βάλεις proxy απλά στο μηχάνημα τα torrent θα δουλεύουν κανονικά και απροβλημάτιστα. Θέλει configuration όλο το θέμα. Εστω και σε ενα παλιο μηχανημα δουλευει. Τι εννοεις για να στηθει σε καθε μηχανημα??? ΑΠλως θα βαλει σαν gateway τον proxy.Δεν κανεις κατι αλλο στον client. ΤΟ μονο configuration ειναι να κλεισει ολες τισ πορτες και να ανοιξει μονο την 80.
SwAToNeR Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2010 Και γιατί να μην βάλει zone alarm σε κάθε pc και απλά να κόψει τα προγράμματα και να βάλει pass για να ανοιγεί το zone alarm; Είτε proxy που αν έχεις δώσει δικαιώματα στα windows μπορεί εύκολα να βάλει απλά ip απο dhcp είτε dns otenet και να τρέξει οτι θέλει. Και σκέψου και το πιο εύκολο στον χρήστη σε όλο αυτό γιατί αν ήξερε γενικά δε θα ρώταγε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.