therock Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Παιδια στα ρολογια της ΔΕΗ τι ειναι αυτο το κοκκινο διακοπτακι στο κατω μερος τους? Μου χουν πει να το δοκιμαζω οταν πεφτει το ρευμα και ειναι σηκωμενες οι ασφαλειες. Σημερα βραχυκυκλωσα μια λαμπα και επεσε το ρευμα στον πανω οροφο. Για καποιο λογο ομως δεν ειχε πεσει καμμια ασφαλεια, και ανεβοκατεβαζα διακοπτες και γνεικους και ρευμα γιοκ. Μονο οταν πηγα το διακοπτακι τερμα δεξια και ξανα τερμα αριστερα επανηλθε το ρευμα στον οροφο.
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Σηκώνεις την μέσα ασφάλεια χωρίς να ανοίξεις το κουτί
antonl Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Εντελώς εμπειρικά, έχω την εντύπωση πως είναι κάτι αντίστοιχο με τον γενικό/ασφάλεια/ρελέ που χεις στον πίνακα στο εσωτερικό του σπιτιού. Νομίζω είναι σα δικλείδα ασφαλείας του πίνακα.
therock Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Σηκώνεις την μέσα ασφάλεια χωρίς να ανοίξεις το κουτί Χμμ δεν το πιασα, ποια μεσα ασφαλεια? Υπαρχουν ασφαλειες και μεσα στο ρολοι? Εντελώς εμπειρικά, έχω την εντύπωση πως είναι κάτι αντίστοιχο με τον γενικό/ασφάλεια/ρελέ που χεις στον πίνακα στο εσωτερικό του σπιτιού. Νομίζω είναι σα δικλείδα ασφαλείας του πίνακα. Και γω καπως ετσι το καταλαβαινω, αν και δεν βλεπω το λογο να προσφερει κατι διαφορετικο. Αφου καταβεζα ρελεδες και γενικους απο τον πινακα και δουλεια δεν γινοταν μεχρι να το δοκιμασα και απο το ρολοι. Παραξενα πραματα! Τουλαχιστον παλι καλα που αυτο ηταν η λυση και στην τελικη δεν εκαψα και κανα PC με το βραχυκυκλωμα.
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δεν γινότανε δουλειά γιατί δεν είχαν πέσει οι ασφάλειες του πίνακα αλλά η ασφάλεια του ρολογιού η οποία προηγήται του πίνακα
therock Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Ποσες ασφαλειες εχει μεσα? Επειδη ο κατω οροφος εδινε κανονικα ρευμα...
antonl Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 [...] Και γω καπως ετσι το καταλαβαινω, αν και δεν βλεπω το λογο να προσφερει κατι διαφορετικο. Αφου καταβεζα ρελεδες και γενικους απο τον πινακα και δουλεια δεν γινοταν μεχρι να το δοκιμασα και απο το ρολοι. Παραξενα πραματα! Τουλαχιστον παλι καλα που αυτο ηταν η λυση και στην τελικη δεν εκαψα και κανα PC με το βραχυκυκλωμα. Κανονικά (νομίζω) πως θα πρεπε να χει πέσει η ασφάλεια μέσα στο σπίτι. Επειδή κάτι τέτοιο δεν έγινε, για να μη συμβεί κανα ατύχημα, έπεσε αυτή του ρολογιού. edit: Το ίδιο ρολόι έχει και ο κάτω όροφος;
therock Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Κανονικά (νομίζω) πως θα πρεπε να χει πέσει η ασφάλεια μέσα στο σπίτι. Επειδή κάτι τέτοιο δεν έγινε, για να μη συμβεί κανα ατύχημα, έπεσε αυτή του ρολογιού. Λογικο επιχειρημα, ομως πως δικαιολογειται να μην πεφτει η ασφαλεια του πινακα και να πρεπει να επεμβει το ρολοι? Εκτος και αν ηταν τοσο μεγαλο το βραχυκυκλωμα που μαις και προηγειται το ρολοι κοβεται πριν φτασει στον πινακα?
antonl Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Όπως είπε ο cthulhucarbide, αφού το ρολόι βρίσκεται εκτός του σπιτιού, πρώτα περνάει από κει το ρεύμα. Οπότε ό,τι και να κάνεις στον πίνακα δεν παίζει ρόλο αν αυτή έχει πέσει. Τώρα γιατί δεν έπεσε ο γενικός, θα σε γελάσω. Προβληματική ασφάλεια; Ένας ηλεκτρολόγος θα ξέρει καλύτερα.
therock Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Καλα γενικοτερα οι ηλεκτρολογικες εγκαταστασεις ειναι κατω του αποδεκτου. Αλλα τωρα δεν μπορεις να γκρεμιζεις τοιχους και να ξαναπερνας ολα τα καλωδια απο την αρχη. Ενα ρολοι ειναι ενας πινακας και 2 οροφοι που επικοινωνουνε. Το ρολοι ειναι στον αποθηκη, και ο πινακας ειναι στο ισογειο και τροφοδοτει και τους 2 οροφους. Αλλα ενω πανω δεν ελεγε να δωσει ρευμα με τιποτα, κατω λειτουργουσαν ολα κανονικα. Οποτε δεν ξερω αν το ρολοι μεσα εχει 2 ασφαλειας και ειχε πεσει η ασφαλεια ρολογιου του β'οροφου. Εν πασει περιπτωση μην κουραζω αλλα με το εν λογο θεμα, πιστευω πως εχω πληροφορηθει για αυτο που ηθελα, ευχαριστω πολυ.
Meraklis56 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 το θέμα με τις εικόνες που έχει πάει;η δεν βλέπω καλά η έχει μεταφερθει...
antonl Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Εδώ. Δες καμιά 20αριά posts πιο πάνω για τον λόγο.
viper2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 ρε παιδες μια ερωτηση σε midi keyboard τα sounds τα περνας ενα ενα η σου εχει κατι αυτοματο για τα 49 πληκτρα και εσυ μετα βαζεις βγαζεις αν θες...? thanks
Chrisxxx Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Αυτο το "μπουμ" στο ΧΑΑ ειναι προσωρινο; Ναι, ουτε 10 χρονων δεν ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις