Lucifer Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δεν ξέρω αν βγαίνουν ακόμα, στην υφή ήταν σαν κανονικός χυμός, αλλά είχανε τσοντάρει και γάλα μέσα; Νομίζω τα σπρώχνανε ως και καλά σμούθηζ. Μια φορά πάντως που ανακάτεψα γάλα με ροδακινοχυμό, δεν ήταν μεγάλη επιτυχία.
Chrisxxx Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Κανω καθημερινα γαλα με μπανανα και λίγες σταγόνες λεμόνι και βγαινει σουπερ, οπως και με φραουλα αν υπάρχει ή σμέουρα, τα ροδακινα δεν μου ταιριάζουν σαν γευση. Ο μοναδικός χυμος βερικοκο που θυμαμαι ήταν το βερικοκο "Φλωρινα" που παρασκευαζόταν στην Χαλκιδικη νομιζω και εκλεισε.
thes1os Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Ρώτησα για χυμό βερίκοκο γιατί τα παλιά τα χρόνια (... ε στις αρχές του 80) στις πρώτες τάξεις του δημοτικού στα διαλείμματα μας μοίραζαν χυμό απο κάτι τσίγκινα βαρελάκια. Ήταν χυμός βερίκοκο και ή ήταν πραγματικά απίστευτος ή απλά τον έχω συνδυάσει με παιδικά χρόνια και νομίζω ότι είναι απίστευτος. Σαν είδα ότι δεν απαντήσατε οτι υπάρχει ακόμη (αυτόν της Φλώρινα δεν έτυχε να τον δω ποτέ) έψαξα στο google και έπεσα πάνω σε ένα (γλυκανάλατο) κείμενο για τον χυμό βερίκοκο που μας δίναν στο σχολείο.Το θυμούνται και άλλοι (πολλοί απ'ότι είδα στα σχόλια) ! Το παραθέτω. Θα αρκεστώ σε χυμό ροδάκινο... (...) - Έχεις δίκιο. Λοιπόν, πάω σούπερμάρκετ. Θέλεις να σου πάρω κάτι; - Ναι, έναν χυμό βερύκοκο. - Βερύκοκο; Πως σου ήρθε; - Θα σου πω όταν γυρίσεις, αν βρεις. - Καλώς. Δεν θα αργήσω. - Πως μπορείς να το λες αυτό με τόση σιγουριά; - Το λέω μονάχα με την σιγουριά του θέλω μου. (...) - Δεν βρήκα χυμό βερύκοκο. Σου πήρα ροδάκινο. Πειράζει; Δεν αλλάζω με τίποτα την γεύση που αφήνει στο στόμα και στο μυαλό ο χυμός βερύκοκο. Ίσως γιατί απλά μου αρέσει, ίσως γιατί θυμάμαι τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, με τις ορθές πορείες, τις ελεύθερες οράσεις, τα χαμόγελα, τα γοερά κλάματα, τα κρυφά φιλιά, τους ανεκπλήρωτους έρωτες, τις φιλίες και τα παιχνίδια λογιών λογιών… ποδόσφαιρο με μπάλα φτιαγμένη από χαρτιά τετραδίων σε κουβάρι, μήλα, κρυφτό… Θυμάμαι την λαχτάρα με την οποία περιμέναμε να μας γεμίσουν οι δάσκαλοι τα ποτήρια με αυτό τον μυστήριο χυμό… και την αγωνία μέχρι να χαϊδέψει τις γλώσσες μας η παγωμένη του αίσθηση… Ίσως αν περίσσευε θα παίρναμε και στο σπίτι! Κάποιες φορές περίσσευε, κάποιες όχι… Αργότερα συνειδητοποίησα πως ο χυμός που είχε στοιχειώσει την παιδική μου ηλικία ήταν εκείνος του βερύκοκου, απόλυτα συνυφασμένος με την άνοιξη και το καλοκαίρι, απόλυτα ταυτισμένος με μια χαλαρότητα ψυχής και μια ζωγραφιά με ελεύθερο θέμα, μακριά από ψεύτικα παραμύθια, νομοσχέδια, αναίδεια, μεταρρυθμίσεις, ρυθμίσεις, αφορισμούς, διορισμούς, εξορίες, τιμωρίες, τρικυμίες, εμετούς ή απλά ναυτίες. http://siris603.wordpress.com/2008/03/26/%CF%87%CF%85%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BF/
athlios Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δεν ξέρω αν βγαίνουν ακόμα, στην υφή ήταν σαν κανονικός χυμός, αλλά είχανε τσοντάρει και γάλα μέσα; Νομίζω τα σπρώχνανε ως και καλά σμούθηζ. Μια φορά πάντως που ανακάτεψα γάλα με ροδακινοχυμό, δεν ήταν μεγάλη επιτυχία. Οι χυμοι πρεπει να λεγονταν frulite και γενικα δεν ηταν και μεγαλη επιτυχια.
Lucifer Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 - Πως μπορείς να το λες αυτό με τόση σιγουριά;- Το λέω μονάχα με την σιγουριά του θέλω μου. Τυπικός διάλογος super market!
freedubus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Καλοκαίρια 2ας,3ης γυμνασίου στα κωλοβλαχομπιτσόμπαρα που σύχναζα έπινα μόνο κοκτέλια σεξ ον δε μπιτς που μέσα είχαν χυμό ροδάκινο, βόντκα και κάτι άλλο. Από τότε έχω να πιώ χυμό ροδάκινο. Θα πάρω σήμερα στο σούπερ. Θένξ για τη φλασιά.
salliara Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 έπινα μόνο κοκτέλια σεξ ον δε μπιτς χάλιαααααα
freedubus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Eσύ σαλιάρα τι έπινες τα καλοκαίρια όταν ήσουν 14 χρονών;
ktiniatros Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Έκανα 4 μικρές τρύπες στο τοίχο και θέλω να τις σιάξω. Δε μ'ενδιαφέρει να είναι τέλειο το αποτέλεσμα. Τι προτείνετε;
-nick- Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Καλα εδω πανω φουλ δροσια, εως και κρυο τα βραδια ! !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις