Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το γατί μου έχει αποκτήσει την κακή συνήθεια να τα κάνει στο μάρμαρο μπροστά στην είσοδο, ενώ έχει στη διάθεσή του ολόκληρο κήπο.. ..

πώς μπορώ να του κόψω αυτήν την κακή συνήθεια;

• Like 1
  • Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πηρανε μια φιλη μου απο εταιρια αδυνατισματος-καλαισθησιας για δωρεαν εξετασεις μεταβολλισμου για την ιδια + 1 ατομο. Πηγαμε μαζι σημερα και μας βαλανε να υπογραψουμε ενα μηδενικο εξοφλητικο το οποιο ειπανε θα καταχωρησουν στην εταιρια. Ενα προηγουμενο ζευγαρι το θεωρησε υποπτο και δεν το υπεγραψε και εφυγε. Και μας μας φανηκε υποπτο αλλα σε πρωτη σκεψη δεν φανηκε κατι κακοβουλο. Ενα μηδενικο τιμολογιο ηταν που εδειχνε ανεφερε την μορφη της εξετασης που υπογραψαμε ολογραφως. Κανα πονηρο μυαλο μπορει να σκεφτει κατι αρνητικο στην ολη διαδικασια. Απλως ρωταει γιατι μπηκα σε σκεψεις.

Δημοσ.

Βάσει του ρητού "there is no free meal",θάπρεπε να ψυλιαστείτε.

Στη χειρώτερη να σας γίνουν τσιμπούρια,κάθε τρεις και λίγο να σας τα πρήζουν για τις καινούριες τους προσφορές...

• Like 1
Δημοσ.

16 χρονων

ρωταω επιδη δεν εχω εμπειρια στον ε3ω κοσμο,

παντα κλεισμενος στο σπιτι με της ωρες στο gaming :(

και ομως... :fear:

Αν είναι όπως το θέτεις,θέλει μεγάλη προσοχή μη πέσεις με την ορμή του νεοφώτιστου πάνω στο κεχρί και κάψεις το γαμηστηράκι σου πάνω της.Εύκολο είναι και γι αυτήν,όπως και για σένα.

Δεν έχεις κοντά σου κάποιον θείο ή κάποιον φίλο του του πατέρα σου (αν φοβάσαι δηλαδή να τη πέσεις για συμβουλές,ή ντρέπεσαι...) να "πιείτε μια μπύρα" παρέα;

Γμτ το ιντερνέτ μου μέσα δηλαδή,πας να "φουρτλήξεις".

"Άνοιξα" το γκούγκλη,βρήκα κάποιον που ήθελε δουλειά (προώθηση το σταθερό του στο κινητό του...) και αφού του υπέβαλα τα σέβη μου,κλείσαμε ραντεβού για αύριο,επί τόπου.

Αν κάτσει καλή,θα πω εδώ το κινητό του.Αν όχι,έχασα κι εγώ κι αυτός όμως το χρόνο μας...

Μιά τελευταία πάνω και ορκίζομαι να μη σας τα ξαναπρήξω γι αυτό.

Κλεισαμε ραντεβού από χτες για σήμερα το μεσημέρι,δυόμισυ με πέντε που είναι κλειστά τα μαγαζιά και μπορώ να είμαι σπίτι...και με παίρνει ο σκιπεράς (κωλοφάρα...) τηλ στις 11 το μεσημέρι σήμερα να μου πει ότι είναι από κάτω απ´ το σπίτι...

Του εξηγώ ότι είαι μαγαζί,νάρθει στις 14:30'.

Και στήνομαι ένα δίωρο σπίτι,φεύγω άπραγος στις 16:30' (δεν φάνηκε,ούτε τηλέφωνο δεν μου έκανε ότι θα αργήσει) και με παίρνει πέντε παρά να μου πει ότι πήγε τωρα και δεν είμαι...

Του ξαναεξηγώ ότι δεν μπορουσα να περιμένω άλλο,γιατί ακόμα κι αν τον περίμενα,δεν θα προλάβαινε να το επισκευάσει,έπρεπε να φύγω για να ανοίξω.

Ζήταγε και τα ρέστα από πάνω,υποθέτω ότι το προηγούμενο ραντεβού του τον έβγαλε έξω απ´ το χρονοδιαγραμμά του και έψαχνε το μαλάκα να φορτώσει...

Πήρε το μπούλο στο χαλαρό κι εγώ θα κατεβάσω workshop manual ή θα πάρω καινούργιο άμα του βγάλω τα μάτια με τις προσπάθειές μου προς επισκευή...

Και εξανίσταμαι (γμτ κοινωνία μου μέσα),δεν υπάρχει κάποιος έντιμος επαγγελματίας εκεί έξω;

Δημοσ.

το γατί μου έχει αποκτήσει την κακή συνήθεια να τα κάνει στο μάρμαρο μπροστά στην είσοδο, ενώ έχει στη διάθεσή του ολόκληρο κήπο.. ..

πώς μπορώ να του κόψω αυτήν την κακή συνήθεια;

Οκ άκου, δοκίμασε τα παρακάτω με τη σειρά. Αν και μην είσαι καθόλου σίγουρη ότι θα πιάσουν:

1) Δοκίμασε να ρίξεις πολύ λεμόνι σε όλη την περιοχή που παίζει να πάει. Αλλά πριν το κάνεις αυτό ρίξε πρώτα λίγο λεμόνι σε μια γωνία στο μάρμαρο, κάπου που να μη φαίνεται, και άστο μια βραδιά, να δεις αν φεύγει μετά. Γιατί παίζει το λεμόνι να κάνει το μάρμαρο άχρηστο. Προσοχή σ'αυτό. Αν είναι οκ, προχώρα και δοκίμασε λεμόνι. (η μυρωδιά του λεμονιού απωθεί τις περισσότερες γάτες [όχι όλες], άρα όσο πιο "φρέσκια" η μυρωδιά του όταν πάει, τόσο καλύτερα)

2) Πάρε αλουμινόχαρτο και κολλητική ταινία και κόλλα το αλουμινόχαρτο κάτω, ώστε να καλύψει όλη την περιοχή που θέλεις να μην πηγαίνει. Και προσπάθησε το αλουμινόχαρτο όσο γίνεται να ΜΗΝ είναι λείο, αλλά όσο πιο τσαλακωμένο γίνεται, για να την ενοχλεί στο περπάτημα. Κανόνισε να βάλεις πολύ, γιατί λογικά θα πάει δίπλα από το τελευταίο αλουμινόχαρτο. Τώρα που το σκέφτομαι, αυτή η επιλογή δεν έχει και πολύ νόημα αφού είναι εξωτερικός-μεγάλος ο χώρος και όχι μια γωνία ας πούμε. Τεσπα. Είναι πάντα μια επιλογή.

3) Υπάρχουν ειδικά χημικά (στα πετ σοπ), που είναι για να καθαρίζουν πολύ καλά τις οσμές, ώστε να μην τις μυρίζει η γάτα και να ξαναπηγαίνει. Γιατί αυτό γίνεται. Και υποτίθεται ότι και εξαφανίζει όλες τις οσμές, και έχει ένα άρωμα που είναι απωθητικό για τη γάτα. Δοκίμασε κι αυτό.

Παίζει αρκετά βέβαια να μη δεις αποτέλεσμα με κανένα από όλα αυτά που σου πρότεινα.

• Like 1
Δημοσ.

Οκ άκου, δοκίμασε τα παρακάτω με τη σειρά. Αν και μην είσαι καθόλου σίγουρη ότι θα πιάσουν:

1) Δοκίμασε να ρίξεις πολύ λεμόνι σε όλη την περιοχή που παίζει να πάει. Αλλά πριν το κάνεις αυτό ρίξε πρώτα λίγο λεμόνι σε μια γωνία στο μάρμαρο, κάπου που να μη φαίνεται, και άστο μια βραδιά, να δεις αν φεύγει μετά. Γιατί παίζει το λεμόνι να κάνει το μάρμαρο άχρηστο. Προσοχή σ'αυτό. Αν είναι οκ, προχώρα και δοκίμασε λεμόνι. (η μυρωδιά του λεμονιού απωθεί τις περισσότερες γάτες [όχι όλες], άρα όσο πιο "φρέσκια" η μυρωδιά του όταν πάει, τόσο καλύτερα)

2) Πάρε αλουμινόχαρτο και κολλητική ταινία και κόλλα το αλουμινόχαρτο κάτω, ώστε να καλύψει όλη την περιοχή που θέλεις να μην πηγαίνει. Και προσπάθησε το αλουμινόχαρτο όσο γίνεται να ΜΗΝ είναι λείο, αλλά όσο πιο τσαλακωμένο γίνεται, για να την ενοχλεί στο περπάτημα. Κανόνισε να βάλεις πολύ, γιατί λογικά θα πάει δίπλα από το τελευταίο αλουμινόχαρτο. Τώρα που το σκέφτομαι, αυτή η επιλογή δεν έχει και πολύ νόημα αφού είναι εξωτερικός-μεγάλος ο χώρος και όχι μια γωνία ας πούμε. Τεσπα. Είναι πάντα μια επιλογή.

3) Υπάρχουν ειδικά χημικά (στα πετ σοπ), που είναι για να καθαρίζουν πολύ καλά τις οσμές, ώστε να μην τις μυρίζει η γάτα και να ξαναπηγαίνει. Γιατί αυτό γίνεται. Και υποτίθεται ότι και εξαφανίζει όλες τις οσμές, και έχει ένα άρωμα που είναι απωθητικό για τη γάτα. Δοκίμασε κι αυτό.

Παίζει αρκετά βέβαια να μη δεις αποτέλεσμα με κανένα από όλα αυτά που σου πρότεινα.

Σε ευχαριστώ πολύ!

Είναι όντως μεγάλος ο χώρος αλλά και αλουμινόχαρτο θα βάλω και ότι άλλο χρειαστεί, γιατί την έχουν που την έχουν άχτι οι γονείς μου με τις ζημιές που κάνει, κι αν επιστρέψουν και από τις διακοπές και δουν πως έχει βομβαρδίσει το χώρο, θα τα ακούσω για τα καλά.

Δημοσ.

ποιο ειναι εκεινο το αθλημα στην ποδηλασια που οι αθλητες καθονται σχεδον ακινητοι μπλοκαροντας ο ενας τον αλλο και μετα τρεχουν?

Δημοσ.

Μα είμαι ο μόνος που του φαίνεται ότι το άβαταρ του viper2005 μοιάζει πολύ στην Αθηναΐδα Νέγκα;

kk1i7.jpg

RD1qI.jpg

το εχεις χασει...?

Δημοσ.

πριν καμιά δεκαετία όταν το λαμπάκι στο αυτοκίνητο άναβε για τη βενζίνη μπορούσε κανείς να κάνει άλλα 30-40 χιλιόμετρα, τώρα που έχει ανέβει η βενζίνη στα ύψη πόσα χιλιόμετρα κάνεις.

Τέλος πάντων, πόσο χιλιόμετρα κάνεις αφού ανάψει το λαμπάκι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι σχέση έχει η τιμή της βενζίνης με το πόση απόσταση μπορείς να κάνεις αφού ανάψει λαμπάκι;

Πάει ανάλογα με το πόσα λίτρα έχει μέσα το ρεζερβουάρ από τη στιγμή που ανάβει το λαμπάκι. Στο δικό μου για παράδειγμα ανάβει στα 7 λίτρα. Με μικτή χρήση θεωρητικά(σύμφωνα με τη δικιά μου κατανάλωση και όχι την εργοστασιακή) αυτό είναι γύρω στα 100χλμ και μέσα στην πόλη 70-80. Σε χαλαρό ταξίδι πάει περίπου στα 120χλμ.

Επεξ/σία από NickTG
  • Like 1
Δημοσ.

πριν καμιά δεκαετία όταν το λαμπάκι στο αυτοκίνητο άναβε για τη βενζίνη μπορούσε κανείς να κάνει άλλα 30-40 χιλιόμετρα, τώρα που έχει ανέβει η βενζίνη στα ύψη πόσα χιλιόμετρα κάνεις.

Τέλος πάντων, πόσο χιλιόμετρα κάνεις αφού ανάψει το λαμπάκι;

Αυτό που σου είπε ο Νίκος από πάνω, αλλά να έχεις υπ'όψην ότι πολλά αμάξια έχουν μικρότερο ρεζερβουάρ απ'του Νίκου. Για να βρεις το δικό σου, κοίτα στο manual αν το έχεις, ή γράψε στο γκουγκλ "Datsun 1962 reserve fuel tank capacity" και ψαξε. Είναι περίπου το 1/8 του ρεζερβουάρ πάντως (η καβάτζα).

Για παράδειγμα το Toyota Corolla του 2006 έχει περίπου 6 λίτρα απ'τη στιγμή που θα ανάψει το λαμπάκι, που σημαίνει ένα μέγιστο 80 χιλιόμετρα περίπου. (δε συζητάμε να'ναι κατηφόρα και να πηγαίνεις με νεκρή - έτσι προφανώς θα πάει παραπάνω)

Και φυσικά εξαρτάται απ'την οδηγική σου συμπεριφορά. Αν είσαι π.χ. σε πόλη κι έχεις χαμηλές ταχύτητες (στο κιβώτιο ταχυτήτων εννοώ) και παίζουν και ανηφόρες μπορεί να φτάσει μόνο για 40 χιλιόμετρα. Και καλύτερα να μην το ρισκάρεις να αδειάσει, μην κάψεις καμιά αντλία.

(εννοείται ότι η τιμή της βενζίνης δεν έχει να κάνει)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...