Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα ηχείο με μετασχηματιστή 6 Volt υπολογιστή και θέλω να το βάλω σε ένα αυτοκίνητο παλιό που δεν έχει τίποτα, να ακούω κανά τραγουδάκι από το mp3 player.. το ερώτημα είναι πώς θα το συνδέσω με τη μπαταρία του αυτοκινήτου.. πώς θα κάνω τα 12 volt που είναι η μπαταρία 6..? Μια απλή αντίσταση (από ένα ηλεκτρονικάδικο?) αρκεί..? Πόσα Ωμ πρέπει να είναι..? υπάρχει περίπτωση να καεί το ηχείο..?

Ευχαριστώ

Καλυτερα να παρεις ενα regulator (7806). Ειναι πολυ ευκολο να το βρεις και πολυ ευκολο να το συνδεσεις.

l7812cv-voltage-regulator.jpg

l7812-fixed-voltage-regulator.gif

Ntinara προφανως εννοει ηχεια απο υπολογιστη, που θελουν μεταστηματιστη (6volt) για να λειτουργησουν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

pournaras,του λες να χρησιμοποιήσει triac;lol

καλύτερα δόστου όλο το κύκλωμα612conv.gifR1, R4 2 2.2K 1/4W

Resistor

R2, R3 2 4.7K 1/4W Resistor

R5 1 1K 1/4W Resistor

R6 1 1.5K 1/4W Resistor

R7 1 33K 1/4W Resistor

R8 1 10K 1/4W Resistor

C1,C2 2 0.1uF Ceramic Disc Capacitor

C3 1 470uF 25V Electrolytic Capcitor

D1 1 1N914 Diode

D2 1 1N4004 Diode

D3 1 12V 400mW Zener Diode

Q1, Q2, Q4 3 BC547 NPN Transistor

Q3 1 BD679 NPN Transistor

L1 1 See Notes

MISC 1 Heatsink For Q3, Binding Posts (For Input/Output), Wire, Board

Notes

1. L1 is a custom inductor wound with about 80 turns of 0.5mm magnet wire around a toroidal core with a 40mm outside diameter.

2. Different values of D3 can be used to get different output voltages from about 0.6V to around 30V. Note that at higher voltages the circuit might not perform as well and may not produce as much current. You may also need to use a larger C3 for higher voltages and/or higher currents.

3. You can use a larger value for C3 to provide better filtering.

4. The circuit will require about 2A from the 6V supply to provide the full 800mA at 12V.

Μια ψιλή απ' τον ιστό...

ή κανα έτοιμοal212.jpg

Επεξ/σία από kakaraki
Δημοσ.

Εγω μια χαρα χρησιμοποιω μονο το triac και τροφοδοτω ενα φορητο vhf που εχω. Καλο το κυκλωμα, αλλα βαριεμαι πλεον να κατσω να φτιαχνω τετοια.

Αυτο με το ετοιματζιδικο, ωραιο φαινεται.

Δημοσ.

γιατί όταν πίνουμε πολύ αλκόολ, τα βγάζουμε?

επίσης...γιατί δεν πρέπει να "ανακατεύουμε" ποτά => γιατί αν πιούμε μπύρα και κρασί τα βγάζουμε πάλι?

Δημοσ.

Καλυτερα να παρεις ενα regulator (7806). Ειναι πολυ ευκολο να το βρεις και πολυ ευκολο να το συνδεσεις.

l7812cv-voltage-regulator.jpg

l7812-fixed-voltage-regulator.gif

Ntinara προφανως εννοει ηχεια απο υπολογιστη, που θελουν μεταστηματιστη (6volt) για να λειτουργησουν

αλλο μετασχηματιστης,αλλο τροφοδοτικο,αλλο ενισχυτης... :rolleyes:

μια φωτο θα βοηθαγε...

εχει ενα ηχειο ομως?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίρνει το e-shop επιστροφή για RMA χωρίς απόδειξη;

Το μόνο που έχω είναι το e-mail επιβεβαίωσης της παραγγελίας.

Επεξ/σία από panospc
  • Super Moderators
Δημοσ.

αν η απόδειξη ήταν στο όνομα σου θα βρουν σίγουρα στην καρτέλα σου την παραγγελία αυτή, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιατί όταν πίνουμε πολύ αλκόολ, τα βγάζουμε?

επίσης...γιατί δεν πρέπει να "ανακατεύουμε" ποτά => γιατί αν πιούμε μπύρα και κρασί τα βγάζουμε πάλι?

α. Γιατί δεν έχετε συνηθίσει. :P

β. Δεν ισχύει, είναι μύθος. Σημασία έχει πόσο αλκοόλ έχεις καταναλώσει, το από πού θα το καταναλώσεις δεν έχει καμία σημασία.

Επεξ/σία από liopyr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι ηχειο με μετασχηματιστη?δεν υπαρχει τετοιο πραγμα...

μια φωτο θα βοηθαγε...

εχει ενα ηχειο ομως?

αυτό το ηχείο έχω.. μέχρι τώρα χρησιμοποιώ τις μπαταρίες αλλά δε βολεύει γιατί τελειώνουν γρήγορα..

Το κύκλωμα που προτείνατε παραπάνω τι ακριβώς κάνει..? Τι χρειάζεται για να γίνει κάτι τέτοιο..? μια αντίσταση δεν είναι αρκετή..?

Επεξ/σία από karabouzouk...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτό το ηχείο έχω.. μέχρι τώρα χρησιμοποιώ τις μπαταρίες αλλά δε βολεύει γιατί τελειώνουν γρήγορα..

Το κύκλωμα που προτείνατε παραπάνω τι ακριβώς κάνει..? Τι χρειάζεται για να γίνει κάτι τέτοιο..? μια αντίσταση δεν είναι αρκετή..?

Όχι,δεν μπορείς με μια αντίσταση να υποβιβάσεις την τάση με ασφάλεια,αν θες να σου φτουρίξει το μηχάνημα.Χρειάζεσαι κύκλωμα που "ραφινάρει" την τάση,να κρατηθεί σταθερή στις αυξομειώσεις της έντασης {w= 1/r * V}(πόσο πιό απλά μπορώ να στο πω χωρίς να χαρακτηριστώ ξερόλας;)

Πήγαινε σε κανα ηλεκτρονικό μαγαζί και πάρε ένα τέτοιο,θα το χρειαστείς και για το κινητό σου και για το laptop σου και για ότι έχει μπαταρία και ξεμένεις οδηγώντας...

Επεξ/σία από kakaraki
Δημοσ.

παίρνεις από έναν πακιστανό στα φανάρια έναν από τους φορτιστές αναπτήρα που βγάζει σε usb και με 3-5 euro τελείωσες

επίσης με τι ακριβώς το συνδέεις το συγκεκριμένο set? γιατί μονο usb σύνδεση λέει..

Δημοσ.

παίρνεις από έναν πακιστανό στα φανάρια έναν από τους φορτιστές αναπτήρα που βγάζει σε usb και με 3-5 euro τελείωσες

επίσης με τι ακριβώς το συνδέεις το συγκεκριμένο set? γιατί μονο usb σύνδεση λέει..

Μάλλον κάτι τέτοιο θα γίνει απλά νόμιζα ότι γίνεται και πιο απλά..

Τα ηχεία που έχω είναι ένα παρόμοιο μοντέλο με αυτά και έχουν και σύνδεση με jack απλά δεν τα βρήκα τώρα και έβαλα αυτά για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται..

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..!

Δημοσ.

Περίμενε αυτό είναι για να το βάζεις στην κανονική παροχή ρεύματος 220 volt ΑC και να το κάνει σε συνεχές.. έτσι δεν είναι?

ειναι 230V η παροχη

και αυτο που μετατρεπει τα 230 σε οτιδηποτε αλλη ταση ειναι μετασχηματιστης

αυτο που μετατρεπει το εναλλασομενο σε συνεχες λεγεται ανορθωτης

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...