alitsa Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 chris2060, ναι, μεταπτυχιακές και προπτυχιακές σπουδές μπορούν σίγουρα να γίνονται ταυτόχρονα.
leonidas_fs Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2011 πως μπαίνει το σήμα του ευρώ στα Apple μηχανήματα ? οκ το βρήκα shift alt + 2
slygeo87 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Έχω βγάλει μια σχετικά μικρή φουσκάλα στη παλάμη από κάψιμο. Ψάχνοντας λίγο το google κάπου βρήκα πως πρέπει να την σπάσω με μια αποστειρωμένη βελόνα (οινόπνευμα/φλόγα) και να πιέσω το δέρμα να βγει το υγρό. Ωραία μέχρι εδώ. Το έχω ξανά πάθει πιτσιρικάς από τον ήλιο (ηλιοθεραπεία) και μετά το πλάκωσα σε αλοιφές που μου είχε δώσει δερματολόγος. Τώρα όμως τι να βάλω;
freedubus Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Να την αφήσεις ήσυχη. Έχει κάποιο σκοπό και η φουσκάλα και το υγρό.
bnvdarklord Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Να την αφήσεις ήσυχη. This. Και αν σε ενοχλεί να αλλαξεις χερι. χιουμοράκι ε
slygeo87 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Οκ, απλά λεω μήπως με το να την σπάσω, θα επιταχύνω την επούλωση της πληγής. Δεν με ενοχλεί πολύ. Ευχαριστώ.
demessakis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Όπως είπαν παραπάνω ο freedubus και ο bnvdarklord, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το αφήσεις ως έχει. Εξάλλου η φουσκάλα, είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος και δημιουργήθηκε χάρη στα αντισώματα τα οποία, βρήκαν κάποια ανωμαλία (εν προκειμένω το μέρος του δέρματος που κάηκε, και το αίμα κάτω από αυτό), και έσπευσαν να την επουλώσουν. Ποιος ο λόγος λοιπόν, να σταματήσεις την επούλωση; Η αλοιφή, απλά καταπραΰνει το μέρος αυτό, και (αν δεν κάνω λάθος) προσθέτει αντισώματα. Ξέρω σε είχαν πείσει οι παραπάνω, απλά έλεγα...
leftermann Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Έχω βγάλει μια σχετικά μικρή φουσκάλα στη παλάμη από κάψιμο. Ψάχνοντας λίγο το google κάπου βρήκα πως πρέπει να την σπάσω με μια αποστειρωμένη βελόνα (οινόπνευμα/φλόγα) και να πιέσω το δέρμα να βγει το υγρό. Ωραία μέχρι εδώ. Το έχω ξανά πάθει πιτσιρικάς από τον ήλιο (ηλιοθεραπεία) και μετά το πλάκωσα σε αλοιφές που μου είχε δώσει δερματολόγος. Τώρα όμως τι να βάλω; η φουσκάλα από το κάψιμο δεν χρησιμεύει σε τίποτα, δεν έχει κανέναν σκοπό η δημιουργία της, και δεν περιέχει ούτε αντισώματα ούτε κάτι άλλο χρήσιμο. Είναι υγρό που έχει διαπεράσει τα τριχοειδή καθώς αυτά διαστάλθηκαν προσπαθώντας να μειώσουν την αυξημένη στο σημείο αυτό θερμοκρασία. Αφού είναι πολύ μικρό μπορείς να το αφήσεις όπως είναι, αλλά θα αργήσει να φύγει και θα σε ψιλοταλαιπωρήσει. Μπορείς όντως να το τρυπήσεις με μια αποστειρωμένη βελόνα και να την πιέσεις ελαφρά για να αδειάσει. Καλύτερα να μην σκίσεις το "σακουλιασμένο" δέρμα, μετά θα τσούζει. Αν το αφήσεις θα ξεραθεί και θα το καθαρίσεις σε λίγες μέρες. Καλό είναι να βάλεις και κατιτίς αντιμικροβιακό και να το καλύψεις με γάζα.
chris2060 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 ρε παιδια αφου καταργηθηκε το 10%... κανεις δεν το ήξερε??
leonidas_fs Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 ποτε καταργήθηκε? Μα η κοπέλα μου πέρασε με 10 %...και είμαστε μαζι λιγότερο απο 1 χρόνο.
chris2060 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 βασικα ισχυει μονο για τα 2 επομενα ετη απο την χρονια του απλυτηριου λυκειου. πχ. καποιος που τελειωσε το λυκειο το 2009 μπορει να κανει μηχανογραφικο με το 10% για το 2010 και το 2011. και δυστυχως τελειωσα το λυκειο 5 χρονια πριν. αρα παπαλα
leonidas_fs Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 www.open.ac.uk http://www.eap.gr Μην αγχώνεσαι υπάρχουν λύσεις. Ορεξη για διάβασμα να έχεις.
Dark_son20 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 βασικα ισχυει μονο για τα 2 επομενα ετη απο την χρονια του απλυτηριου λυκειου. πχ. καποιος που τελειωσε το λυκειο το 2009 μπορει να κανει μηχανογραφικο με το 10% για το 2010 και το 2011. και δυστυχως τελειωσα το λυκειο 5 χρονια πριν. αρα παπαλα εγώ έκανα χαρτιά για το 10% τον 2009 και είχα τελειώσει το 2001 σίγουρα ισχύει αυτό που λες? είναι τίποτα φετινό?
gang Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 εγώ έκανα χαρτιά για το 10% τον 2009 και είχα τελειώσει το 2001 σίγουρα ισχύει αυτό που λες? είναι τίποτα φετινό? λολ τι λες? βέβαια και ισχύει το αργότερο από το 2007 το θυμάμαι που είχα δώσει εγώ...
slygeo87 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 η φουσκάλα από το κάψιμο δεν χρησιμεύει σε τίποτα, δεν έχει κανέναν σκοπό η δημιουργία της, και δεν περιέχει ούτε αντισώματα ούτε κάτι άλλο χρήσιμο. Είναι υγρό που έχει διαπεράσει τα τριχοειδή καθώς αυτά διαστάλθηκαν προσπαθώντας να μειώσουν την αυξημένη στο σημείο αυτό θερμοκρασία. Αφού είναι πολύ μικρό μπορείς να το αφήσεις όπως είναι, αλλά θα αργήσει να φύγει και θα σε ψιλοταλαιπωρήσει. Μπορείς όντως να το τρυπήσεις με μια αποστειρωμένη βελόνα και να την πιέσεις ελαφρά για να αδειάσει. Καλύτερα να μην σκίσεις το "σακουλιασμένο" δέρμα, μετά θα τσούζει. Αν το αφήσεις θα ξεραθεί και θα το καθαρίσεις σε λίγες μέρες. Καλό είναι να βάλεις και κατιτίς αντιμικροβιακό και να το καλύψεις με γάζα. Πφφφ, τώρα μπερδεύτηκα. Κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ. Φαντάσου μία φουσκάλα γύρω στο 1 εκατοστό! Υπάρχει περίπτωση ποτέ αυτό το πράγμα να φύγει άμεσα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις