Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Παλιό ή καινούργιο;

Πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό τα:

Gabriel Knight (είναι 3, Sins of the Fathers, Beast Within και Blood of the Sacred, Blood of the Damned).

Μετά κάποιο από τα Tex Murphy (αυτά πάλι τρόμου δεν τα λες. Αλλά έχουν μυστήριο).

Και ίσως το Jack Orlando (δεν το έχω παίξει, αλλά υποτίθεται είναι μυστηρίου)

Σε alex δεν έχω κάτι :P

• Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως και στο τελευταίο Silent Hill : Homecoming, ο βασικός χαρακτήρας Alex λέγεται.

Αυτό που ψάχνεις θυμάσαι αν είναι κλασσικό point and click adventure;

Δημοσ.

Όχι παίδες δεν είναι αυτά που λέτε. Είναι καινούργιο. Το έψαχνα πριν λίγο καιρό και είχε βγει μόνο σε XBOX και θέλω να δω μπας και βγήκε τώρα και για pc.

Δεν είναι point and click, κανονικά τον χειρίζεσαι όπως και στο Silent Hill. Θυμάμαι ότι απο κριτικές που είχα διαβάσει ήταν πολύ σκοτεινό, και ο χαρακτήρας αν έμενε πολύ ώρα στο σκοτάδι κάτι πάθαινει, ή αν έκανε φασαρία τον ακούγαν, κάτι τέτοια.

• Moderators
Δημοσ.

Αν πάμε σε Silent Hill like, τότε ίσως το Alan Wake (πάλι όχι Alex ωστόσο). Και όχι ακριβώς adventure. Είναι επίσης μονο για Xbox360. (από την Remedy που έδωσε και τα 2 Max Payne).

Δημοσ.

And we have a winner.

Ευχαριστώ, το Alan Wake έψαχνα, το οποίο το μόνο κοινό που έχει με το alex ειναι ότι και τα δύο ξεκινάν απο Al.

Δημοσ.

Απορία στατιστικής φύσης:

Έστω ότι αν διαγνωστώ με μπλε παπάρια εγκαίρως, έχω 20% να ψοφήσω και άλλα 80% να ζήσω.

Αν διεγνωστούν 100.000 άνθρωποι με μπλε παπάρια εγκαίρως, μπορεί να υπολογιστεί ποσοστιαία πόσοι θα ψοφήσουν και πόσοι θα ζήσουν ή θεωρούνται ανεξάρτητα ενδεχόμενα;

Δημοσ.

νομίζω, νομίζω λέγω, ότι έτσι υπολογίζεται η θνησιμότητα ασθενειών ή εγχειρήσεων ή κλπ. Πόσοι στους 100000 πέθαναν; 20000. Άρα 20% πεθαίνουν. Άρα και εσύ έχεις 20% πιθανότητα να πεθάνεις. Είναι το αντίστροφο από αυτό που ρωτάς.

Δεν ξέρω αν υπακούει απόλυτα στους νόμους της στατιστικής.

Δημοσ.

Λοιπόν, έκατσα και το σκέφτηκα και αποφάσισα (αμέ) πως δεν μπορώ να το ισχυριστώ.

Διότι, έστω πως έχουμε 10 ανθρώπους που περνάνε έναν δρόμο και ο καθένας έχει 50% πιθανότητα να τον διασχίσει και άλλο ένα 50% να τον πατήσει μια νταλίκα.

Δε μπορείς να ισχυριστείς πως οι μισοί θα ψοφήσουν, μπορεί να είναι τυχεροί όλοι, οι 7 ή μόνο οι 3. Ή αν ρίξεις ένα κέρμα 10 φορές δε μπορείς να πεις πως οι μισές θα είναι κορώνα επειδή κάθε ριξιά είναι 50/50.

Δημοσ.

αν ρίξεις το κέρμα 2 φορές, μπορεί και οι 2 να βγουν κορώνα. 100% - 0%. Αν το ρίξεις 20000 φορές, η αναλογία θα είναι πολύ κοντά στο 50%.

Δημοσ.

Ναι αλλά αν φέρω νόμο μεγάλων αριθμών ως επιχείρημα ασφαλείας σε ακτινοβόληση θα αρχίσει να βρέχει λυσοζύμη.

Σε φάση "αν είστε 10, μην κάνετε, αν είστε 100.000 ψηθείτε".

Δημοσ.

εντάξει. Έχεις 0.000001% πιθανότητα να πέσει γλάστρα στο κεφάλι σου αύριο το πρωί πηγαίνοντας στην δουλειά. Αν πέσει όμως, έχεις 100% πιθανότητα να πεθάνεις.

Δημοσ.

Για τον καθένα ισχύει η πιθανότητα που ισχύει για το μεγάλο δείγμα. Αν για το ασφαλές στατιστικό δείγμα του 1.000.000 ατόμων η πιθανότητα είναι 1 στα εκατομμύριο, τόση ήταν και για μένα ακόμα και αν την πάτησα τελικά με την πρώτη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...