leftermann Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 παίζει και αυτό, από magenta: rentier[rAa(ng)tiei / rEntier] ουσ. εισοδηματίας (από ακίνητα) κν. ραντιέρης
Super Moderators Snoob Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Σωστά, rentier είναι η λέξη που ψάχνεις.
insomniaK Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Έχω gridded data (χάρτες) σε πολλά αρχεία και καλύπτουν διαφορετικές περιοχές. Κάποιοι από αυτόυς τους χάρτες εν μέρει συμπίπτουν. Θέλω να κάνω collocation της πληροφορίας χωρίς οποιοδήποτε interpolation/extrapolation/etc, έχετε να προτείνετε κάποιον αλγόριθμο (γρήγορο); Αν είστε και ευγενικές ψυχές το γράφω σε matlab.
eSATA Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Πόσες ώρες κάνει το λεωφορείο Άρτα-Θεσσαλονίκη;
kakaraki Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Τώρα με την Εγνατία Οδό,ίσως και κάτω από τετράωρο.Παλιά μισό μεροκάματο,όχι δημοσιοϋπαλληλικό,κανονικό,Ηλείας,ήλιο-ήλιο...
insomniaK Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Έχω gridded data (χάρτες) σε πολλά αρχεία και καλύπτουν διαφορετικές περιοχές. Κάποιοι από αυτόυς τους χάρτες εν μέρει συμπίπτουν. Θέλω να κάνω collocation της πληροφορίας χωρίς οποιοδήποτε interpolation/extrapolation/etc, έχετε να προτείνετε κάποιον αλγόριθμο (γρήγορο); Αν είστε και ευγενικές ψυχές το γράφω σε matlab. Ας κάνω κουβέντα με τον εαυτό μου. Λοιπόν τα δεδομένα είναι σε ορθοκανονικό (10 λεπτά να θυμηθώ τη λέξη) grid, επομένως αυτό που έκανα είναι να φτιάξω ένα τεράστιο grid από χ_ελαχιστο, y_ελαχιστο μέχρι χ_μεγιστο,y_μεγιστο όλων των dataset και μετά πηγαίνοντας από grid_cell σε grid_cell (ωσάν πεταλουδιτσος), αφαιρουσα τα χ και y από τα ελαχιστα διαιρώ και με το δx και δy αντιστοιχα και τα φυτεύω τις τιμές στο μεγάλο grid. Οπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για άσκηση υπομονής καθώς περιμένω τα αποτελέσματα... Ευχαριστώ εαυτέ μου για την απάντηση, είσαι εξαιρετικός. :ρ
lefkaskogkas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Γειά σε όλους!! Παιδιά έχω μια απλή αλλα παράλληλα περίπλοκη ερώτηση... τα βαθυσκάφη με γυάλινη επιφάνεια-καμπίνα, όταν κατεβαίνουν στον βυθό ο όγκος της πλεξιγκλας-γυαλινης επιφάνειας μειώνεται λόγω πίεσης??? Ένα τέτοιο είναι σαν αυτο εδώ: Βαθυσκάφος «ΘΕΤΙΣ», τύπου REMORA 2000 φωτογραφία: http://www.mtsmuv.org/images/Commercial/Remora_2000.jpg Εύχομαι να μην έχετε ήδη βαρεθεί... Σας ευχαριστώ
antonl Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Χωρίς να το ψάξω καθόλου, θα λεγα πως όχι. Έστω ότι το υλικό έχει μια σχετική ελαστικότητα και συνεπώς θα μπορούσε να παραμορφωθεί ελαφρώς, μετά από μερικές (απο)συμπιέσεις νομίζω πως δημιουργούταν πρόβλημα στην αντοχή του. Επίσης το διάφανο αυτό υλικό «δένει» στο σώμα του βαθυσκάφους/υποβρυχίου. Πώς μπορεί να παραμορφωθεί/συμπιεστεί εκεί χωρίς να σπάσει; Ναι,θα μπορούσε ίσως να υπάρχει κάποιος μηχανισμός αλλά μου φαίνεται κάπως τραβηγμένο. Κάποιος με πιο «επιστημονικές» γνώσεις θα μπορούσε να το εξηγήσει με καλύτερα επιχειρήματα :>
Toufas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 γιατι το msn messenger μου στελνει/δεχεται τα links σαν απλο κειμενο? Εχω την 14.08117
liopyr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Και σε εμένα το κάνει σήμερα, είναι γενικό το θέμα τελικά.
Dark_son20 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 windows 7 και έχεις βάλει στο msn, compatibility mode για να σου βγαίνει το εικονίδιο στο ρολόι ε? βγάλε το....
liopyr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 windows 7 και έχεις βάλει στο msn, compatibility mode για να σου βγαίνει το εικονίδιο στο ρολόι ε? βγάλε το.... Και σε xp στην δουλειά.
Toufas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 και πως θα το εχω να πηγαινει στην taskbar? :S edit, οχι δεν ειναι αυτο, σε φιλο μου χωρις το compatibility mode ειναι το ιδιο, το εβαλα και εγω στο default και παλι τιποτα
Lucifer Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 1) Ο φρεντοκαπουτσίνος, υπάρχει με κάποιο άλλο όνομα έξω από τα σύνορά μας; 2) Αν ναι, υπάρχει κάποιο δοχείο μεταφοράς του, κάτι σαν το αντίστοιχο θερμός; 3) Αν ναι, ξέρετε που θα το βρω Αθήνα; Αν όχι σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ερωτήσεις, ξέρετε που πουλάνε αυτά τα διαφανή πλαστικά ποτήρια με το καπάκι που 'ναι για φρέδο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις